12 Eylül 2009

Van Gaal-Ribery; mutlu son


Milli maçlar sonrası başlayan liglerde bu hafta en çok beklenen maçlardan biri de Borussia Dortmund-Bayern Münih karşılaşmasıydı.

Van Gaal'la çok da mutlu başlamayan evliliklerine bir de kronik sorun Ribery eklenince tartışmaların odağında yer alan Bayern Münih 11. dakikada geriye düşmesine karşın, Dortmund deplasmanında 5--1'lik tarihi bir galibiyete imza atarak, sorunları arkasında bıraktığını gösterdi.

Ribery'nin golü sonrasında Val Gaal'la verdikleri poz, sorunların bittiğinin de göstergesi gibiydi. Sezona parlak bir başlangıçla başlayamayan Bayern, şu andan sonra artık korkulacak bir takım haline geldi.

WOLSBURG YETİŞEMEDİ: 2-3

Bundesliga'da sezonun beklenmeyen başlangıcını yapan ve yoluna doludizgin devam eden Bayer Leverkusen'in kurbanı bu kez geçtiğimiz sezonun şampiyonu Wolsburg oldu.



31. dakikada gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalan Wolsburg, Leverkusen'de Eren Derdiyok'un da atılmasıyla her ne kadar maçın sonunda rakibine yetişmeye çalışsa da ancak ve ancak 3-2'yi yakalayabildi.

SKIBBE, SKIBBE, SKIBBE: 0-2

Kim ne derse desin bu sezon Bundesliga'nın en büyük sürprizi Skibbe'nin başında olduğu Eintracht Frankfurt. Freiburg'u deplasmanda 2-0 yenerek, maç fazlasıyla lig üçüncülüğü koltuğuna oturan Frankfurt, her hafta biraz daha şaşırtıyor, Bundesliga takipçilerini.

Nereye kadar bilinmez ama Skibbe ve Frankfurt için Lincoln transferinin gerçekleşmemesi büyük bir şans. Daha sonra farkına varacaklar.



BUNDESLİGA'DA DİĞER SONUÇLAR

1899 Hoffenheim - VfL Bochum: 3-0

FSV Mainz 05 - Hertha BSC: 2-1

FC Nürnberg -B. M'gladbach: 1-0

Hiç yorum yok: