3 Eylül 2009

Bu transferler de kaçar mı?



Transfer dönemi bitti. Artık neresinden bir şey yakalasak derdindeki İngiliz basını "Ah ulan bu transferler nasıl kaçtı?" şeklinde bir haber hazırlamışlar. Açıkçası çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim. Kimler ne büyük balıklar kaçırmış bir görelim...

Michael Laudrup: Danimarka futbolunun gözbebeği, KB'de oynadığı dönemlerde, Anfield'a gelmek üzereyken, Laudrup'un 3 yıllık kontrat ısrarı sonucu Liverpool bu transferden vazgeçmiş. Sonrası Brøndby, Juve, kiralık Lazio dönemi ve Barcelona'da harika yıllar.

Matt Le Tissier: Tüm kariyerini Southampton'da geçiren Le Tissier, 1990 sezonunda Tottenham'a gitmek üzereyken, bilinmez bir nedenden ötürü Londra ekibi bu işten vazgeçiyor. O yıllar itibariyle Le Tissier kaçan balık olmuş.

Roy Keane: Tüm kariyerini Celtic'le noktalanan bir yıl dışında Nottingham Forest ve MANU'da geçiren Keane, Blackburn patronu Kenny Dalglish, tarafından 1993 yılında istenir.

İmza aşamasına gelen transferde evrekların tamamlanması için Cuma'dan Pazartesi'ye beklenince Sir Ferguson devreye girdi ve Blackburn işi yattı. Transfer işi beklemeye gelmez, bu anlaşılıyor.

Cristiano Ronaldo: Genç oyuncu arayışındaki Arsene Wenger, Ronaldo'ya el atar. Ronaldo uzun uzun düşünür ve sonunda Old Trafford'a gitmeye karar verir. Tarihi karar olmuş cidden. İngiltere'de taşlar çok başka oynayabilirdi, bu transfer gerçekleşmiş olsa.

Paul Gascoigne: 1987-88 sezonunda Yılın Genç Futbolcusu seçilen Gaza, Newcastle'dan Manchester United yolcusu olmak üzereyken, 11 saat sonra Tottenham'ın verdiği 2.3 milyon sterlinlik teklife dayanamaz ve Londra'ya gider.

Zinedine Zidane: Nam-ı diğer Zizu, Bordeaux yılları sonrasında Blacburn'e Dugarry ile birlikte yolcu olmak üzereyken, Blackburn yönetimi Dugarry'i istemez ve transfer suya düşer. Kaçan balık torik olmuş.

Eric Cantona: 1991 yılında Nimes'te oynerken, Sheffield Wednesday'den gelen teklifi kabul eden Cantona, daha sonra inandırıcı bulmadığı bir teklif olduğunu düşünerek, Leeds patronu Howard Wilkinson'la el sıkıştı.

Diego Armando Maradona: Argentinos Juniors'ta forma giyerken, 1981 yılı sonunda Sheffield United'dan gelen 600 bin sterlinlik teklifi kabul eder. Ancak kısa bir süre sonra, bu paranın hazırlanamadığını, yahi hazır olmadığı haberi gelince Boca yollarına düşer. Kaçan balık balina olmuş...

Hiç yorum yok: