20 Ağustos 2009

MANU şapkadan tavşan çıkartamıyor


Manchester United, Premier Lig'in ikinci haftasında oynadığı maçta, ligin yeni ekiplerinden Burnley'e 1-0 yenildi.

Cristiano Ronaldo ve Tevez'in takımdan ayrılması sonrasında, takıma gereken 'yıldız' oyuncuların kazandırılmadığı yönünde tepki çeken 'Kırmızı Şeytanlar' için her şey eskisi gibi olmayacak.

Maç içinde kazanılan penaltıyı Carrick'in kaçırması bile, Ronaldo'nun eksikliğini gösterdi bizlere. Tevez'in yerine alınan Michael Owen ise Tyrone Mears karşısında etkisizleşti.

Ronaldo'suz MANU'yu herkes merak ediyordu ancak bu mağlubiyet bile takımın yaratıcı gücünün eksikliğini ve zor zamanlarda inisiyatif alacak kimsenin olmadığını apaçık gösterdi.

Tabii ki, Manchester United'ın Vidic ve Rio Ferdinand'ın yokluğunda defans ezberinin bozulması da, bu mağlubiyeti getiren koşullardan biri oldu fakat, 'Ronaldo'suz, Kırmızı Şeytanlar biraz daha melek hüviyetine bürünmüş gibiydi.

Carling Cup'ta rakipleri karşısında destan yazan Burnley kalecisi Brian Jensen ilk yarı boyunca hiç zorlanmazken, ikinci yarı MANU ataklarına tek başına direndi ve tabii ki bir de penaltı atışını kurtararak, maçın adamı olmayı başardı.


Yazının başlığından da anlaşılacağı üzere, geçtiğimiz yıllardan alıştığımız zor zamanlarda bir biçimde maçı çevirmeyi başaran Manchester United görüntüsü Burnley maçında yoktu. Görünen şu ki, Kırmızı Şeytanlar'ı zor bir sezon bekliyor.

Tek başına bir mağlubiyetten fazlası oldu çünkü bu. Premier Lig'de misafir gözüyle bakılan bir takım eğer Manchester United'ı yenebiliyorsa, diğerleri de bunu deneyecektir. En azından bu cesaret için iyi bir örnek var karşılarında.

Son not: 33 yıl önce Burnley'i alt liglere indiren Manchester United'ın ta kendisiydi.

1 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Burnley'i ilk defa geçen sene kupada Tottenham'ı 3-0 yendikleri maçta seyretmiştim.
O zamandan beri Forest'la birlikte İngiltere'deki 2 takımımdan biridir.
Ayrıca bu takımda golü atan Blake'e dikkat etmenizi öneririm.