6 Aralık 2009

Herkese günaydın beyler!

Biraz önce bloglara bakındım. Herkes Kayserispor'u yazmış. İşte tam da bu yüzden Türk futbolu adam olmaz, tıpkı medyadan farklı olduğunu savunun blog yazarları yüzünden.

Haftalardır bu ligin en iyi futbol oynayan takımlarından biri. Gol yemiyorlar, hiçbir oyuncuya gebe kalmadan sistem içinde oynuyorlar. Geçtiğimiz yılların Sivasspor örneğinden çok farklılar yani.

Tolunay Kafkas bu ligin en düzgün insanlarından biri, hocalık vasıfları dışında. Oynattığı futbol bana Kalli'nin ilk Galatasaray dönemini anımsatıyor. Takıma baktığımızda hangi oyuncu Fenerbahçe'de, Galatasaray'da ya da Beşiktaş'ta ilk 11 oynar, söylemekte güçlük çekersiniz -muhtemelen tek isim Makukula olur-.

Söylediğim gibi, Türkiye'de futbol ortamı, "Ben farklıyım" diyen adamların bile farksızlığı ve renksizliği yüzünden bir adım ilerlemez. Bir şeyi görebilmek için gözünüzün tam içine sokulmasına gerek yok. Bazen o kendisini çok önceden belli eder.

Tabii ki, kimsenin ne yazdığını sorgulamak değil niyetim ancak Kayserispor daha liderliğe yükseldiği anda Arşimet'in "Evreka! Evreka!" dediği gibi bir anda harekete geçmek ve alttan alta "Ulan şu basında benim gibi yazan bir tane adam yok" düşüncesini birtakım spektaküler kelimelerle dile getirmek gerçekçi olmuyor.

Yani sözüm şu ki, aslında görülmeyeni görmek gerekiyor. Gerçek gözümüzün önünde belirmeden...

1 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Ben yine konuyla alakasız bir yorum yapacağım.

Bilet indirimi(1 tl-bilet,pasta,gazoz) bir hayli işe yaramış,

Kayserililer açılış maçından sonra ilk defa doldurdular.
Dolu tribüne oynanan maçların havası bir başka oluyor.Sahada futbol bile olmasa o tribünlerin doluluğu bile maçı seyretmen için bir neden oluyor.
Artık TFF bir düzenleme yapsa da boş stadlarda maç oynanması eziyetinden kurtulsak,futbolun zevki olmuyor hakikaten.(ucuz maliyetli yeni stadlarda iyi olur hani,sadece İstanbul Ankaraya değil Türkiyenin her şehrine orta veya küçük çaplı-şehrin büyüklüğüne göre- modern bir stad süper olur.Tabi bunların hepsi hayal:)