27 Ağustos 2009

Paramesyum Gürcan 'sen alışıksın'

Bazen insan kendini tekrar eder gibi hisseder. Ama işte öyle anlar oluyor ki; duramıyorsun yerinde, kendine hakim olamıyorsun. Gecenin bir vakti ayakta olunca da, böyle şeyleri yaşıyorsun.

Gürcan denen ve yazdığını sanan Paramesyum engin ve ulu fikirlerini döktürmüş yine. Konu yine aynı; aslında Galatasaray'ın çok şişirildiği ve yorumlardan daha kötü bir takım olduğu, Fenerbahçe'nin de kimse tarafından görülmese de Galatasaray'dan daha iyi bir takım olduğunun altını çiziyor.

Şimdi bu Paramesyum'a cevap vermek hata ama kimsenin bilmediklerini bir biçimde biliyorsan da söylemek lazım.

Önce bu Paramesyum'un tezlerine bakmak lazım tabii. Sonra nasılsa bir cümle yazıp hepsini çürüteceğiz. Önce, Galatasaray'ın hücum zenginliği olmadığını "Ama hocam hücum yönü zengin diyorsunuz ama hep duran toplardan gol atıyorlar" biçiminde, muhtemelen dinleyenlerin kıçıyla güldüğü bu cümleyi kurdu.

Bunun fazla komik olduğunu kapasitesi dahilinde anlayınca şimdi konu "Galatasaray daha takım gibi olmasına rağmen, skor performansının altında tek bir isim yatıyor; Arda Turan. Arda olmadığında veya formsuz olduğunda aynı ciddi kuşkularım var.

Galatasaray baskı kurmaya, oyundan zevk almaya çalışan oyunculardan oluşuyor. Fakat anahtarı elinde tek bir oyuncu tutuyor."
noktasına getirmiş.

Yani bu halen Elano, Keita, Kewell gibi oyuncuları kaale almıyor. Bunlar yaratıcı değil. Sadece Arda yaratıcı. Güzel tamam, bir Paramesyum (Bilmeyen Google'a baksın) bunu düşünmüş olabilir. Önyargılarından da vazgeçmediğini anlıyoruz bu Paramesyum'un.

KONUNUN ÖZÜDÜR

Şimdi esas bu konuyu neden yazdık, bu Paramesyum nasıl biridir onu tek bir cümle ile yazmaya geldi.

"Sevgili Paramesyum; sen değil miydin daha Zico'nun Türkiye'deki ilk haftalarında Rıdvan Dilmen'e telefon açıp 'Rıdvan lütfen programda geçir şu herife. İstemiyorum bu takımın başında kalmasını. Her hafta hepimiz geçirirsek Aziz Yıldırım bunu yollar' diyen.

Sonra sen değil miydin 'Zico'nun en önemli özelliği kendini hep geliştirmeye yönelik, komplekssiz bir karaktere sahip olması. Büyük hoca olma yolunda ilerliyor' diye tükürdüğünü yalayan."

Bak şimdi, sen yaz yazabildiğin kadar; bu tükürdüklerinin hepsini yalayacaksın zamanı gelince. Hem de şapır şupur yalayacaksın.

Ama alışıksın sen yalamaya, geçmişinde yaladıklarını hesaplasak metrelerce cetvel bulmak lazım, onu da bulamayız muhtemelen. Ama unutma yazdıklarını, sakın unutma hem de. Çünkü unutmayacak çok insan var.

Hayır, Galatasaray ligi 6. ya da 7. de bitirebilir, sorun art-niyet, sorun kıskançlık, sorun kendisinde olmayanı gördüğünde bok atmak.

4 yorum:

Schumy dedi ki...

İlk Keita' ya salladı, Levadia' ya 2 attı.

Sonra Elano' ya salladı, Gürcan' ın hayatında gördüğü en güzel oglü attı Elano.

Keşke bütün takıma sallasaymış en son, çünkü bizde takacak kapak bitmez :)

Unknown dedi ki...

gürcen bilgiç'i muhatap almaya bile değmez.Kelimelere cümlelere yazık..

akakiyeviç dedi ki...

Ah bi de Sabri'ye sallasalar..

zaferturk dedi ki...

F5 Lİ BİRİNDEN DE BAŞKA BİŞEY BEKLENMEZ. SELÇUK YULA VE BUNA YAZAR DİYOLAR YA, ONA YANARIM.