19 Ekim 2010

Biz böyleyiz


Geldiğinde omuzlara alırız, giderken yanında bir kişi bulursan şanslı say kendini.

Daha ilk maçında onbinlerce kişi adını haykırır, sağa-sola caka satar, işler sarpa sarınca ana-avrat küfür edip, yerine düşündüğü adamın ismini bağırmaya başlar.

Sabır yeminleri edilir, her ne sonuç olursa olsun arkanda duracağına dair. Sonra bir bakmışsın sabır yeminleri unutuluverir, sanki hiç söylenmemiş gibi.

Biz skor taraftarıyız Sevgili Frank, işler iyiyse senden büyük yoktur, işler kötüye gittiğinde senden daha beteri olmaz. Tarihin en kötü teknik direktörü olarak bulursun kendini.

Barcelona'yı çalıştırmışsın, şampiyonluklar almışsın, hiç mi hiç önemli değil. "Burası Türkiye herkes başarılı olamaz" diye akıl verirler.

Basınla aranı iyi tutacaktın, onlara mavi boncuk dağıtacaktın. Haftada bir-iki kez Florya'ya çağırıp yavşak yavşak pozlar verecektin.

Kimse senin kariyerine bakmaz bu ülkede, aldığın diplomalar, kazandığın kupalar, Türkiye sınırlarında geçerli değildir.

Kafakol ilişkilerin iyi olacaktı, basından eş-dost edinecektin o zaman en kral teknik direktör sen olurdun.

Hem sen hiç Ortaköy Camii önünde fotoğraf çektirdin mi? Ya da asker selamı çaktın mı?

Öyle efendi efendi kulübene geçerek, insanlara kötü örnek oldun. Oysa kavga etmeliydin hemen her gün.

Maçlardan sonra basın toplantılarında sana soru soranları aşağılamalıydın ama hemen iki gün içinde hepsini yemeğe götürüp, gönüllerini almalıydın.

Biz böyleyiz be Sevgili Frank.

Bedava bilet için götümüzü verip, elimize tutuşturulan üç kuruş için babamızı bile satarız. Tribünlere körkütük sarhoş gelip sabır yeminleri ettiğimiz adamın aleyhinde bağırırız.

Riyakâr, onursuz, gurursuz, duruşsuz insanların ülkesinde olduğunu anlayamadın bir türlü.

Biz paçalarından popülizm akan Bülent Uygun'u severiz, bizim idolümüz rakibinin teknik direktörünü 'adamcağız' diye aşağılayan Fatih Terim'dir, her aldığı takımı küme düşüren Erdoğan Arıca, gittiği hiçbir takımda görevini tamamlamamış Ziya Doğan'larla çalışmayı severiz.

Biz böyleyiz be Sevgili Frank.

Sevmeyiz senin gibileri, çünkü bizim ülkeyi yönetenimiz bile "öfkenin hitabet sanatı" olduğunu söylüyor, 'delikanlı' diye anılıyor.

Sen fazla efendiydin, suya sabuna karışmadan işini yapmaya çalıştın. Hiçbir cemaate yakın olmadın, kimseye yalakalık yapmadın, hiçbir tv programına katılmadın, hiçbir gazeteyi ziyaret etmedin, kimse hakkında olumsuz yorumda bulunmadın.

Kendi futbolcun bile senin için "Bu sene son şansı" dedi, formayı sırtına geçirdin. Biz despotları severiz, alabildiğine ezenleri.

Gidebildiğin kadar uzağa git, ülke sınırlarına adımını bile atma. Kaç kurtar kendini.

Biz burada kendi küçük dünyamızda, vizyonsuzluğumuzla, futbolsuzluğumuz ve kısır çekişmelerimizle çok mutluyuz (!)

Hagi, Hakan Şükür, Fatih Terim, Hikmet Karaman.

