24 Mart 2010

Eleştirebilme özgürlüğü


Sevmek zorunda değilsin, hatta nefret bile edebilirsin ama öldükten sonra "Zaten sevmezdim" türünden yorumlar yapmak, en hafif tabiriyle terbiyesizlik oluyor.

Hayatını Galatasaray'a adamış, Galatasaray uğruna yüzlerce işe imza atmış, bu kulüp için ter akıtmış, forma giymiş, sen bir dergi-bilet almak için otuz takla atarken 40 milyon doları hibe etmiş birinden söz ediyoruz.

Hepsini geçtim, böylesine birinin arkasından "Kör ölür badem gözlü olur" demek, haysiyetsizlik örneğidir.

Muhtemelen bunları yazanlar, çizenlerin başlıca savunması "Bu benim kendi fikrim" demek olacaktır. Her fikre saygı duymamayı çok önce öğrendiğim için, kendi açımdan kabullenilebilir bir durum değil.

Siz İnamotoların, Saidou'ların kızgınlığı içindesiniz. Sizi ve beni başka şeyler heyecanlandırıyor. En son Kosecki transferinde heyecanlanmıştım, o zaman da ortaokula gidiyordum. Anlayan anlamıştır.

Aslında yazacak çok şey var ama yazmayacağım. Keşke Özhan Canaydın'ı eleştirenler, onun yaptıklarının milyonda birini bu kulüp için yapabilseler.

Bir de, başka taraftan konuşanlar var. Adam çıkıp "Bizim şampiyonluğumuzu çalmıştı" diyor. Yavşak herif, 16 dakika boyunca bir gol atamadıysan bunun suçlusu Özhan Canaydın mı?

Güle güle başkanım...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

En hafif tabirle terbiyesiziz o zaman; en ağır tabiri merak ettim ben. Neden herkes en ağır tabiri kullanıyor o da var tabii.

koala dedi ki...

@ Chao Grey; valla Chao, en ağırı haliyle terbiyesizlikten daha uç boyutta oluyor. Eleştirmek başka bir şey ama "Zaten sevmezdim", "Bu kulüp tarihinin en kötü başkanı" gibi ifadeleri tam da öldüğü gün söylemek başka bir şey. Sevmiyorsan sevmiyorsundur ama bunu öldüğü gün söyleme bari.

Üstelik de taraftarı olduğun kulübün başkanıysa. En azından ona saygı duyulsun. Çıkıp üç-beş hafta sonra ne istersen söylersin, ama bu insanın da çocuğu, torunu, yeğeni filan olduğunu unutmamak lazım. Şahsen, bir yakınım öldüğü gün, biri çıkıp "Zaten sevmezdim" dese suratını çarşamba pazarına çeviririm.

Haa, ama kötü bir yönetici olduğunu düşünürsün o ayrı. Kimse icraatlarını beğenmek zorunda değil. Ama kişisel olarak yazdığı çekleri uç uça getirirsen, bugün o laf söyleyenlerin aldığı biletlerden daha uzun gelir.

Adsız dedi ki...

Haklısın abi.