17 Eylül 2009

Uyan Türkiye bugün bayram (!)


Ateş düştüğü yeri yakar, o yangını söndürmek kolay değildir. Kimse anlamaz, kimse bilmez nasıl yangın yeri olduğunu o yüreğin. Ancak bütün Türkiye'nin gündemi, yönlendirmeler de sonucunda, Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu'nun yakalanmasına kilitlendi.

Bu 6 ayda Türkiye'de neler oldu neler ama beyhude, hiçbir şeyin önemi yok; yeter ki Cem Garipoğlu yakalansın. Evet yakalandı, herkes rahatlamıştır. Artık Türkiye çok daha refah, çok daha mutlu insanların ülkesi olmuştur.

Türkiye'de yüzde 13'lerde seyreden işsizlik bitmiştir, bu geceden itibaren elektrik, su, telefon, ekmek ve temel yiyecek maddelerinin tümünde indirime gidilecek. Şu saatler itibariyle hükümet bir açıklama yapacak ve vergilerin kaldırılacağını müjdeleyecek.

Tam ABD tarzı habercilik. Toplumdan çok, kişiselleşmiş meselelerin gündem ortasına bırakılıvermesi yani. Bu 6 ayda "Elektrik, su, lpg, benzin, şeker, har(a)çlar, ulaşım" gibi, bir ülkenin tamamını ilgilendirecek maddelere zam geldi ama bu derece ilgi uyandırmadı basında.

Bundan sonrası da böyle gelir böyle gider misali, küçük kutu haberlerde kalacak ama kişisel cinayetlerin katilleri manşetlere oturacak.

Hem katil ve cinayet demişken; Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Musa Anter, Gaffar Okkan, Muammer Aksoy, İlhan Egemen Darendelioğlu, Vedat Aydın gibi isimlerin katilleri neden bulunamadı?

Masallarda bile rastlayamayacağımız türden garipliklerle dolu bir ülkeyiz, vesselam. Ciğerimize işlemiş alışkanlıklarımız, "Padişahım çok yaşa" geleneğinden gelen bir halkın ataleti ve darbelerle susturulmuş insanlar topluluğu.

Yaşasın bugün bayram Cem Garipoğlu yakalandı, pardon teslim oldu! Yepyeni bir güne başlayabiliriz değil mi?

Not: Fotoğraf milliyet.com.tr'den alınmıştır

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bende bu sabah duydum teslim oldugunu bulundugum istikamette feci bir trafik vardı karakolun orda gazeteciler pusu kurmuslar resmen. Bende trafige magruz kalarak nasiplendim bu olaydan.Hem
yeni birgüne baslasak ne olurki bu sayfa daha kapanmadan yeni skandallar cıkar ve biz yine haftalarca aylarca dinlemek zorunda kalırız..