1 Eylül 2009

İlk kurban; Erhan Altın


TSL'de teknik direktör kıyımı, 4. hafta sonunda resmen başlamıştır. Denizlispor Teknik Direktörü Erhan Altın'ın görevine son verildi.

Tahminim, sezon bitimine kadar 10'un üzerinde teknik adamın görevine son verileceği yönünde. Gerçi Serie A'da da Spaletti'nin görevine son verildi. Ama orada bir birikmişlik söz konusuydu. 4 hafta gerçekten de, bir teknik direktörün ömrü için oldukça kısa.

Bir alttaki postta Brian Clough'un Damnet United filmini mutlaka izlemeniz gerektiğini söylemiştim. Clough'un başka sebeplerden ötürü olsa da Leeds macerasının 44 gün sürmesi onun yeteneksiz ya da kötü bir teknik direktör olduğunu göstermediği gibi, 4 haftada bir teknik adamın neler yapılabileceğinin kestirilmesi de imkânsız.

Eğer Erhan Altın bu işi 4 haftada kotaramayacak kalitedeyse, o zaman bu görevi kendisine verenler hata yapmıştır. Yani görevden alınması ya da ayrılması gereken kişiler yöneticilerdir. Ama tabii bir takımı değiştirmek ya da bir yönetimi değiştirmektense, tek bir adamı yollamak en kolay yol.

1 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Zaten belliydi.Hatırlarsan Galatasary maçının ardından başkanları demişti.Ben de ne zaman kovarlar diye bekliyordum.
Sanki Denizli de hep küçük takımlara yenildi.Senin oynadığın takımlar Galatasaray,Fenerbahçe ve Kayseri.Bunların hepsi de ligin üst düzey takımları.
Kulüpleri başında futboldan anlamayanlar oturursa biz daha çok görürüz böyle kovulmaları.