6 Temmuz 2010

Ahlaki değerler açısından doğru bir karar


Keita'nın futbolculuk yeteneklerine kimse söz edemez ancak eğer kendisi bu yaşta Katar'a gitmeyi seçiyorsa artık futbol oynamayı en azından bir süre askıya aldığı kesin. Öte taraftan, Galatasaray'ın futbolcu satmadan, yeni transfer yapamayacağı da ortadaydı.

Taraftarın memnun olmayacağı muhakkak ama benim baktığım pencereden Keita'nın satışı gayet anlamlıdır. Ne kadar yetenekli olursa olsun, istediği kadar yıldız olsun sahada daimi olarak antipatik hareketler sergileyen futbolcuların, Galatasaray'da forma giymesini hiçbir zaman içime sindiremedim.

Galatasaray'ın böyle bir kulüp olması, kendi adıma beni hep mutlu etmiştir. Kosecki formasını yere fırlattığı zaman ne kadar doğru bir karar alınmışsa, Keita'nın gönderilmesi de aynı doğrultudadır.

Karşı çıkanlar bir de şunu düşünmeli. Daha istenilen ve beklenen bölgelere transfer yapılmadan; Rijkaard, Keita'nın gönderilmesini ister miydi? Pek olanaklı görünmüyor. Muhtemelen Rijkaard'ın da oluru alınmıştır bu transferde.

Evet belki, bizi hop oturtan hop kaldıran bir adamı kaybettik ama ahlaki yönden sahada sürekli olarak zaaf gösteren, sinirlerine hakim olamayan bir futbolcuyu da bünyemizde barındırmamış olduk.

Sahanın ortasında sondaj yapanları gönderemeyenlerle aramızda bir fark olmalı. Benim için bu fark, hiçbir şampiyonlukla ölçülmez. Bazı değerler, şampiyonluklardan daha önemli yoksa "Asaletin bize yeter" diyemeyiz.

Keita'nın yolu açık olur umarım. Bu yaşta Katar'da oynayacak bir adam değil çünkü. Böyle adamlara fazlasıyla ihtiyaç var futbol dünyasında.

Haldun Üstünel'in pasifize edilmesinde, geçen yılki transferlerin payı büyükmüş bunu da görmüş olduk. Doğrusu Elano'nun da gönderileceğini düşünüyorum. Galatasaray'ı önümüzdeki günlerde yönetimsel açıdan büyük krizler bekliyor gibi.

Unutmadan, Keita'nın gidişi Kewell'ın kalmasının da habercisidir. Adnan Polat, taraftarı karşısına almayı sevmez.

7 yorum:

brk dedi ki...

her sene bütün yabancıları değiştiriyoruz, hocaları da ? bunun sonu nereye gidicek acaba ?

Ozan dedi ki...

zaten almasınlar kewelli defolsun gitsin yönetim ve hiç değilse elanonun önü açıldı ne kadar sinirlensemde habere koy artık elanoyu sağa bak neler yapıyor

Suat dedi ki...

Ahlaki açıdan doğrudur haklısın, ancak şu gerçeği değiştiremiyor maalesef: Sezonu açtık, çalışmalara başladık...hala geçen sezon sonunda bas bas bağıran eksik bölgemiz orta sahaya transfer yapılmadı...onun yerine iyi olan bölgemizden oyuncuları bıraktık: Keita ve Kewell..insallah Kewell geri gelir. Keita'nın ben Turkiye'deki ahlak sıralamasında, FB'li tum oyuncuların onunde geldigini dusunuyorum, Besiktas'tan da cogu oyuncunun onundedir. Medyanın abarttıgı kadar serefsiz bir adam degildir, tüm ulke olarak Brezilya - Fildişi maçını baz alıp serefsiz, ahlaksız diyorsak Keita'ya, cok degil..o pozisyonun sadece 30 saniye oncesindeki olaylara bakılsın...oyunu cirkinlestiren, camura yatan oyuncuların Brezilya'dan oldugunu goreceksiniz. Ben orada Keita'yı cok sevdim, hatta 2002'de Djelminha ve Rivaldo'nun Turkiye'ye karsi kose bayraginin orada yapriklari antipatiklik ve antifutbola atilmis bir tokat oldugunu da dusundum.

Neyse, bir takimin transfer yapmadan en iyi oyuncusunu satmasinin illa ki benim anlamadigim cok cok onemli nedenleri ve aciklamalari vardır.

tenten dedi ki...

yani cok fazla taraf olmak olacak ama kewell kalacaksa herkes gitsin :):) dunya kupasindaki hareketinden sonra cogu kisi zaten keita dan sogumustur saniyorum.

MizahiGeveze dedi ki...

Çok iyi oldu bu satış.Fiyat da muhteşem.Bu yönetim işi biliyor.

Ayrıca yere düşen su yüzünden kendi attıkdan sorna Keita'ya bakış açım değişmişti.

koala dedi ki...

@ Suat; söylediklerinde haklılık payı elbette var. Ancak hala transfer yapılamamış olmasının temeli, kulüpte para olmamasıydı. Her şeyi Şampiyonlar Ligi'ne girmeye endekslemişti yönetim ama hesap şaştı. Keita ilk, ben Elano'nun da gönderileceğini düşünüyorum.

Ahlak konusuna gelince, elbette Emre'nin her dakika küfür etmesi, Bilica'nın çukur kazması, Alex'in ceza alanına yakın her bölgede kendini atması, Volkan'ın sayamayacağım çirkinlikleri Keita ile kıyas götürmez. Bizim farkımız da orada olmalı. Biz içimizdeki bu tip safraları atmalıyız. Onlar atmazsa tamamen kendi sorunu.

dt.ibo dedi ki...

Keita'nın satışı bence de mantıksız bir yaklaşım değil. Aslında biraz daha yüksek bir fiyatla satılmasını gönül isterdi ama neyse artık.

Ancak bu transferi anlamlı hale getirecek tek şey oradan gelen parayla Dos Santos'un bonservisi almaktır.

Keita ahlaki durumundan ayrı takım oyununa da fazla karkı yapmıyordu, pas vermesi gereken bir çok durumda şut tercih ediyor, ortalarında isabet bulmakta zorlanıyor, arada bir asist yaptığında da golü atan arkadaşına değil tribünlere koşup kendi göğsüne vuruyordu. Kalması durumunda bir Yattara'mız olacaktı ki para karşılığında satılmasını çok olumlu buluyorum.