23 Kasım 2009

1 puan iyi sonuç

Galatasaray; liderlik için çıktı, olmadı. Olmasına da imkan yoktu çünkü. Daha ilk dakikadan itibaren Manisaspor niyetini açık açık ortaya koydu. Daha ilk 15 dakikada, Galatasaray'a verdiği mesaj, "Bugün kazanmak istiyorsan benden çok mücadele etmelisin" şeklindeydi. Ancak Galatasaray bunu kavrayamadı.

Kronik hataları var Galatasaray'ın, aslında bazıları hata değil. Misal, Gökhan Zan ya da Servet'in geriden iyi top çıkarmasını beklemenin zaten kendisi hata. Keza Sabri'nin iyi orta yapmasını beklemek. Şimdi bu ikisine Elano'nun top oynamasını beklemek ve Ayhan'ın sahada olumlu iş yapmasını beklemek eklendi. Zaten 5 isim saydım, takımın yarısı.

Elano'dan beklenti büyük. Dün de, maçı izlerken de benzer bir cümle kurdum. Fantastik paslar, mucize ara paslar, inanılmaz ortalar filan beklemiyorum Elano'dan. Sahada kendisini göstermeye de çalışmasın, sadece top oynamaya niyeti olduğunu göstersin. Koskoca 70 dakika boyunca attığı bir diyagonal toptan başka aklımda kendisine ait hiçbir şey yok.

Ayhan acayip bir futbolcu, o iyi oynadığı zaman Galatasaray da bambaşka oynuyor, o çuvallarsa Galatasaray da iyi oynamıyor. Benzer bir görüntü vardı dün. Berbat oynadı, Galatasaray'ın da hiç oynayamamasında etkiliydi.

Aslında şimdi bir düşündüm de, şu yazı bir hata. Sezar'ın hakkını vermek gerekir. Mesut Bakkal ve Manisaspor 1 değil 3 puanı çok daha fazla hakketti. O yüzden de, maçı birlikte izlediğim kuzenime, maç sonrası "1 puan aldık, iyi sonuç" dedim.

'Her takıma beyin sahibi futbolcular gerekli' cümlesini de kurasım geldi, aniden.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

en azından kaybetmedik bu da kotunun iyisi!

koala dedi ki...

@ pepp; doğrusu bu oyuna 1 puan gayet iyi..