8 Ağustos 2009

Skibbe'nin ilk sürprizi Werder Bremen'e

Bundesliga'da sezonun ilk sürprizini Michael Skibbe'nin çalıştırdığı Eintracht Frankfurt, Werder Bremen'i deplasmanda 3-2 yenerek, gerçekleştirdi.

Werder Bremen'in kovaladığı, E.Frankfurt'un kaçtığı maçta Martin Fenin, 71. dakikada bu hırsız-polis oyununa son vererek, daha ilk haftada takımının konuşulmasını sağladı.

33 bin kişinin izlediği mücadelede Türk asıllı Mesut Özil takımını 1-1 beraberliği taşısa da, yeşil-beyazlıların gülümsemesini sağlayamadı.

Maç genelinde Werder Bremen'in oyun kurma sıkıntıları göze çarparken, kalça sakatlığı bulunan Naldo'nun eksikliği fazlaca hissedildi. Muhtemelen evsahibi takımın seyircileri "Ah Diego neredesin" diye hayıflanmışlardır.

Türkiye'den ite-kaka gönderilen Skibbe'nin Bundesliga'da başarılı olmasını yürekten diliyorum. İkinci Joachim Löw vakası ile karşılaşır mıyız bilinmez ancak daha ilk maçta Bundesliga'ya sıkı bir giriş yaptı.

HOFFENHEIM-BAYERN MÜNİH

Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Bayern Münih; Ribery, Klose, Demichelis ve Toni gibi oyuncularından mahrum çıktığı Hoffenheim maçında 1 puana razı olmak zorunda kaldı.

Karşılaşmanın 25. dakikasında Simuniç'in net golü hakem tarafından iptal edilen Hoffenheim'da, çok fazla bir değişim gözlenmedi. Bu kadar çok eksiği de olsa, Bayern Münih şampiyonluğu çok istiyorsa, bundan fazlasını yapmalı.

Schalke, Wolsburg, Hamburg ve her şeye rağmen Werder Bremen gümüş tepsiyle şampiyonluk sunmayacaklardır Bayern'e.

NURNBERG-SCHALKE 04

Bundesliga'nın şampiyonluk adaylarından Schalke, baştan sona üstün bir oyun sergilediği maçta, Nürnberg'i 2-1 mağlup ederek, iyi bir başlangıç yaptı.

Yaklaşık 45 bin seyircinin izlediği maçta, Kuranyi'nin iki golüyle sonuca giden Schalke karşısında Nürnberg'in Mintal'le gelen golü puan almalarını sağlayamadı. Karşılaşmada Kuranyi iki gol atmasına karşın maçın yıldızı Farfan oldu.

BORUSSIA DORTMUND-FC KÖLN

Bundesliga'nın yeni yayıncısı TRT 1'den de yayınlanan maçta, Mondragon sadece bir pozisyonda teslim olunca, evsahibi Dortmund maçı 1-0 kazandı.

78 bin kişinin izlediği maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun sergileyen sarı-siyahlılar karşısında Mondragon adeta bireysel bir resital sunar gibi, tek başına karşı koydu Dortmund'a.

Dortmund'da Tinga'a parantez açmak gerekir. Kamera sahanın neresini gösterdiyse bu uzun örgülü saçlı adamı gördük. Bir topu çizgiden çıkartılırken, atılan golde de payı büyüktü. Brezilya hastalığı olan kulüplere şiddetle tavsiye edilir.

FSV MAINZ-BAYER LEVERKUSEN

Bundesliga'nın yeni ekiplerinden Mainz'ın evsahibi avantajıyla çıktığı mücadelede, 82. dakikada Gunkel'le gelen gol 1 puanı kurtardı.

Tim Hoogland'la 1-0 öne geçen Mainz, iki dakikada (42 ve 44) yeni transfer Eren Derdiyok ve Kiessling'in attığı gollerle, soyunma odasına 2-1 geride gitti. Maçın 17. dakikasında Barnetta'nın penaltı atışından yararlanamadığını da söylemek gerekir.

20 bin futbolseverin izlediği maçta Jupp Heynckes 61. dakikada Karhan'ın yerine maçın kaderini tayin edecek Gunkel'i oyuna alınca maç da 2-2 berabere sonuçlandı.

HERTHA BERLIN-HANNOVER

Almanya'da deplasmanlarda aldığı skorlarla dikkat çeken Hannover karşısında Hertha Berlin adeta ölüp ölüp dirildi.

42 bin 169 biletli seyircinin kaydedildiği maçta, Hertha kalecisi Drobny'nin kale çizgisinden çıkardığı top, belki de Berlin'in 3 puanı almasına sebep oldu.

Maçın geneli orta saha mücadelesine sahne olurken, Kacar'ın şutu 1-0 galibiyeti getirdi.

4 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

"Yemin ederim benim aklıma gelmişti."(yılmaz erdoğan-vizontele) alıntı yapıyor geçiyorum konunun can alıcı sorusunu sormaya
"Stadda kaç bin kişi olduğunu nereden öğrendin abi bizimle de paylaşır mısın?"

koala dedi ki...

Soruyu ciddi mi sordun Arif? Alman basınında bulabilirsin...

akakiyeviç dedi ki...

Gerçekten ciddi sordum tüm maç yazılarında şu kadar izledi yazınca ben de soruyum dedim.Yoksa dalga geçmek gibi bir niyetim yoktu.

Bizim ligde de karşılaşmayı ne kadar kişinin seyrettiği açıklanıyor mu bir bilgin var mı abi?

koala dedi ki...

TFF'de olması gerekir ama açıkçası hiç ilgimi çekmedi. Bütün gelişmiş Avrupa liglerinde net rakamları bulabilirsin. Gazetelerde ve gazetelerin internet sitelerinde bu bilgiler verilir.

Aslında diğer maçların da net rakamları vardı ama niye bir tek onu yazmışım anlamadım.