2 Aralık 2009

Celtic taraftarından istenen

İskoç işçi sendikaları, Celtic taraftarlarına, Hapoel Tel Aviv maçında Filistinlilerle dayanışma adına Filistin bayrakları sallamaları çağrısında bulunmuş.

Tabii Celtic taraftar gruplarından ret yanıtı gelmiş. Gerek kulüp yönetimi, gerekse de İskoç İşçi Sendikaları, İsrail ve Filistin barışına uzun vadede destek konusunda bayrakların sallanmamasını istiyor

Bu dünyada her ülkeyi rahatlıkla eleştirebilir ve protesto edebilirsiniz ama ne hikmetse, İsrail'i eleştiremiyorsunuz. Bunu yaptığınız anda anti-semitist oluyorsunuz.

Türkiye'de bir yasa çıkartılsa ve her türlü Türkiye eleştirisi Türkiye düşmanlığı sayılsa, sonra bunu da uluslararası yasalarla uygulatsa nasıl olur acaba?

İsrail, Filistin'de her gün insan öldürüyor. Herkesin "Milenyum çağındayız" diye kıçını yırttığı bir dönemde, koskoca bir duvar ördü. Çoluk-çocuk yaşlı, kadın demeden insanların üstüne kimyasal silahlar ve misket bombaları attı. Küçücük Filistinli çocukların kafasında dipçik kırdı. Sınırlarda insanlara her türlü işkenceyi yaptı. Ve bunları bütün dünya izledi.

Ama İsrail'i eleştirince anti-semitist olacağım. Hadi canım sen de...

7 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Bunun adı sence İslam düşmanlığı mı?Bana göre yaptıkları İslam düşmanlığından başka bir şey değil.İsviçrenin aldığı karardan sonra kesin kararımı verdim.Dünyada anti-semitizm diye birşey yok ama,anti-islam kesinlikle var(bana göre tabi)

koala dedi ki...

Tabii ki İslam düşmanlığıdır bunun adı. Dünya her açıdan ayrıştırılmaya çalışılıyor çünkü.

Özel not: Valla kulağını çekeceğim Arif, söylemedi deme.

akakiyeviç dedi ki...

Özel not: Sende haklısın...

Adsız dedi ki...

Bir-iki sene önce Afrika Uluslar Kupası'nda Mısırlı Abou Trika üzerinde "Symphatize with Gaza-Gazze'ye sevgilerle" yazan bir tişörtle gerçekleştirdi gol sevincini. Birkaç gün sonra İsrail hükümeti Abou Trika'yı Afrika Futbol Federasyonu'na şikayet etti. Bunlar o kadar aşağılık yaratıklar ki Filistin demeniz bile kendilerini rahatsız ediyor (Bunları hangi Yahudiler için söylediğimi biliyorsunuz.

koala dedi ki...

@ Chao Grey; tabii ki kimi kastettiğini gayet iyi biliyorum..

Unknown dedi ki...

politika burda bıle var yani ha...

koala dedi ki...

@ Ozge; politika hayatın her alanında var