22 Aralık 2009

Bu kupa Kış Şampiyonu'na ait

Geçen gün, bir haber portalında "Fenerbahçe ilk yarının şampiyonu" yazısı hakkında birkaç kelime yazmıştım.

Belli ki, bu böyle dillendirilecek. Alex, kendi internet sitesinde "Kış şampiyonu olduk" demiş.

Birileri bunları fena kandırıyor ama elemanların haberi yok. Ya da Federasyon gizlice kupanın kulbunu bunlara verdi "Siz kış şampiyonusunuz" dedi. Başka bir açıklaması yok. Türkiye'de bugüne dek hiç duymadığım ve hiç okumadığım bir ifade bu. Sanki Bundesliga'dayız da "Güz şampiyonu" oldular.

Hakikaten ilginç bir durum. Neyse, kış şampiyonluğu hayırlı uğurlu olsun. Mayıs ayı civarında ak kök, kara kök belli olacak. Artık yazın şampiyon olana da kupanın diğer yarısını verirler, eğer farklı bir takım olursa puzzle gibi birleşirip kullanırlar.

Yok Fenerbahçe şampiyon olursa o vakit, kuvvetli bir zamkla birleştirirler Kış ve Yaz kupasını ve tek kupa haline getirirler.

2 yorum:

Saunders82 dedi ki...

Radikal'de biri de yazmış Apertura Şampiyonu Fenerbahçe diye... Bu arkadaşlara birileri "Hadi bugün yazacağınız konu ve başlık budur!" diyor ve ellerine veriliyor ya da tek tek aranıyor. Başka bir açıklamasını bulamıyorum. İlk yarının lideri bir gün önce biz olunca o akşam karar verilmiştir bunlar. Lugano'dan 3.5 metre gerideki Alanzinho'ya ofsayt kaldırtabilen bir zihniyet bunları neden yapamasın ? Bal gibi de yapar. Hakan Ünsal sadece "Güz Şampiyonu Fenerbahçe" yazamıyor. Onun haricinde her şeyi yazdırıyorlar. "Arda 5 yıl yaşlanmış" yazıda göya Arda'ya kaptanlığı için iltifat yapıyor. Hey Allahım ya....

Unknown dedi ki...

bana, "fenerbahçe kırmak üzereyken tanımlanan rekorlar"ı hatırlattı. ben 30 yaşındayım, ilk defa böyle bir tanımlama duyuyorum, bakalım daha neler duyacağız..