25 Mart 2010

Biletix soygun ve karaborsa kurumu


Hadi diyelim ki, bundan önceki senelerde milyonlarca taraftar bilet için internete aynı anda girip, sistemi kilitliyordu.

Ehh, artık kaçış da yok. Galatasaray Bonus Card sahibi kaç kişi vardır ki, biletler anında tükenir ya da internete girdiğimiz an sistem kilitli ibaresi görürüz.

Şunun bir gerçek olduğunu görelim; bu kurum biletleri el altından karaborsaya sunmaktadır. Başka bir açıklaması olamaz. Pazar günü maça giden herkes görecek, karaborsada deli gibi bilet satılacak.

Uzman sorumu sorayım o zaman: Herkesin bir bilet aldığı yerde, bu biletler nasıl karaborsaya düşüyor peki? Hakikaten komik olmaya başladı. Birileri eşek yüküyle para kazanıyor kulüplerin üstünden ve kimse bunu sesini çıkarmıyor.

O zaman aklıma bu rant ve karaborsanın içinde daha yüksek düzeyde birileri var diye geçiyor. Yeter artık bu milleti soyduğunuz.

Not: bonaventure'den bir yorum var, mutlaka okuyun...

4 yorum:

bonaventure dedi ki...

öğrencilik dönemimde biletixte part-time olarak çalıştım. 1,5 yıl süreyle bir çok organizasyonda görev aldım.
şirket çalışanları karaborsa veya benzeri bir durum karşı oldukça hassalar. karaborsayla ilgili şirketin yöneticilerinin (ki part-time çalışanların şefleri konumundaki insanlardan bahsediyorum) herhangi bir iması veya açığını görmedim. önceleri 1 yada 2 tane davetiye bilet verdikleri olurdu (fenerbahçe vb. maçlara bulma ihtimalin çok zordur) son zamanlarda onlarıda vermez olmuşlardır. inan karaborsa konusunda çok hassaslar. zaten en önem verdikleri olay bu. başımızdaki şefler karaborsa ve benzeri işlerle uğraşacak insanlar değil.
ancak chealse fenerbahçe maçından önce gişede çalışan çocukların fenerbahçe kartlarıyla birden fazla bilet alıp bunları karaborsa yapma gibi bir olayları oldu. onlarında hepsini titizlikle yakalayıp teker teker adalete teslim ettiler ve tabii ki işten attılar.

bu satırları bu blogun yazarının dürüstlüğüne ve emeğe olan saygısına güvenerek yazdım. tabii ki o şirketten ekmek yediğim için duygusal bir bağım var. ancak kişileri bu şekilde yargılamaya çalışmak, tanımadığın insanlar hakkında bu şekilde konuşmak bence yanlış. doğrudur bugün kitlenmiştir site. evet artık gs bonus olmadan bilet alınamıyor. ama sende biliyorsun ki bu uygulama ilk defa başladı ve bundan habersiz bir çok insan bugün bilet almaya çalıştı. bu yüzden site kilitlenmiş olabilir. veyahutta bir sürü nedeni olabilir bu durumun. ancak orada çalışan hiç bir insan bu sözleri haketmiyor emin ol.

Turan dedi ki...

Yorumumu yayınlarsın yayınlamazsın ama bunu yazacağım abi. Bizzat karaborsacıların bir Biletix bayisi sahibine şunu dediğini biliyorum. '' Bu gişeyi kimin sayesinde aldığını unutma.''

Biletix bir kamburdur. Maalesef bende alamadım bilet ve gidemiyorum maça. Ne olursa olsun gelecek sene Biletix'ten kurtulmamız gerekiyor. Hepsiburada'dan kurtulup kendi online alışveriş sitemizi açtığımız gibi, Biletix'ten kurtulup kendi bilet sitemizi açabiliriz. Arsenal'ınkini bir girip incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.arsenal.com/membership/buy-tickets

Ben prensip olarak kredi kartı kullanmıyorum. Bu maç için arkadaşımın kredi kartıyla alacaktım. Ama orada da şöyle geri zekalı bir sistem var. İnternetten bileti alsam o kartla sonra gişeye gidince bana vermiyorlar. Yanımda arkadaştan vekaletname alıp gitsem bile vermiyorlar. Ama hiç internete bulaşmadan gişeye gitsem alabiliyorum bileti. Yaşadığımız ilde biletix gişesi yok, kredi kartımız da yok...Kısaca sen öl antika herif diyorlar bana.

Bir D-Smart bir de Biletix batınca bara gidip bütün biralar benden diye bağıracağım.

Saunders82 dedi ki...

"GS Bonus Card'da rakam 70 bini geçerken, GS Mobile 150 bin aktif aboneye ulaştı, GS TV'nin abone sayısı ise 40 bine yaklaştı. Galatasaray Yönetimi, teknolojik projelerden yılda 15 milyon TL gelir hedefliyor."

Saunders82 dedi ki...

Olm bütün biletler karaborsaya düşmüş. İnan komedi gibi. Bizim bi arkadaşın kardeşi geldi Antep'ten bu gece. Bileti bu sabah Bursa'daki Cuma'ya(!) giden bir elemandan 2 katına alıyor. Yeditepe Üni. 'de biletler 400-500 arasında satılıyormuş hemde peynir ekmek gibi! Antep'ten gelen elemanla konuştum biletler 10.00 da satışa çıkıyor ya 9.00 da Biletix'de gişede çalışan elemanlar çoktan bastırıp biletler tükendi diyormuş ve 350 TL 'yi beğenmiyorlarmış.

Çok işler dönüyor çok. Demek ki biletler çok ucuza satılıyor. Normal fiyatının 5 katına millet bilet alıyor düşün. Anteplerden maça gelip bileti Bursa'da dinci elemandan satın alıyorlar. Başka bi arkaşında 30 bilet olduğunu duyuyor. Pes yani! Yaşanan bişey olmasa bin kere düşünsem aklıma gelmez. Sanırsın herkes İstanbul'dan maça geliyor. Biz burda bilet bulamıyoruz düşün artık nasıl dolaplar döndürdüklerini... Bi de maça 5 saat kala stadın önünde biletleri kaça satacaklarını...