9 Aralık 2009

Takımınızı tutmasını istemeyeceğiniz 10 isim

Zamanın birinde, sanırım bir İngiliz sitesinden alıp yaptığım bir haberdi. Üstünden zaman geçti, okumayan okusun diye tekrar koyayım dedim. Herhangi bir artniyet yoktur, hiçbir takım hedef alınmadan yapılmıştır...

Tuttuğunuz kulübün milyonlarca taraftarı arasında hiç istemediğiniz ve benimsemediğiniz isimler rastlamak mümkün. İşte, futbol dünyasına gönül vermiş, tuttuğunuz takıma sizin gibi bağlı ama hiç de sevilmeyen 10 isim.

1- Benito Mussolini-Bologna: Koyu bir Bologna taraftarı olan Mussolini, lig tarihinde kazandığı 6 şampiyonluğun 4'ü kendi dönemine 'denk' gelmesi, bu takıma karşı ne denli bir sevgi beslediğinin göstergelerinden biriydi.

2- Amy Winehouse-Aston Villa: Müzik dünyasının ünlü, bir o kadar da skandallarla anılan isme Winehouse tutuculuk noktasında Aston Villa taraftarı. Tottenham taraftarları Amy Winehouse'un Aston Villa tutkusunu, pek çok kez ti'ye almaktan geri durmuyor.

3- Elton John-Watford: Gerçek bir Watford taraftarı olan ünlü müzisyenin cinsel tercihleri rakip taraftarlar tarafından sürekli aşağılama konusu oluyor. Peki siz bir eşcinselin takımınızı desteklemesini ister miydiniz?

4- Michael Jackson-Exeter City: Popun kralı, 2002 yılında verdiği bir konser sırasında Exeter kulübü başkanı tarafından fahri üye yapıldı. Exeter taraftarları, Jackson'un çocuk taciziyle yargılandığı günden bu yana, kulüp başkanını suçluyor.

5- Zeljko 'Arkan' Raznatovic-Kızılyıldız: Birleşmiş Milletler tarafından seri katil ve soykırımcı olarak nitelendirilen Arkan, Kızılyıldız taraftarı. Etnik temizlik ve soykırım günlerinden önce hiçbir Kızılyıldız'ın hiçbir maçını kaçırmadı. Birçok Kızılyıldız taraftarının Bosna'daki soykırıma destek verdiği de su götürmez bir gerçek.

6- Usama Bin Ladin-Arsenal: Rivayet o ki; Bin Ladin, Pakistan'da yaşadığı mağarada, Arsenal'in Tottenham'a yenildiği bir maçta televizyonunu tekmeleyerek, "Wenger'e ölüm, İsrail'e ölüm, Amerika'ya ölüm" dediği söylenir. İngiltere'de Emirates'in Arsenal sponsoru olmasından sonra bu dedikodular iyiden iyiye arttı.

7- Adolf Hitler-Schalke 04: 1933-1945 yılları arasında 6 Bundesliga şampiyonluğu bulunan Schalke 04'e karşı Hitler'in apayrı bir sevgisinin bulunduğu, herkes tarafından bilinen bir gerçekti. Hitler'in propaganda şefi Goebbels O'nun için "Schalke birçok kez, doğuda bir şehrin ele geçirilmesinden daha önemliydi" demiştir.

8- Abdullah Öcalan-Galatasaray: Türkiye'de 35 bin kişinin ölümünden sorumlu Abdullah Öcalan'ın Galatasaray sevgisini bilmeyen yok. Bazı köşe yazarları Abdullah Öcalan'ın gizlice Ali Sami Yen'e gelerek maçları izlediğini bile yazdı. Şüphesiz, birçok Galatasaraylı bu taraftarlık sevgisinden hoşlanmıyor.

9- Okan Güler (Rambo Okan)-Fenerbahçe: Herkes O'nu sahanın içine dalarak Nijeryalı Uche'ye sarıldığı günle birlikte tanıdı. Akli dengesi yerinde olmayan Okan'ın elinde bıçak sallaması, satırla bilet kuyruğuna girmemek için "Aranızda Galatasaraylı var mı?" demesi, O'nun üzerinden rakip taraftarlarca Fenerbahçe'ye bir saldırı unsunu olmuştur.

10- Fatih Ürek-Beşiktaş: Aslında O'nun hikâyesi de Elton John'a benziyor. Ancak 'delikanlı' Beşiktaş taraftarının O'nu çok benimsediğini söylemek güç.

1 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Bu Araplardaki İngiliz takımı tutma merakı neden gelir daha anlayamadım.Baksana Ladinde Arsenalli çıktı...