8 Şubat 2010

Bilmediğin işi yapmayacaksın

Önce bu fotoğraftaki arkadaştan söz edeceğim. Hayat böyledir, eğer bir işi yapamıyorsan bıraktırırlar. Misal, işimi yapamadığım gün ben zorlasam bile, birileri sepetler beni.

Hakemlikte de böyle olması gerekir. Fenerbahçe-Diyarbakırspor maçında Koray Gencerler, maçın daha başınad Bilica'nın son adam Bebbe'yi düşürmesine ancak sarı kart verebildi.

Sonra Güiza'nın ceza alanı içinde çekilmesine penaltı veremedi, ki net penaltıydı.

Emre denen insan görünümlü canlının, maçı 90 dakika bitirmesine neden oldu.

Bu herif ayrı bir kez konusu olur. Rakibinin ayağını kırarcasına giriyor, pozisyon net kırmızı kart ama bu herif, neden faul verdin diye isyan ediyor. Haklı ya da haksız her pozisyona bir insan itiraz etmez ki. Tribünleri galeyana getiriyor, oyunu geriyor, yapılmaması gereken ne varsa onu yapıyor. Adli vaka olma yolunda ilerliyor.

Maça gelince, tempo açısından gerçekten harikaydı. Hem Diyarbakırspor, hem de Fenerbahçe delice bir tempoda oynadılar. Özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe'nin golü bulma telaşıyla ailecek hücum etmesi, çok sayıda pozisyonu kalesinde görmesine neden oldu.

1 kişi dışında, sahadaki tüm oyuncuları tebrik etmek gerekir, izlettikleri bu güzel oyundan ötürü.

Bu beraberlik gösterdi ki, kimse öyle elini kolunu sallaya sallaya şampiyonluğa ulaşamayacak.

Edit: O saha zemini, daha çok futbolcu sakatlar. Yazık oluyor...

2 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

abi o emre denen herif dediğin gibi çok ayrı bir olaydır.. Türkiye coğrafyasında bu adamı atacak, kırmızıyı ağzının ortasına yapıştırıcak bir babayiğit yok mu ya ? adam her faulden sonra hele karttan sonra hakemi bi dövmediği kalıyor suratının halini o jest ve mimiklerini kafamızda bi canlandıralım.. Ve hakemler buna taviz verdikçe bir dahaki maçlar daha beterini yapıyor..

koala dedi ki...

@ ksenophanes, su testisi su yolunda kırılır. bir gün ya takımını sağlam yakar ya da sahanın ortasında bacağını kırıverirler. Galatasaray'dayken de böyleydi ama onu da söylemek lazım