18 Temmuz 2010

O futbolcudan önce adam


Çok az futbolcuyu bu kadar sevdim, çok az adam aklımda yer etti bugüne kadar. Gerilerden bu yana düşünüyorum; Prekazi, Cüneyt Tanman, Hagi. Yok işte başka aklıma gelmiyor. Bazılarını sevdik, sevgimize layık olamadılar, o yüzden hızla sildik hafızamızdan.

Galatasaraylı olup da, bu adamı sevmeyen var mı diye düşünüyorum hep. Kim sevmez, o gülümsemenin sahibini ya da neden sevmez? Anlam veremiyorum hiç.

Kewell'dan çok şey öğrenmesi gerekir bu ülkenin, sadece Galatasaray değil. Futbolculuğunu bir kenara bırakarak söylüyorum bunları. Saha içinde en delirdiği halde bile hakeme gülümseyebilen kaç tane futbolcu hatırlıyoruz, bu ülkeye yolu düşen? Ben hatırlamıyorum, hatırlayan varsa söylesin.

Bazı adamlar önemli olmasının yanı sıra özeldir de, işte Kewell bu özel adam listesine giriyor. Hagi'de böylesi bir yanlışı yapmıştık, onu bu kulübün içinde barındıramadık bir türlü. Böylesi bir fırsat elimize geçti, bunu değerlendirmeliyiz.

Galatasaray'da kalmalı Kewell. Menajer, altyapı antrenörü, sportif direktör v.s. v.s. ne derseniz deyin adına ama kalmalı. Eğer ileriye yönelik adımlar atacaksak, günü kurtarmanın derdine düşmeyeceksek, Kewell gibi bir adamı bu kulübün içinde barındırmalıyız.

Ne bileyim; Kewell altyapıdaki çocuklara topa vurmayı, sahada sahtekârlık yapmamayı, her şartta gülümseyebilmeyi, kornerde ön direkte gol koklamayı ama en önemlisi adam olmayı öğretmeli.

Altyapıdan çıkan çocuklar, en ufak darbede kendini yerden yere vuran Hakan Ünsal gibi ahlaksız olmamalı, Hakan Şükür gibi senelerce ekmediğini yediği milyonlarca dolar kazandığı kulübüne sallamamalı, tribünlere sahtekârlık yaparak sevgi kazanılmadığını öğretmeli.

Belki abartılı buluyorsunuz, bendeki Kewell sevgisini. "Ulan 2 yıldır oynuyor hiçbir başarı sağlamadık" diyorsunuz.

Kewell'ı futbolcu olarak değil adam olarak seviyorum, futbolculuğu adamlığının sonrasında geliyor benim için. O yüzden bu kadar önemsiyorum, üstüne düşüyorum, hatta daha da ileri gidip "Galatasaraylılığımı askıya alıyorum" diyorum.

Çünkü eriyor futbol tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de. Konuştuğumuz, tartıştığımız şeylere bakarsak anlayacaksınız. Futbol sahasından çok arenaya dönen bu ortamı değiştirmek gerek, değiştirirken de Kewell gibi adamlarla yapmak lazım.

Yoksa bu ülkede çok Hakan Şükür'ler, Hakan Ünsal'lar var ama adam olarak Kewell'ların sıkıntısını yaşıyoruz ve taşıyoruz.

İyi ki, geldin Kewell. İlk maçında sevgilisine koşan, genç aşıklar gibi Ali Sami Yen'de olacağım. (Son cümlede algınız maksadını aşmasın lütfen. Ben bile okurken, bir an şüphe ettim)

13 yorum:

Imagine dedi ki...

Kewell ile 1 yıl daha yehuu !
Futbolun dediğin gibi Kewell gibi adamlara ihtiyacı var, özellikle de Türk futbolunun.Böyle insanlar çoğalmalı,futbola keyif katan, en güzel, en ahlaklı şekilde oynayan futbolcular çoğalmalı.Bu yüzden seviyoruz seni Kewell !!!

