14 Eylül 2010

Galatasaray'a 'haram', basketbolculara 'helal'


Galatasaray UEFA şampiyonu olduğunda devletin ülke tanıtımı için verdiği parayı basın toplantılarıyla kınayanlar, Galatasaray'ı 'dilenci' statüsüne sokanların dilleri götlerine mi girdi acaba?

500 altın+28 milyon lira.

Hak etmişlerdir ya da etmemişlerdir tartıştığım şey bu değil. Kişisel olarak bu ülkede yüzbinlerce aç insan varken, insanlar işsizlikten intihar ederken, padişahlık sistemi örneğindeki gibi keseyle altın verip, üstüne 28 milyon liralık çeki de ikram etmeyi pek içime sindirdiğimi söyleyemem.

Ama sorum başka. Götleri yırtılırcasına bağıranlar şu an neden sessiz? Bu ülkede samimi insana rastlamak çok zor.

4 yorum:

FIRAT dedi ki...

Kulüp takımında kazanılan başarı sonrası istenen primi,ödülü anlarım ama Milli forma ile kazanılan başarıda bu mevzuları halkın bu kadar gözüne sokmak ayıp ötesi...Eğer Milli forma ile ciddi sakatlık geçirip kariyeri tehlikeye girse Federasyon tazminat ödesin mesela,ama Milli forma altında 3 az,5 olsun demek kimseye yakışmaz.Hakan Şükür'ü bu yüzden sevmem, artık Hidayet'te gözümden düştü.Ulan NBA de yıllık 8-10 milyon dolar kazanırken (reklam gelirleri hariç) hala neyin pazarlığı muhabbeti ayıptır yahu.Bu kaptan olarak takım adına dahi yapmamalıydı.Federasyonlar sponsor gelirleri ile istediği primi verir, o paranın büyük çoğunluğu sponsor geliri ama hükümetin verdiği anormal primler rahatsız edici.Ülke tanıtımına katkı vs. tamam ödül yönetmeliği gereği 400-500 altın zaten alırken adam başı 1.5 milyon TL çok abartılıdır bence.

Saunders82 dedi ki...

Tayyip yetmemiş biraz daha ver. Bak İspanya, Güney Afrika'da Dünya Kupası aldı, adam başı €500.000 aldılar. Kupayı kazanamayana az bu miktarlar. Devlet Hazinesi bol dağıt çekinme, halk arkanda korkma sakın. Adambaşı 2 trilyon + 2000 altın verelim ne dersiniz sevgili şakşakçı üstün zekalı %58? Evet mi? Eveettttt...

TribunselSevda dedi ki...

Nurcan Taylan'da geçen gün yaptığı açıklamada " Ben dünya şampiyonu oldum avrupa şampiyonu oldum kimse bana ev vermedi " demiş...Haksız değil hani.

koala dedi ki...

@ aLican; hem de yüzde yüz haklı