6 Eylül 2009

Mesut Özil nereli diye arayan arkadaşlara



Her şey Eren Derdiyok'un nereli olmasınan merakıyla başladı ve arkası çorap söküğü gibi geldi.

Şimdi bloğa "Mesut Özil nereli?" şeklinde aramalarla yığın ediyor kitleler. Almanya'da oynayan bu futbolcuların nereli olduğu merakını gidermeyi vazife edindim adeta.

Bu kadar kişi arayınca, "Yeter artık gün bugündür" dedim ve işe koyuldum. Neyse ki, öyle çok büyük çabalar gerektirmedi.

Almanya'dan edindiğimiz bilgilere göre Mesut'un aile kökeni Zonguldak-Devrek'ten geliyor. Hani şu bastonuyla meşhur yer. Kesin ve net bir bilgidir şimdiden belirtmem gerekir. Ancak işin suyunu çıkarmaya da gerek yok. Yine de bir sonraki kim olacak merak etmiyor değilim.

Dün ilk golünü attı Almanya Milli Takımı ile. Giden gidiyor, zaten Bundesliga'nın en flash isimlerinden biri konumunda, sezon başı itibariyle. Ancak Mustafa İzzet, Uğur Yıldırım, Yıldıray gibi isimleri düşününce Mesut'un kararının doğruluğunu görüyoruz.

3 yorum:

jiyan63 dedi ki...

türk milli takiminin mesuta olan ilgisizliginin ve terimin üsten bakisinin yaninda almanlari ona olan ilgisi cabasi mesudu alman milli takiini secmeye itti buda onun icin cok hayirli oldu sanirim
komik ola ne biliyormusunuz tüm dunya basini onu yazarken hatta messide fazla konusurken bu aralar türk basini ondan bi satir bile yazmadi ve bu futbolu bu basariyi sürdürdügü sürece glecek yil onu barca realde görmeye herkes hazir olsun. ona alttan bakan biz cagirdikmi kosup gelmeli diyen sinyorlar alman takimini secince karalayan basin ve insanlar ozaman ne diycek acaba

Adsız dedi ki...

ben devrekliyim cok doğru kardeşim mesut kendisi için hayırlı olanı yaptı,zaten bizde herseyin değeri sonradan anlasılıyor,mesut her zaman Türk'tür ve ölede devam edecek bizi en iyi şekilde temsil ediyor daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz ve destekliyoruz

meyra dedi ki...

Evet Mesut, Zonguldak Devrekli ve Hisiroglu köyünden :)
Biz Türkler bu türk cocugunu desteklemeliyiz, almanya milli takimini secmis olmasina bu kadar takilmamaliyiz, malesef mesut basarili oldukca "vatan haini" gibi terimlerde yükselmeye basladi gercekten yazik.