Burak Eren dedi ki...

Keşke Galatasaray'ın altyapısında olsaydım da, Kewell ne yapıyor, ne yiyor, ne içiyor, hayat görüşleri neler hepsini teker teker örnek alsaydım diyorum. Gerçekten bir futbolcudan öte, Kewell artık bir felsefe.

Şu örneği blogda da hep veriyorum. Hamburg karşısında sezonun en önemli maçına giriyoruz. Kenarda teknik direktör deneyimsiz {TD anlamında}, takım zor durumda. Elde bir tane stoper kalmamış. Kewell çıkıyor, alıyor sorumluluğu ben stoper oynarım diyor. İyi oynadı, kötü oynadı ayrı konu ama böyle bir yıldızı bu sorumluluğu almasını Dünya üzerinde az gördüm.

Saunders82 dedi ki...

Öl de ölelim Harry!

koala dedi ki...

@ Saunders82; oha diyorum. aç gmail'i tavuk.

@ Burak Eren; ciddi anlamda bu adam kulübün içinde kalmalı, mutlaka ama mutlaka. ve evet dediğinde sonuna kadar haklısın kimsenin yapamayacağı bir şeyi yaptı.

@ Imagine; 1 yıla takıldım ama niye 1. keşke 2 yapsalardı

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Hary Kewell,Galatasaray cıvıl cıvıl :)

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Abi, birde buaralar düşündüğüm bir konu var,Bence yabancı futbolcular evliyse mutlaka eşi ve çocuklarınıda türkiye'ye getirmeli.Kulup bunu şart koşmalı diye düşünüyorum.

koala dedi ki...

@ Ulema-i rezil-i rüsva: Spor yazari (veya skoru yazan); kesin katılıyorum. tabii şart koşmak zor ama yine de adamların kafası rahat olur

Umut dedi ki...

Kewell'ın tek şanssızlığı ruhsuz futbolcularla oynamasıdır.Eğer 2006'daki ve 2008'deki Galatasaray'da oynasaydı Kewell çok kupa kaldırırdı.

brk dedi ki...

çok şükür yönetim saçmalamadı da kewell bizde kaldı. ayrıca"Ne bileyim; Kewell altyapıdaki çocuklara topa vurmayı, sahada sahtekârlık yapmamayı, her şartta gülümseyebilmeyi, kornerde ön direkte gol koklamayı ama en önemlisi adam olmayı öğretmeli. " demişsin peki sadece altyapıdakiler mi, bizim 23 yaşındaki kaptanımızın bile öğrenicek şeleri var. ayrıca serdar özkan bu son şansında bizde kalmayı düşünüyuorsa kesinlikle her hareketini incelemeli kewell'ın.

Adsız dedi ki...

hocam bu kdr çok adam yazınca ilginç bir şey mi oluyor.sorunlar var sanırım..

koala dedi ki...

@ Adsız; ne açıdan sorunlar var ya da net olarak söylemeye çalıştığın şey nedir?

Mario Jardel dedi ki...

bu adam belki de futbol kariyeri boyunca aldığı en düşük ücretli paraya evet dedi. Tamam belki abartmış olabilirim ama serdar özkan'ın aldığı parayı az biraz arttırsanız kewell'ın parasına denk gelir. Buranın altını çizmek gerek böyle bir star ne kadar sakatlık sorunu da olsa o paranın iki katı bir ücretle katara gidebilirdi ama "galatasaray" dedi. Hadi türk oyuncu deseniz eyvallah ama hangi yabancı futbolcu böyle bir fedakarlığı yapabilir ? Büyüksün kewell. Hep bizle kal, hep burada kal. "Fuck" diyişine kurban senin.

Ozan dedi ki...

artık antremanlara gidip izlemek lazım çocukken hagiyi izleyemedim bari şimdi kewelli izleyim