2 Eylül 2009

Forza Adanademirspor, Forza Livorno


4 Eylül Cuma akşamı saat 21.00'de Adanademirspor ve Livorno "Endüstriyel futbola hayır" şiarı ile karşı karşıya gelecekler.

Livorno, yarın Adana'ya geliyor. Livorno İtalya'nın ve işçi hareketinin yoğun olduğu bir liman şehri. Adanademirspor ise II. Dünya Savaşı sırasında, silah altında bulunan askerler dışındaki gençleri savaşa hazırlama amacıyla çıkartılan bir kanunla kuruldu.

Livorno ve Adanademirspor karşılaşması aslında büyük bir olay. Her iki takımın taraftarlarının inançları, onların futbola bakış biçimleri; bu sporun yıllar sonra hâlâ koruması gereken saflığını temsil ediyor. Onlar futbolun saf ve temiz yüzleri. -Her ne kadar taraftarları birtakım olaylar içinde bulunuyor olsalar da-

Bu ülkede kurallar böyle işliyor ne yazık ki. Birkaç zilli, ülke topraklarına ayak bastığında tüm gazetelerin ve televizyonların teyakkuza geçerken, bu maçın esamesi bile okunmuyor.

Bir gün halen izleyebileceğimiz futbolun olmasını istiyorsak, ayı kıvamındaki petrol zenginlerinin, Rus mafya bozuntularının renklerine sevdalandığımız takımların sahipleri olmasını istemiyorsak, bu mücadeleye de sahip çıkmamız gerekir; En azından bu mücadeleye destek olarak.

2 yorum:

Aslı Aker dedi ki...

Hem de tam hakkında konuşmuşken, sıcacıkken! Ne güzel habermiş..

İzlenir mi ki bu?

koala dedi ki...

NTV-TRT deniyor ama henüz kesinlik kazanmadı