4 Kasım 2009

La Liga grev tehdidi altında


2004 yılında yabancı firmaları ve işadamlarını teşvik amacıyla çıkarılan ve ilk olarak David Beckham'ın yararlandığı ve kamuoyunda "Beckham Yasası" olarak adlandırılan yasa şu sıralar çokça tartışılıyor.

Yasa gereği yabancı futbolcular yüzde 24 oranında gelir vergisi öderken, İspanyol futbolcular yüzde 43 oranında ödüyor. Sosyalist hükümet de, mevcut yasanın eşitliği aykırı olduuğunu savunarak, değişikliğe gitmek istiyor.

YA YILDIZLAR KAÇARSA KORKUSU

Profesyonel Futbol Ligi (LFP) başkanı Jose Luis Astiazaran, söz konusu yasanın çıkması durumunda İspanyol futbolunda 100 milyon Euro’luk zarar yaratabileceğini ve Messi, Ronaldo, İbrahimoviç ve Kaka gibi futbolcuların ligden ayrılabileceği uyarısında bulundu.

GREVE GİDERİZ TEHDİDİ

Yeni yasanın çıkması halinde İspanyol futbol liginin, Avrupa’nın diğer önemli ligleri olan İngiltere ve İtalya ile rekabette geri kalacağını savunan Profesyonel Futbol Ligi (LFP,) maçların durdurulup greve bile gidilebileceğini açıkladı.

Futbolu çok da sevsek farketmez, çünkü milyonlarca Euro kazanan futbolcuların sadece vergi düşüklüğü nedeniyle İspanya'dan ayrılacağıa kargalar bile güler. Ayrıca ayrılırsa ayrılsın, nedir yani dünyanın sonu mu?

Şu vergi işine Türkiye'nin de acilen el atması gerekir. Üç kuruş maaşları kırpıla kırpıla kuşa dönen işçiler, emekçiler, memurlar bin takla atarak yaşarken, futbolcuların neredeyse yüzde 10 oranında vergi vermesi kabul edilir bir durum değil.

Hiç yorum yok: