4 Ocak 2010

Skibbe yeniden Türkiye'de


Galatasaray'ın geçen yıl teknik direktörlüğünü yapan Michael Skibbe, Eintracht Frankfurt'la Antalya Belek'te kamp yapıyor.

Doğrusu, ben Skibbe'yi sevenlerden oldum ve onun gönderilmesinin büyük bir hata olduğunu savundum. Baros'un Kocaelispor maçında kaçırdığı penaltıyla kaderi değişti. Gerçi, Galatasaray'daki kaderini Türkiye'ye adım atar atmaz tayin etmişlerdi. Genç, tecrübesiz, Almanya'nın sıradan takımlarını çalıştıran biriydi, futbolun çok bilenleri tarafından.

Oynattığı futbolu beğenirdim, duruşunu, efendiliğini... Türkiye'ye fazla bu tip adamlar. Rijkaard da, bu adamlardan biri. İstiyoruz ki, bizi aşağılasın, yukarıdan baksın ya da tam tersi, 'bizden biri gibi' oluversin, sahtekârca.

Eğer kalsaydı, Galatasaray'ın şampiyon olacağını halen savunuyorum ama bu vakitten sonra 'Teyze, amca, bıyık' üçgeni durumu oluşturur bu sözler.

Eintracht Frankfurt'la, Bundesliga'ya hiç beklenmedik bir giriş yaptı. Sonra biraz bocaladı. Şu anda düşme potasının hemen üstünde 24 puanla 10. durumda. Büyük bir ihtimalle düşmeyecek. Başarılı olmasını istediğim insanlardan biri. O başarı tokat olup çarpar umarım, birilerinin suratında...

2 yorum:

gltsry dedi ki...

'Eğer kalsaydı, Galatasaray'ın şampiyon olacağını halen savunuyorum...'

Ben de bir ilave yapmak istiyorum o vakit; eğer kalsaydı Galatasaray'ın 2. bir Uefa Kupası olacağını hala savunuyorum.

Ama hali hazırda müzedeki kupamızın alınma yolculuğundaki futbolcular darılıyorlar(!) Başka bir tane daha olursa kendimizi keseceğiz diyorlar! Yani sanırım, büyük ihtimalle böyle diyorlar. O yüzden de böyle 5. oluyoruz.
Neyse...

Umarım Galatasaray'ımın yolu hep Skibbe gibi güzel insanlarla kesişir.

Unknown dedi ki...

Galatasaray onunla pozitif futbol oynuyordu, her maçından zevk almışımdır, Kocaeli maçı dahil.Bazen herşey istediğimiz gibi gitmiyor işte.Kısaca Seviyorum Skibbe seni.