4 Mayıs 2010

Et Balık Kurumu'nun ihalesini kim kazandı?


İthal ete onay çıkmıştı ya. Bugün Et ve Balık Kurumu'nun açtığı ilk ihaleyi kazanan şirketin ismini yazıyorum. Hiç kasmayacağım yorum yapmak için. İsmi zaten her şeyi açıklıyor.

Hacılar Helal Et

O maaşallah, suyundan da koy.

Malız biz yemin ediyorum. İthal Et'e onay verileceği belliydi. Açacaktık yurtdışında bir şirket, çekecektik bankadan kredi, koyacaktık ismini "Hacı Fethullah Et Kıblesi" diye bir isim, şimdi köşeydik.

8 yorum:

Çağrı dedi ki...

Hayır bunda garip olan nedir anlayamıyorum, param olsa et işinde olsam '' Aziz Yıldırım Büyük Yavşaktır Et '' koysam şirketimin adını en makul teklifi versem bende kazanırım, neden isime takılıyorsun ihalede fesat, yolsuzluk varsa söyle hep beraber küfür edelim ama sadece firmanın ismine bakıp sallamak hoş olmuyor ...

il Capitano dedi ki...

merak etme dostum yemezler :) hayatımızı dibine kadar bulurlar her türlü imkan var ellerinde ne yazık ki.devir onların devri yiyebildikleri kadar yiyecekler ;)

koala dedi ki...

@ Çağrı; ne mi var? Hayvancılığı bitir, sonra ithalin önünü aç, sonra şirket kurdur ona buna ihalenin şartlarını hazırla, ihaleyi al, parayı al. Doğru valla ne var. İstersen Osman Pepe'nin yani bir önceki Orman Bakanı'nın onayı ile oğullarının şirketlerine nasıl ÇED raporları önünü açtığına, Unakıtan'ın (adı çok çıkınca hemen geriye çektiler. bol bol yedi biraz da başkalarına yedirecekler. Pepe'de de aynı durum var) çocuklarına, Erdoğan'ın çocuklarına.... Bak bu çocuklar böyle uzayıp gidiyor. Hakikaten haklısın ne var bunda değil mi? Efendi gibi yiyorlar.
Buna da 'ne var' diyorsunuz ya, helal olsun harbiden.
Büyük oranı hayvancılıkla geçinen bir ülkede, spekülatif hareketlerle fiyatları çek yukarı sonra 'ne var bunda'
İsime takmamıştım, başka bir şey anlatmaya çalışmıştım...

Saunders82 dedi ki...

Olm uyumadın mı sen yaw? Ne eti :)

aradadusunur dedi ki...

tarım ülkesinde tarımı katlettikleri yetmezmiş gibi şimdi sıra hayvancılığa geldi. sıra ananızın avradınızın çocuklarınızın satılmasında.

peşkeş çekin ülkeyi onun bunun çocukları.

Adsız dedi ki...

garip olan biseyler muhakkaki vardir. Calik holding'in Sabah'i almasida da bir gariplik yok degil mi?.. Ama o Caliklar Sabah'i aldiktan sonra ihale sartlarini tam olarak yerine getirmisler mi yoksa bazi noktalarda onlara goz mu yumulmus, ihaleyi baskasi alsaydi acaba onlara da goz yumulur muydu; yoksa aninda ihale iptal miş edilirdi. Saygılar

Adsız dedi ki...

burada da ben empati talep ediyorum: bu resim çok çirkin; sinir bozucu, beni çileden cikariyor; inançlarıma aykırı. İnançlarima saygi için ne gerekiyor; Musa-İsa-Muhammed'in dininden olma mi, milyarlarca inanani olan bir dine aidiyet mi, yoksa... Kendinizi sadece Siirt de yasayanların yerine koymayin...

Saunders82 dedi ki...

İhale iptal olmuş bu arada. Bir dahakine kim alacak bakalım. Muhtemelen birilerinin (başbakan,bakan,milletvekilleri de olabilir) yakınları çıkıp "Abi biz de girecektik ihaleye niye verdiniz elin gavurlarına" demiştir.