16 Aralık 2009

Bundesliga 'Güz Şampiyonu' kim olur?

Bundesliga'da 2009-2010 sezonunun ilk yarısı bu hafta oynanacak maçlarla sona eriyor. 'Güz şampiyonluğu' olarak bilinen ilk yarının şampiyonu da, bu son hafta maçlarının ardından belli olacak.

Bakalım kimler ne alemde....

Bayer Leverkusen: Sahasında Mönchengladbach'ı ağırlayacak olan Leverkusen, maçtan 3 puanı koparırsa sezonun ilk yarısını lider kapayacak.


Schalke 04: Veltins Arena'da Mainz karşısında fark için sahaya çıkacak Schalke 04, 31 puanla Leverkusen'in ardından yer alıyor.

Milli futbolcu Halil Altıntop'un devre arasında gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Son haftalarda boş geçmeyen Kuranyi ise 2010 Dünya Kupası'na gitmek için var gücüyle çabalıyor.

Bayern Münih: Sezona kesin şampiyonluk favorisi olarak giren Bayern Münih, Allianz Arena'da lig sonuncusu Hertha Berlin'i konuk edecek. Özellikle son iki maçta alınan farklı galibiyetler ve Frank Ribery'nin antrenmanlara başlaması, yeniden yüzleri güldürüyor.

Eintracht Frankfurt: Galatasaray'ın eski teknik direktörü Skibbe'yle 15 yıldır topladığı 23 puanla kulüp rekoru kıran Frankfurt, Commerzbank Arena'da Wolfsburg'u ağırlayacak.

Borussia Dortmund: Nuri Şahinli Dortmund ise evinde Freiburg'u ağırlayacak. Sarı-siyahlılarda Nuri'nin yükselen formu teknik direktör Jürgen Kloopp'u sevindiriyor.

Hambur-Werder Bremen: Lige iyi bir başlangıç yapan ancak son haftalarda puan kayıpları yaşayan Hamburg ve Werder Bremen, Hamburg'ta karşılaşacak.

Bremen, Mesut Özilli kadrosuyla deplasmanından üç puanla dönme hesabı yaparken, Hamburg'da ise Nurnberg maçında bir gol, bir asistle oynayan Tunay Torun, Mesut'a geçit vermemek peşinde. 28'er puanlı iki takımın mücadelesi Bundesliga'da haftanın maçı.

Güz şampiyonluğu için ipler Leverkusen'in elinde. Kazandığı taktirde ilk yarıyı lider kapatacak. Ancak eğer kazanamazsa Bayern Münih ve Schalke aportta beklemede...

Hiç yorum yok: