22 Mayıs 2010

Artık sessiz Galatasaraylı'yım


Bu yazı sadece bir futbolcunun gönderilmesi ile ilintili değildir, biriken öfkenin patlamasıdır.

Hayatımda hiçbir futbolcu için böylesi bir tavırda bulunacağımı sanmıyordum ama bireysel olarak, eğer Kewell gönderilirse hiçbir biçimde Galatasaray ürünleri almayacağım, maçlarına gitmeyeceğim ve takip etmeyeceğim. Taa ki, bu yönetim gidene, Galatasaray'da Adnan'lar diktatörlüğü sona erene kadar.

Kendi basiretsizliklerini, beceriksizliklerini, üniversitelerde tez (!) olacak aptallıktaki transferlerini örtbas etmek için kendi kendilerine kurban seçenlere, o kurbanı iğrenç bir biçimde yaftalayanları hiçbir biçimde destekleyemem, onlarla aynı noktada olamam.

'Sakat' diye futbolcu göndermeye çalışırken, bütün spor yaşamı 'sakat'lıklarla dolu olan Gökhan Zan'a, bonservisi 'beleş' diye bel bağlamak sahtekârlıkla eşdeğerdir.

Yönetim olarak, bugüne dek sesimizi çıkarmadım, hatta belki destekledim de ancak yeter artık. Hoş, devre arasında yapılan transferlerden sonra bütün şevkim zaten kaçmıştı. Çünkü yaptıkları popülizm ve taraftar goygoyculuğundan başka bir şey değildi.

Her geleni kurban etmek, kendi kıçlarını kurtarmak için sürekli olarak birilerini taraftarın önüne atmak bu yönetimin geleneği haline geldi.

Sarı-kırmızı formayı terletirken, sakatlanan bir adamı, kullanılmış bir tuvalet kağıdı gibi atıp, üstüne sifon çekemez.

Valla kimse kusura bakmasın ama herkesin ağzına geleni söylediği Özhan Canaydın kadar başkanlık yapamamıştır bu yönetim. Benim adıma ilkeler, başarıdan önemlidir.

Bu terbiyesizliği, bu ahlâksızlığa sessiz kalmak, kişisel olarak insanlık suçu gibi geliyor bana.

Kimse çıkıp "Sen nasıl Galatasaraylı'sın? Bir futbolcu için mi bunların hepsi?" demesin. Erozyona uğratılan, taraftar gruplarıyla iç içe geçmiş, onları yemleyen yönetimlerin başarılarının ardında 'temiz' bir gelecek bekleyemem.

Benim renklerine aşık olduğum takım; Muhammet trafik kazası geçirdiğinde sonu belirsizken imza attırandır, Okan'ın ayağı kırıldığında 3 yıl bekleyendir. Edu'yu Washington'u ilk sakatlıklarında yer açmak adına gönderen zihniyet değildir.

Bundan sonra "Sessiz Galatasaraylı'yım."

13 yorum:

AsperAstrum dedi ki...

Kör ölür badem gözlü olur sözünün Türkiye'de geçerli olan bir numaralı söz olduğunu bir kez daha kanıtladığınız için teşekkürler. Polat yönetimi şahane falan demiyorum da, bu kadar mı hafızamız zayıf, bu derece mi unuttuk Özhan Abi yıllarını? İlkeler ve Özhan Abi? Pardon, ne ilkesi onlar? Faşizm ve elitizmden başka?

koala dedi ki...

Bloğu baştan sona oku istersen. Özhan Canaydın'ı hiçbir zaman eleştirmedim. Bu düşüncemle, her zaman çoğunluktan ayrıldım.

90 + 3 dedi ki...

Harry Kewell da Emre Aşık ta çok rahat ikişer sezon daha oynar kesinlikle. Varsın her maç 90 dakika oynamasınlar. Bayrak adamlardır bunlar, değerleri performanslarından bağımsızdır. İzlemem diyemem, meraktan izlerim yine ama ne maça gideceğim bu sene, ne de forma alacağım aynı şekilde.
http://doksanartiuc.blogspot.com/

nemanja dedi ki...

gittikçe fener yönetimine benzemeye başlıyorlar ya çok enteresan hakikaten. yazık oluyor bu takıma. beceremediler adnanlar bu işi, çok üzücü..

Unknown dedi ki...

Kewell kalsa tabiki kimse bir şey demez ama bir sakatlığı daha kaldıramayız gibime geliyor.(Yabancı sınırlamasının olmadığı zaman 45 yaşına kadar yanımda oturturum o ayrı)

koala dedi ki...

@ hedehödö; gözünü seveyim, hangi sezonu hatırlıyorsun bizim tüm yabancı kontenjanımızı akıllı bir biçimde kullandığımız? Bırak Kewell da kalsın işte. Getirecekleri adamların Jo'dan Dos Santos'tan farkı olmayacağını kim bilebilir. Kaldı ki, "Rijkaard'ın isteğiye" deniliyor. Aynı Rijkaard değil miydi "Kewell ve Baros olmadığı için şampiyonluğu kaçırdık" diyen. Neresinden bakarsan bak tutarsızlık dolu

Unknown dedi ki...

