14 Eylül 2009

Çocuk da yaparım, Grand Slam de kazanırım


Belçikalı Kim Clijsters, Amerika Açık'ta Caroline Wozniacki'yi yenerek şampiyon oldu. Clijsters bu sonuçla Evonne Goolagong'tan 29 yıl sonra bu sevinci yaşayan ilk anne olarak tarihe geçti.

ABD Açık'ı 2005 yılında da kazanan Belçikalı raket, 2.5 yıllık ayrılık sonrası döndüğü kortlarda daha ilk ayını bile doldurmadan grand slam kupası kazandı.

Servis kırarak başladığı maçta 2-0'dan sonra 4 oyun üst üste kaptıran Clijsters, 15/40'tan çevirdiği yedinci oyunla sete geri dönüş yaptı. Önce 4-4'ü yakalayan Belçikalı raket, 5-4, 30/30'da sete iki puan uzaklıkta olan rakibine bu fırsatı tanımadı ve son üç oyunu kazanarak öne geçti.

Clijsters, harikulade forehand'leri ile rakibini baskı altına aldığı ikinci seti de 6-3 kazanarak, kariyerindeki ikinci büyük şampiyonluğa yine US Open'da ulaşmış oldu.

Tenis tarihinde şampiyonluk kazanan son anne Avustralyalı Evonne Goolagong Cawley, 1980'de Wimbledon'ı zaferle tamamlamıştı. Goolagong'dan 29 yıl sonra Kim Clijsters da, anne olduktan sonra tekler birinciliği elde eden ilk tenisçi olarak kayıtlara geçti.

Maçı dadısı ile birlikte izleyen Kim Clijsters'ın 1.5 yaşındaki kızı Jade Ellie, maç sonunda sahaya inerken, seyircilerin de ilgi odağı oldu. Clijsters, birincilik ödülü olarak 1 milyon 600 bin dolar kazandı.

Hiç yorum yok: