7 Ocak 2010

Bir işçinin gözyaşları


Dünyanın en yüksek 2. işsizlik rakamlarına sahibiz ama ülke yönetenlerine göre, ekonomimiz 2009 yılını gayet güzel kapatmış.

Devlet Bakanı Ali Babacan diyor ki, "Aldığımız önlemlerle Türkiye krizi rahat geçirdi."

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün diyor ki, "57 milyar lira bütçe açığı verdik. Maliye güçlüdür, Türkiye 2009’da bütçe açıklarını bilinçli olarak vermiştir."

Hımmm, bu iki açıklamadan ne anlıyoruz? Aslında istesek bütçe açığı vermezdik, ama bilerek verdik. Neden bilerek verdik? Çünkü ekonomimiz güçlü olduğu için.

Eh, o zaman alkış tutmak gerekir, ülke iktidarına. Boşverin siz yüzde 13'ler düzeyinde seyreden işsizlik sorununa, boşverin siz sanayi üretimindeki keskin düşüşlere, boşverin siz cebinize sokulan eli.

Ekonomimiz o kadar iyi ki, TEKEL işçileri ölüm orucu kararı alıyor; ekonomimiz o kadar iyi ki, ajanslardan her gün en az 20 kişi borç yüzünden intihar ettiği haberleri geliyor; ekonomimiz o kadar iyi ki, taşeron işçiler yılbaşı günü işsiz kalıp ağlıyor.

Evet işler tıkırında ama ülke yönetenleri için tıkırında. Çünkü onlar 7 yıldızlı otellerde geçiriyor tatillerini ama yukarıda fotoğrafını gördüğünüz işçi yoksulluk sınırının altında olan 600 liralık işini kaybettiği için ağlıyor.

Bu işçinin gözyaşları boğar adamı, sıkar, uyutmaz, aynaya baktırmaz, vicdan muhasebesine sürükler.

4 yorum:

Saunders82 dedi ki...

Bu haberlere nedense yorum yazan da olmuyor her ne kadar beklesemde... Bir nevi özet gibi. Biz Meriç Tunca'larla uğraşalım belki ona tepkiler yağdırmak kurtarır ekonomiyi, zamları geri çekerler, işçilere işlerini geri verirler, AKP'nin elde bir tane üretim yapan yer bırakmadığı fabrikaları yabancılardan geri alırız.

Madem futbol dilinden anlıyor herkes, bu ülkenin kurtulması için uzunca bir dönem Özhan Canaydın gibi bir insan tarafından yönetilmesi gerekecek. Böyle biri bulunur mu bilinmez, bulunsa da bu koyun halk seçer mi? Seçmez... Bok içinde yüzücez kimsenin umursadığı yok, kimsesin konuştuğu yok, kimsenin tartıştığı yok, kimsenin tepki gösterdiği yok!

Suni gündem yaratılıyor. Her biri minimum 3 hafta tartıştırılıyor. Arda'yı çekiştirmişler çok mu, Türkiye'yi batırdılar. Üretim olmadığı için olay tamamen bizlerin vergisine kaldı. IMF'den alınan borçlar sadece vergiyle ödenir mi? Ödenmez! Bundan sonra zamlar kol gibi olacak. Kim gelirse gelsin kol gibi zamlar devam edecek. Para kalmadı çünkü, üretmezsen ne satacaksın? Kendini...

koala dedi ki...

İnsanlar bu tip haberlerden özellikle çekiniyor sanki. Bazıları, "Buralar futbol bloğu bizi ilgilendirmez" modunda kimileri zaten siyasetin S'sinden bihaber. En sonunda topyekûn batacağız, kimsenin haberi yok. Şu anki durum tam "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" durumu.

Saunders82 dedi ki...

Bu yılbaşında işten çıkarılan işçilerin ve ağlayan işçinin yerine AKP'nin gençlik kollarındaki ".tleri" yerleştirmişler!

http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Issiz_engellinin_yerine_AK_Partili_yonetici_ise_alindi.htm?ArticleID=14636

Ne güzel ülke yönetmektir bu, ne hak var, ne adalet var. Sinsilik, kurnazlık, üçkağıtçılık, hırsızlık ne istersen var. Sonra bunlar müslüman geçindiklerini iddia edip oy alırlar. HAK'tan bahsederler. Böyle ülke dünyada bulunmaz. Yok bir eşi burada yaşayan, yöneten ve yönetilen insanların...

Ne zaman uyanacak bu insanlar. Nasıl aydınlanacaklar? Ama doğru onu aydınlatacak olanların hesabını yaptı AKP. Ergenekondan çürüyor onlarda içerde...

Geçen yıl 24 Ocak'ta burda Uğur Mumcu'yu anma törenlerine Mustafa Balbay gelmişti. Kendisi 310 gündür tutsak tutuluyor nedensiz yere. Daha kimbilir kimler var böyle tutsak olan tutuklu adı altında... Bu yıl kimse gelemez muhtemelen. Herkes tutsak!

Adsız dedi ki...

hem o şerefsizler,hem de bu gözyaşlarına sessiz kalanlar,bilmezler ki acınacak durumdalar.yazık,bir de helallik istiyor it oğlu itler.

Sesin kesilmesin,sesinin duyulması için devam...

(geç olduğu için kusura bakmayın.)