11 Mart 2010

Parayla saadet olmaz


Bu yıl transfere 254 milyon Euro harcanmış.

Cristiano Ronaldo: 94 milyon Euro
Kaka: 67 milyon Euro
Benzema: 35 milyon Euro
Xabi Alonso: 30 milyon Euro
Albiol: 15 milyon Euro
Negredo: 5 milyon Euro
Granero: 4 milyon Euro
Arbeloa: 4 milyon Euro.

Demek ki neymiş? Parayla saadet olmuyormuş, başarı gelmiyormuş. El Pais en güzel başlığı kullanmış "Kupalar satın alınamaz" diye.

Daha önce örneklerini Türkiye'de de yaşamıştık. Futbolda artık çok şey değişti. Tabii ki, karşındaki takım sıradan değil ancak özgüven başka bir olgu.

Türkiye'de bizim takımlarımızın asal sorunu bu zaten, yani özgüven eksikliği. Rakamlara, isimlere bakmadan işini yapacaksın. Eğer Bursaspor bu yıl şampiyon olursa, değişik bir biçimini burada da yaşayabiliriz hem de herkesin suratına inecek bir tokat şeklinde.

Real Madrid'e atılan her tokat beni acayip mutlu ediyor. Hele ki, şmampiyonluğu da alamazlarsa Pellegrini'yi asarlar, aynı mantıkla devam ederler. Artık bu yıl da Rooney, Lampard, Terry gibi isimlerle yola devam ederler.

Çünkü Real Madrid'in geleneği bu. Ama Lyon'un da geleneği daimi olarak bu iğrenç takıma yenilmemek.

Bu arada fotoğraf, Şampiyonlar Ligi'ndeki kabus sonrası ilk antrenman. Maçtan önce ukala ukala konuşanlar dut yemiş bülbül kıvamında.

4 yorum:

Selocan dedi ki...

Galatasaray; Kewell'ı Baros'u Neill'i Jo'yu Keita'yı Giovani'i alınca Dünya takımı oluyor. Büyük iş yapmış oluyor. Real Madrid tarnsfer yapınca iğrençlik oluyor. Ben de bunu anlamıyorum. Galatasaray çok farklı ki sanki Real Madrid sevilmiyor.

Real Madrid'in alt yapıya yaptığı yatırımlar mı daha fazla ? Galatasaray'ın alt yapıya yaptığı yatırımlar mı ? Hangisi kendi ülkesine ve ülkesi dışına daha çok oyuncu yetiştiriyor ? Galatasaray Real Madrid'in 3'te birini yetiştirebiliyor mudur ? Yani sizin o çok beğenmediğiniz takım Galatasaray'dan çok daha iyi bir alt yapı düzenlemesine ve Galatasarayla tamamen aynı transfer politikasına sahip. E o zaman neden birine tapılıyor diğerinden nefret ediliyor ??

koala dedi ki...

@ Selocan24; açıkçası devre arası transferlerini gayet net biçimde eleştirmiştim. Bana soracak olursan; altyapıdan oluşturulacak bir takımla 10 yıl şampiyonsuzluğa katlanırım. Hiçbir zaman bolca yapılan transferlerden mutlu olmamışımdır.

Kaldı ki, Galatasaray saydığın isimleri alarak dünya takımı olmamıştı, çok daha önceleri o payeyi almıştır. Eğer transferlerle dünya takımı olunuyorsa, bu ülkenin en dünya takımı Fenerbahçe ve Beşiktaş'tır.

Selocan dedi ki...

O lafı ben demiyorum abi, bana göre hiç bu isimler olmasa bile dünya takımıyız. Ancak Polat'ın dedikleri bunlar.

koala dedi ki...

Valla Polat, bu takımın dünya takımı olduğunu transferlerle ölçüyorsa, biraz eğri oturmaya ve doğru konuşmaya ihtiyacı var demektir.