Yahu ben anlamıyorum,adamlar bu kadar tepki alacaklarını bile bile isteyerek gonderirler mi hic Kewell gibi adamı.Hem senin kadar bu yonetimdeki adamlarda Galatasaraylı,onun icin gece gunduz calısıyorlar.Bu nasıl bir taraftarlıktır ki bir futbolcu gitti diye takımımıma destek olmayacagım diyebiliyorsun.Yazılarını cok begenerek okuyorum ama Kewell hakkında abartmıs hatta kusura bakma ama sacmalamıssın.Benim icin arma herseyden once gelir,sonra Ahmet,Mehmet gelir ki bir taraftar da boyle hareket etmeli takımı icin.Ayrıca Kewell ozelinde bilmiyoruz belki saglıgı el vermiyor ve cok para istiyor ayrıca yabancı hakkını da dolduruyor.Belki de Rijkaard istememistir,yani kesin onemli argumanlara sahiplerdir Kewell gibi taraftarın deli gibi sevdigi bir oyuncuyu kolay kolay gondermezler yoksa.Ben de Kewell'ı cok seviyorum,hala Bordeaux'ya attıgı gol gozumun onunda ama is baska dostluk baska,sonucta verilen paralar az-buz parlar degil,hayatımızda bircogumuzun dogal olarak birarada gormedigi,goremeyecegi milyon dolarlar.Vardır elbet bir sebebi bence.

koala dedi ki...

@ tecora; bu benim adıma, yönetimin bardağı taşırdığı damladır öyle düşün. Üstünel dün çıkıp gayet duygusuz ve hissiz bir biçimde "Yaşlı ve sakat" deyince o bardak doldu. Zaten bir yıldan bu yana doluyordu

Anıl dedi ki...

Benzer bir düşünceyi savunduğum zaman yine benzer tepkiler ile karşılıyorum: Sen ne biçim Galatasaraylısın. Galatasaraylılığı onlardan öğrenmediğim gibi onların bir sözüyle de Galatasaraylılığımdan bir şey katbetmem tabii ki. Ama... Bir taraftarın da protesto hakkı olmalı. Herkesten çok olmalı hem de... Kulüpler taraftarlarındır, onlar olmazsa kuılüpler bir hiçtir. Onların herkesten çok söz hakkı vardır. Tribünlerde pankartları ters açıp, futbolculara ana avrat düz gitmek de değil bizim yaptığımız. Sadece sessiz bir protesto ve bunun altında benim de imzam olacak sanırım.

serbestvurus dedi ki...

öncelikle bu sene eleştirilecek birileri varsa o da yönetim değil taraftardır. sene başında üstünel ve polata şükranlarını sunanlar da onlardı şimdi gitmesini isteyende. reijkart geldiğinde dünyanın en iyi teknik direktörüydü şimdi ise gitsin de kurtularım yerine imparator gelsin diyende onlar. arda'ya gençtir ne yapsa yeridir diyende onlardı, kız arkadaşı üstünden slogan atanda onlar. bir çok kritik maçta(fener maçı) takıma yeteri kadar destek vermeyende onlar. rant, para için karaborsa yapanda onlar. unutmayın ki kewell'ı bulup getirende yine aynı yönetim. baros'u da. bunuda bilin ki bende eleştiriyorum yönetimi(özelliklede kewell konusunda). lakin sırf kewell gidiyor diyede galatasaraylılığımdan vazgeçemem. kewell gerçekten de galatasarayda gördüğüm en profesyonel ve düzgün futbolcu. eminim bizim bilmediğimiz şeylerden dolayı takımda düşünülmüyordur.

Saunders82 dedi ki...

Nedir bu bilmediğimiz konular 'sakat ve yaşlı' olması mı? Yapılan açıklama açık ne nettir. Daha fazla bilmediğiniz şey aramayın. Yok çünkü...

Adsız dedi ki...

