16 Ekim 2009

En iyi 10 spor fotoğrafı

Öncelikli not: Liste bana ait değil, Dailymail'in listesi. Şimdiden eleştirilere karşı gardımı aldım..


No 10: 1994'te Almanya Grand Prix'sinde Hockenheim Benetton sürücüsü Jos Verstappen'in aracı, pit stop sırasında benzin sızması sonucunda alev aldı. Verstappen, bu olaydan sadece burnunda birkaç yanıkla kurtuldu.


No 9: Preston takımının efsanevi oyuncusu Tom Finney Stamford Bridge'de iki Chelsea'li oyuncunun arasından böyle sıyrıldı. Bu fotoğrafın bir de heykelinin yapıldığını söylemekte fayda var.


No8: 2010 Dünya Kupası elemeleri maçında Norveç karşısında kaçırdığı gol İskoçyalı Chris Iwelumo'nun yüz ifadesine böyle yansıyor.


No 7: Dünya Kupaları tarihinin belki de en unutulmaz fotoğrafları arasında yer alır, Maradona ve Belçikalı 'sürüsü'. 1982 Dünya Kupası'nda Maradona karşısında tam 6 Belçikalı'nın görüldüğü bu fotoğraf birçok ödül kazandı.


No 6: İngiltere'nin unutulmaz defans oyuncusu Terry Butcher'ın İtalya karşısında oynadığı maçta, bu 'gazi' durumu da, spor tarihinin unutulmaz fotoğrafları arasında yer aldı.


No 5: İngiliz rugby oyuncusu Fran Cotton ve iki arkadaşının çamurlara bulanmış bu hali, bir zafere dönüşünce, fotoğraf da unutulmazlar arasındaki yerini aldı.


No 4: 6 Mayıs 1954'te 25 yaşındaki tıp öğrencisi Roger Bannister Oxford'da 3 binden fazla seyirci önünde bir mili 3 dakika 59.4'le koşarak, 4 dakikanın altına inen ilk atlet oldu. Bannister 1975 yılında şövalye yapıldı.


No 3: 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Çin atlet Huo Liang'in bu atlayışı kendisine altın madalya, fotoğrafın sahibine de ödül getirdi.


No 2: Şimdilerin ünlü aktörü dönemin en sert futbolcularından Vinnie Jones ve Gascoigne'nin bu karesi 2 numarada. Wimbledon-Newcastle maçında Jones'un eli hakemden kaçmış olabilir ama fotoğrafçılardan kaçmamış.


No 1: Muhammed Ali'nin, ilk raundda Sonny Liston'u devirdikten sonra "hadi kalk ve benimle dövüş" demesi ve bu ifadenin kare içine alınması spor tarihinin en iyi fotoğrafı kabul edilmiş.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

http://cineshoot.blogspot.com/2009/08/vinnie-jones-ve-futbol.html

Vinnie Jones yav, adamım. Benim yazının başındaki resimde de kendisi var. Hem de bergkamp'a dalıyor. Bu foto daha fena gibi aslında. :D