İsimlere bak. Galatasaray'da görev yapmamış olanı yok. Hepsi çeşitli dönemlerde geldi ve gönderildi. Niye geldiler, niye gönderildiler. "Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı" diye boşuna söylememişler.

17 yorum:

brk dedi ki...

önce servet siktirip gitsin lütfen, rijkaard değil, tamam rijkaard da bu saatten sonra kalmayacak ama lütfen önce servet defolsun! ayrıca h.şükür gelise gene bu zeka yoksunu "türk topçularını" kollayacak ve gene en başa dönücez. o yüzden bu adamlara siktiri çekebilme ihtimalinden dolayı hagi'yi istiyorum ben yine. servet'e m.sarp'a siz de kimsiniz lan desin diye sadece...

Ozan dedi ki...

abi ağlayasım var ya yazıklar olsun böyle ülkeye ben gidiyorum adamlara rijkaardı anlatıyorum adamlar igtisn hkaan kurtarır gitsin terim kurtarır anladım abi bizim millet okumayı ve okuduğunu anlamayı bilmiyor benim fikirlerimi değiştiren senin ikna edici gerçekleri gösteren sihirli kalemin kalemine sağlık abi iyiki sen varsın yoksa kendimi çoğunluk içinde azınlık gibi hissediyorum rijkaardın durumuda bu

Ozan dedi ki...

ama kaldırıp götümü gidicem havalimanına adamdan bir kez bile şüphe duymadım

Adsız dedi ki...

herkes gerizekalı rijkaard akıllı zaten.

bu sene son şansı diyen bir adamı oynatan hoca takımı üstünde nasıl bir otorite kurabilirki. gayet güzel oynayan adamı önce geçen sene topu oyuna sokamuyor diye kes, sonra emre güngörü yolla ali turan'ı al . serkan kurtuluş varken ali turan'ı oynat sağbek te, ufuk verken aykut'u. cumhur,musa veya altyapıdan herhangi biri oynayabileceken mustafa-ayhan oynasın.

üstelik bu taraftar 70 maç sana tek bir protesto yapmasın. 70 maç yahu, 70 maç sonunda adamın galatasaray''ı getirdiği yer tarihinin en kötü futbolu, karpty e elenmiş bir takım. ligde biraz hücum yapan herkesin yenebileceği bir takım. hala rijkaard güzellemeleri yapılıyor. nasıl bir aşağılık kompleksiniz varmış, güvenç kurtar gelse zaten bundan kötü olmazdı galatasaray.

bir tane argüman sunun ki şunu kattı rijkaard deyin, hala neleri anlatıyorsunuz. sanki klübeden çıkmıyor diye gönderiliyor, adam takımın içine sıçtı, galatasaray tarihinin en kötü hocası açıkara.bunlar yönetim veya topçular suçsuz demek değil. ama rijkaard hiçbirşey katmıyor. yanlış oldu top toplayıcılara topu yavaş atmayı öğretti zaman geçirebilmemiz için, bu kalitesizliği bülent uygun bile yapmıyor

rijkaard o kadar iyi hocaki yazıda bok attığın hocalar küçük hamlelerle rijkaardı sahadan siliyorlar

Ozan dedi ki...

@adsız o kadar çarpıklık varki ama bak biz şunu savunuyoruz yönetim götünü kurtarmak için getirdi istediği adamlar alınsa bu halde olmazdık ama bunu anlamıyıcak kdar kıt beyinliyiz

koala dedi ki...

@ Adsız; senin yaş kaç bilmiyorum ama "Derwall dönemini bilir misin?" diye bir soru soracağım. Yanıtına göre yanıt veririm.

Ozan dedi ki...

