15 Eylül 2009

Del Potro tabuları yıktı, şampiyon oldu


Arjantinli Juan Martín del Potro, Amerika Açık'ta Roger Federer'i 4 saat 6 dakika süren mücadele sonucunda yenerek, şampiyonluğa ulaştı. Del Potto, bu sonuçla Federer'in üst üste 6. kez ABD Açık'ı kazanmasına da engel oldu.

İlk seti 6-3 kazanan kaybeden del Potro, tie-break'e giden ikinci seti Federer'in servis hatalarından da faydalanarak, 6-7 kazandı.

Maç boyunca Federer'in servislerine cesur return'lerle yanıt veren Del Potro, üçüncü seti 6-4 kaybetti. Arjantinli raketin bu sette ard arda yaptığı iki çift hataya karşın oyundan kopmaması, bir sonraki sette yine tie-break'le kazanması Federer'i hem moral olarak yıprattı hem de kendisini maçta tuttu.

Son sette rahat bir oyun sergileyen del Potro, 1972 yılında şampiyonluğa ulaşan Guillermo Vilas'tan sonra, ABD Açık'ta zafere ulaşan ikinci Arjantinli oldu.



'İLK'LERİN TURNUVASI

Juan Martín del Potro'nun şampiyonluğu pek çok 'ilk'in de yaşanmasına neden oldu. Roger Federer ilk kez bir Slam'da Nadal dışında finalde kaybederken, del Potro, bir Slam'de hem Nadal'ı hem de Federer'i aşan ilk isim oldu.

Federer'in tıpkı Wimbledon'da Nadal'a yenilip üst üste 6. şampiyonluğu kaçırdığı gibi burada da üst üste 6. şampiyonluğu kaçırması muhtemelen kendisine bir dejavu etkisi yaratmıştır.

SEYİRCİ REZALETİ SONA ERSİN

Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık'tan oluşan Grand Slam'lerin en berbat ve en rezilleri sürekli Amerika'da yaşanıyor. Bu kadar berbat ve iğrenç bir seyirci profili hiçbir yerde yok. Her şeyde olduğu gibi burada da, kendilerine has berbat bir hava yaratıyor ABD'liler.

Servis atılırken hiç bitmeyen bağrışmalar, her çizgiye düşen topta yükselen seslerden gına geldi. Her sene benzer şeyler oluyor. Maçın sonunda Federer'in yaptığı çift hataları buna yormak gayet mantıklı.

Hiç yorum yok: