27 Ekim 2009

Gerizekalı 'gazetecilik' örneği


Habertürk ve benzerleri bayılıyor bu haberlere. Bilmem ki, şu kadar dakika oynadı, bu kadar gol attı, aldığı para şu. O zaman dakikası şu kadar Euro.

Performansı tartışılacak her oyuncu için yapılıyor. Bıkmadan, usanmadan, tekrar tekrar, deli bilmem neresiyle oynar gibi hiç durmadan bu haberi okuyoruz. Bizler de hazırlayanlar kadar gerizekâlıyız ki, bunları tekrar tekrar okuyoruz.

Bıkmadı mı kimse bilmiyorum. Derbi maçı sonrası yalan haberin, şaklabanlığın, dezenformasyonun haddi ve hesabı yok. "Daum, Arda yedek olur" dedi, öbürü bilmem ne olur dedi.

Son Kadıköy galibiyetini gören Galatasaraylı futbolcular ve o maça dair daha ne kadar boku çıkartılır da, haber buluruz diye uğraşıyorlar hâlâ. 10 gündür aynı haber değişik versiyonlarla sunuluyor. Hayır, bunun kompleksi bende yok; ama yaratılmaya çalışılan bu.

Bu ülkede bir gazete bile milyon sayısına ulaşamıyor, o yüzden internet sitelerinde porno, seks, fuhuş haberlerinden başka haberler okunmuyor. Hakikaten adam değilsiniz, "onu, buna kırdıralım; ötekini, diğerine".

İki kelimeyi biraraya getirmeyi beceremeyen, toplum içinde konuşamayan birtakım embesil ve idiotları klavye başına oturtup gazetecilik oynatırsanız sonuç bu olur.

Açtırmayın ağzımı şu 16 dakikalık travmayı çıkartırmayın raflardan. Salya sümük ağlayan futbolculardan, taraftarlardan söz ettirmeyin. O psikolojik travmayı, nice koç yiğitlerin harap olduğu hadiselerden mi söz edelim...

1 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

"idiot" Lütfen Türkçe kelimeler kullanalım.Güzel Türkçe'mizde olmayan kelimeleri cümlelerimize serpiştirerek dilimizi katletmeyelim.Biraz dikkat lütfen! :D