27 Ağustos 2009

Küçük hedeflerin 'büyük' takımı Beşiktaş


İsmail Köybaşı + Tabata: 14.5 milyon Euro + Serdar Kurtuluş

Beşiktaşlı olup da insanın akıl sağlığını yitirmemesi içten bile değil. İsmail Köybaşı ve Tabata, Elano ve Keita ile neredeyse aynı fiyata alınmış. Tabata'nın Manchester United ya da Wolsburg karşısında ne yapacağını, aslında ne yapacağını bile bile dehşetle merak ediyorum.

İsmail Köybaşı için verilen para bir biçimde makul görülebilir, yaşı ve yetenekleri itibariyle. Ancak Tabata için verilen 8 milyon Euro hiçbir akıllı yönetimin ve kulübün yapacağı iş değil.

28 yaşına kadar Brezilya'da kalmış, kimsenin dikkatini çekmemiş bir adam nasıl bu denli değer kazanabiliyor. Diğer taraftan gündüz "Tabata'yı kimseye vermem" diyen Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın sözlerinin üstünde dumanı tüterken, akşam saatlerinde transferin açıklanması. Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan tutarsızlık... Yine de, hakkını vermek gerekir, Tabata gibi bir oyuncuyu, bu fiyata vermek yönetim başarısı.

Gaziantepspor böylece iki yıllık bütçesini kurtardı, Beşiktaş ise küçük hedeflerin takımı olduğunu gösterdi. Tabata ile Türkiye'de alınabilecek birkaç galibiyet onları mutlu edecekse sözüm yok tabii.

1 yorum:

halk dedi ki...

beşiktaşın tabata stilinde oyuncu alması doğru tercih, ama tabata ve fiyat tercihi yanlış yapıyor.amaan sallayalım hayat bize güzel, galatasaray'ımdan gayrisi yalan, nevzat demir tesislerini verip, deco'yu alsınlar.