@koala abi benim yaşım yetmez ama o döneme saygım var ve o döenmli ilgili birşeyler yazabilirsen sevinirim yanlış anlama ama o jenerasyon aptalmıydı ya bu yeni yetme bebe tayfa akıllı

Anoz dedi ki...

adsiz arkadas, tamam akilli sensin, rijkaard sicti galatasaraya ama lütfen sen bu bloga sicma olurmu? git sictigin boku baska yere at, git istedigin yere sic, ama gelipte karsi düsüncem var ve sudur diye sicma, ya dogru dürüst örnekler ver, yada sicma! kokmasin buralar... zaten gazeteler, tvler kokudan izliyemiyoruz, bari bloglarimizi birakinda "siz" kokmasin!

Demissinki FR ne yapti 70 mac? Evet git arastir, ne yapti, ne yapa bildi, ne yapamadi, neler neden yapilamiyor? Oku bakalim Skibbe neden gönderildi, neyi degistiremedi? Hani derler ya, esek herzaman esek kalir, iste öyleyiz biz! Frank Rijkaardi cagirip ona herseyi hazirlayip basarili olamadi diye bilirsin... ama adim gibi eminim, bu adam bu yeni kadroyu kendisi kurmadi, bunu herkez bildigi halde daha ne diyorsun? Sen önce adami devrim yapcaz diye cagir, sabir de, seninle degisecez de, modern futbolu bize ögret de, adam gelsin, sistemini hic degistirmesin (sonucta onun icin geldi) hep inansin, güvensin... sonra senin kendi futbolcularin, degil seni, bütün takimi, galatasaray ismini, ve taraftari (yani adsiz bok atan yorumcu senide) satsin, kendisini ondan büyük görsün... sende gel frank rijkaard ne yapti de? hadi be... yok hayir, simdi anliyorum, neden türk spor basini böyle, neden ligtv oldugu gibi, neden ntvspor önceden türkiyenin eurosporu olmak isterken, türkiyenin yeni ligtvsi oldugunu, simdi anliyorum...! Ekonomide birsey ögrendiysem oda arz taleptir... sagol adsiz arkadas, güzel sictin buralara, bizide tekrar rüyamizdan uyandirdin!

Cihan dedi ki...

Çok yazık oldu. Yine başladığımız noktaya döndük ve işimiz yine motivasyonun gücüne kaldı...

Rijkaard'ı getirerek gerçekleştirmek istediğimiz değişimin hakettiği şekilde arkasında durabilseydik, değişim süreci daha az sancılı atlatılabilirdi. Uefa Kupasının bize kazandırdığı vizyonu gerçek ve kalıcı hale getirebilirdik.
Şimdi deneyeceğimiz daha önce defalarca denenip 1 başarı 10 başarısızlık getiren sistem. Ben o sisteme bakalım ne zaman başarısız olacağız gözüyle bakıcam. Rijkaardlı sisteme ne zaman başarılı olacağız gözüyle baktığım gibi... Ama bu düzende olmadı olmayacak. En çok Galatasaray ismine güveniyordum. Düzen Onu da aştı.

Saunders82 dedi ki...

Valla ben Galatasaray.org üzerinden gerekli tepkimi aşağıdaki şekilde gösterdim. Okurlar-okumazlar orası beni ilgilendirmiyor ancak herkes taraftarı olduğu kulübe bir şekilde ulaşmalı ve genel tepki tribünlerden değil elden verilmeli şeklinde düşünüyorum. Zaten şunu başardığımız gün çok şeyi başarmış olacağız.


"Saygıdeğer Galatasaray YK Üyeleri,

Eğer Frank Rijkaard'ın görevine son verip herhangi bir eski oyuncu ile veyahut basında geçen isimlerden herhangi biri ile yola devam etme kararı alırsanız Galatasaray ile bağlarımı yönetiminiz gidene kadar askıya alacağım. Bildiğim bir şey var ki, Galatasaray camiası içinde bir söz söylendiyse o sözün arkasında durulur. Şu an için Frank Rijkaard başarısız gibi görünse de takımda herkesin bildiği başka sorunlar vardır. O yüzden sizleri önce o sorunları çözmeye davet ediyorum. Sezon sonuna kadar da şu an görev yapan teknik ekibin arkasında durmanızı ve başarısız olunduğu taktirde görevinizi devretmeniz gerektiğini bilmenizi isterim.