GİDEN HER SEVGİLİNİN ARDINDAN
HEP BİZ OLDUK
EL SALLAYAN
Valla çok haklısın kardeş aynı fikriyattayım yani ardından kurulan cümleye bak'FORMANIN HAKKINI VEREN OYUNCULAR ALACAĞIZ???' Bu nankörlükten,vefasızlıktan bu şuursuzluktan başka bir şey değildir Eğer burda bir forma hakkı varsa o zaman dikkat!!! çoktan defolmaLARI lazımdı üstünelin,adnanların bu kadar mı hayır (istisnalar kaideyi bozmaz) ama yönetim arkasındakilerinde hani meşhur varya FLORYANIN ...TANE KAPISI VAR DİYE O ZAMAN BİZ KOVMADAN GİDİN BU KLÜPTEN Bu yönetime son sözüm bile yok artık benim için BU YÖNETİM FASLI BİTMİŞTİR VE EĞER TARAFTARLAR VE UA LAR BİRLEŞİP KLÜP BİNASINDA YÜKSEK SESTE PROTESTO ETMEZSE BU RUHSUZ YÖNETİMİ VE BU RUHSUZ UA VE BU RUHSUZ GS TARAFTARI BENDE KÖKÜNDEN BİTMİŞTİR(GİTSİN YA DA KALSIN ÖNEMLİ DEĞİL)Ha etmeye de bilirler ama ben bundan sonra artık yönetimin ne dediğiyle ilgilenmem dalga geçerim eleştiririm ve asla da güvenmem aynı şeyler GALATASARAYLIYIM DİYEN İÇİN DE GEÇERLİ OLUR Bunca zaman oturdukları koltuğa saygımızdandı susuşumuz ama artık BİTTİ.Ve bundan sonra ALLAH'ım Kewel'ımın yardımcısı olsun İNŞAALLAH ÇOK BAŞARILI VE ÇOK MUTLU OLUR AİLESİYLE.BİZ HOCAMIZA TAM GÜVENLE(Kİ KEWEL KONUSUNDA YÖNETİMİN SUÇLU OLDUĞUNA EMİNİM) GALATASARAYIMIZI HEP DESTEKLEYİP HİÇ BIRAKMADAN YOLA DEVAM NE DİYEYİM YÖNETİMSİZ EĞR TEPKİSİNİ YÜKSEK SESLE DİLE GETİRMEZSE TARAFTARSIZ YOLA DEVAM GALATASARAY AŞKIYLA Çok mu zor o aslında en sevmediğim cümleyi kurmak 'YÖNETİM İSTİFA'HANİ SÖZÜNÜZ VARYA RUHSUZ FOLBOLCU DİYE O ZAMAN ALIN SİZE YENİ İKİ KELİME RUHSUZ YÖNETİM VE RUHSUZ UA VE TARAFTAR TOPLULUĞU Artık gidenlerin ardından Bu Yıl Şampiyonlar Ligini de alsak MESSİ' Yİ de alsak olay bitmiştir hep içimizde bu kırgınlık olacak İÇİMDEN BİR ŞEYLER GERÇEKTEN KOPTU GİTTİ İKİ SEVGİLİYİ BİRBİRİNDEN AYIRDINIZ YA YAZIKLAR OLSUN SİZE MUTLU OLABİLİRSİNİZ ŞİMDİ. Benim üzerine titrediğim iki şahsiyet var artık bu takımda BİRİSİ FRANK RİJKAARD VE EKİBİ İKİNCİSİ ARDA TURAN DIR

şİmDi SeN GiDiYoRsUn YA HeRkEs SaNa BeNzEyEcEk!!!
HÜKÜMSÜZDÜR!!!?.

Mario Jardel dedi ki...

abi dün bu yazıyı telefonumdan okudum, yazmayı çok istedim sıcağı sıcağına ama teknik olarak mümkün olmadığı için şimdi yazayım.. hatta iyi ki de şimdi yazmışım.. eğer okuduktan sonra yazsaydım içerikten ve sinirlerime hakim olamayıp ağzımdan dökülen pis laflardan ötürü muhtemelen yorumum yayınlanmazdı.. Belki bunca tepki yönetimin aklını başına getirir diyorum ufak bir ihtimal de olsa.. Çünkü az çok bu adamlarda kewell'ın taraftar için ne ifade ettiğini çok iyi biliyorlar.. 2 senedir sakatta olsa yaptığı işler, gösterdiği profesyonellik örneği taraftarın gözünde neredeyse hagi mertebesine eriştirdi kewell'ı.. İşte yönetim kewell'ı değil, hagi ile eş değer bir adamı gönderiyor.. Bu kararın altından kalkmak kolay iş değil, hele ki kewell türkiye'de kalıp fener'e gider golden sonra elano ile ettiği dansları alexle yaparsa yönetim taraftarın çektiği üzüntüyü hangi transferle hafifletecek ? Zaten şu zırva karar ile kredisini tüketti artık.. İstikrar deniliyor ama istikrar adına takım her sene top yekün değişiyor ! Bu nasıl iş ? İstikrar deniyor elano, santos'u geçtim keita'nın dahi satılabileceği söyleniyor.. Belki bütün bu saçmalıklar kewell tutulsa sineye çekilirdi ama bu hamle büyük bir deprem... Yazık baroslar, kewelllar gelirken "oh be iyi ki özhan canaydın'dan kurtulmuşuz !" demiştim ama rahmetliyi aracağımız hiç aklıma gelmezdi.. Etik değerleri olan galatasaray'ın fenerbahçeleşeceğini düşünmezdim.. Seneye kaçan bir şampiyonluktan sonra polat yönetimi rakip takımın kalecisini şike ile suçlarsa da şaşırmam !