17 Eylül 2009

Ninis/Karagounis ile Elano/Keita



En baştan söyleyeyim; uzo, içimi yoğunluğu ve belki de alıştığımız tadı ile rakının yerini asla ama asla tutamaz.

'Hepsi yalan, bu gerçek' dedikleri gibi Galatasaray şimdi Avrupa'da sahne alacak. UEFA Avrupa Ligi F Grubu ilk maçında Panathinaikos ile Galatasaray bugün saat 20.00'de karşı karşıya gelecekler.

Panathinaikos'un son lig maçında Panthrakikos deplasmanından dönüşte taraftarlarının geçirdiği kazada 2 seyircisinin ölmesi nedeniyle, Galatasaray İngilizce bir pankartla sahaya çıkacak. Muhtemelen, azgın Yunan taraftarlar bu jest karşısında biraz yumuşar.

Herkesin aklı fikri Leto'da ancak Emre Aşık ve Emre Güngör'lü defansa sıkıntı verebileceğini düşündüğüm oyuncu 19'luk Sotiris Ninis. Arnavutluk doğumlu oyuncu, Pana altyapısı ürünü. Kuvvetle muhtemel ki, istim üstündeki Sabri ile karşı karşıya gelecekler.

Genelde, hep böyle olur. Monaco maçı öncesi bütün basının Fofana, Fofana diye yırtındığını hatırlıyorum da, her iki maçta da sahadan silinmişti ama Weah diye bir adam çıktı, neredeyse yarı final kapımızı kilitliyordu. Bu yüzden Leto'dan çok fazla çekinmiyorum.

Bir de tabii uzaktan şutlarıyla tanıdığımız Karagounis var. Açıkçası tıkanabilecek bir maçı, mesafe tanımaksızın vurduğu şutlarla açabilecek kapasitede.

Bugünkü maçta her ne kadar gözler Rijkaard ve Ten Kate'de olacaksa da, klasik bir Türk-Yunan müsabakası izleyeceğiz. Fenerbahçe taraftarının yaptığı "Since 1453" hâlâ unutulmuş değil.

İçimden bir his, yenileceğimizi söylüyor. Bunu Servet'in eksikliği ya da yoğun maç trafiğinden yorgun düşen bir takım için söylemiyorum. Zaman zaman böylesi kuvvetlice çöreklenir bu tip şeyler, yine bir benzeri oldu.

Galatasaray adına oyunu çözebileceğini düşündüğüm oyuncu ise Elano ve Keita. Eğer işler iyi giderse, duran topların bu maçta ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göreceğiz.

Galatasaray adına en büyük avantaj -tabii bence- maçın Atina Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olması. Olimpiyat statlarındaki ambians, normal bir futbol sahasındaki gibi asla olmuyor. Hep birlikte göreceğiz, neler olup biteceğini.

2 yorum:

tenten dedi ki...

Keske Tekirdag rakisi koysaydin :) Haydi bol sans

koala dedi ki...

Teşekkürler tenten. Tekirdağ rakısı aklımdaydı ama yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf olsun istedim. Şansa Anadolu Rakısı vardı. Rakının iyisi kötüsü olmaz :)