Saygılarımla "

aksilaz dedi ki...

Sadece Rijkaard ile çözülmez sorunlar. Bende Rijkaard'ı başarısız buluyorum fakat onun başarısız olması için her türlü şart vardı. Belki biraz daha iyi bir takım çıkabilirdi bu koşulda dahi. En azından karpaty, Sivas, Karabük maçları kazanılabilirdi.

Rijkaard'da kalmayı dşünmüyor ki Ankargücü maçında harakiri yaptı. Ben çok eminim ki; Rijkaard sadece Servet konusunda dik dursaydı bugün çok farklı düşüncelere sahip oalcaktı taraftar ve yönetim. Ancak o da mücadele etmeyi bıraktı. Sonuçta bugün Rijkaard'ı gönderecek olanlar Rijkaard'dan daha az hakediyorlar o koltuğu.

Saunders82 dedi ki...

Özet:

http://www.turkspor.net/images/news/kalligeilyor.jpg

http://www.tumspor.com/photos-inner/957606518.jpg

http://p4.focus.de/img/gen/1/3/211301_926116_3_sid_Pxgen_r_700xA.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_Y7EmnseWbAU/ScaRiOlHQ3I/AAAAAAAABU0/7kFE_URtGOg/s400/LiveImages_Spor%2BFoto_B%C3%BClent%2BKorkmaz%2Bresmen%2BGalatasaray'da_S24144900.jpg

http://www.turkinfo.nl/images/haber/20090605_599_2271692157.jpg

www.?.com

koala dedi ki...

@ Saunders82; valla Umutcan 'kom beybi' demek istiyorum sana. benim yorumum da bu olsun. kendi kıçını kurtarmak için bugün kim gelirse, yarın onu da böyle gönderecektir kimsenin şüphesi olmasın.

Aslında Türkiye'de bu işler pek araştırılmaz ama Adnan Polat'ın başkan olmadan önceki mali durumu ile şu günkü mali durumu bir araştırılsa ne sonuçlar çıkar kimbilir.

Tabii Adnan Polat'la kısıtlı kalmasın Aziz Yıldırım, Sadri Şener, Demirören v.s. v.s. hepsi için yapılsa keşke.

Ozan dedi ki...

biraz daha geriye çekelim saunders luce fatih hagi gerets 10 senede 10 hoca helal olsun istikrar abidesiyiz şu 10 sene luce kalsa 5 kere uefa alırdık be

Anoz dedi ki...

Luce kalsaydi zaten arka arkaya hem sampiyon olurduk kac sene, hegemonya kurardik Süperlige, hemde Sampiyonlar liginde yünan takimlari gibi herzaman ceyrek finallere en az katilirdik, GS "marka" kalirdi! Simdi GS markasini okadar maf ettilerki, tuvalet kagidi satsalar insanlar almaz (evet abartili ama öyle)

Ozan dedi ki...

içimizdeki irlandalılar mustafa denizli bunları yanımlıyor

akolkoparan dedi ki...

rijkaard iyi hoca olabilir ama (kabul etmesemde) galatasaray rijkaardın istediği hazır kadroyu kuramıyorsa rijkardında gs da işi yok. çünki bu hocalar hazrı kadro ister. yani öyle hadi altyapıdan 3-5 oyuncu alayım. konyadan aliyi kayseriden veliyi bi takım kurayım. bu rijkardın yapacağı bir iş değil. eğer sağ beke sol beke saymıyayım burda kadronuzu ideal boyutta oluşturamıyorsanız rijkard gibi hocalar nafile...eğer zaten ben oluşum içindeyim deneme yanılma ile kadroyu oluşturcam diyorsanız rijkaard zaten yanlış tercih..