27 Ekim 2010

Daha yeni başladık Niangçığım










Niang: Kişisel düşüncem maçla alakalı, burada Galatasaraylı futbolcular tarafından son derece sert fauller gerçekleştirildi. Ancak karşılığı olan oyun kuralları içindeki kartlar hakem tarafından gösterilmedi. Bu da maçın kaderini doğrudan etkiledi diye düşünüyorum.

Bence en az 2 oyuncu atılmalıydı. Çok farklı şeyler bunlar. Genel durumdan bahsettim. En az 2 diyebilirim, ama farklı pozisyonlar, çok net verilmeyen, yüzde yüz penaltılar, bariz pozisyon aldığımda kaldırılan ofsaytlar...Teknik detaya inmeye gerek yok. Bu bir gerçek o gün gerçekten bir sıkıntı yaşadık.

Öncelikle benim Türkiye’ye gelmeden önce düşüncem şuydu: Türkiye fizik açıdan gerçekten Fransa’dan daha zorlu bir lig. Bunu bilerek buraya geldim. Gördüğüm bir şey var burada. Rakip takımları özellikle defans oyuncularının oyun kuralları dışında gerçekleştirdikleri sertlikler var ve bunlara müsaade ediliyor. Bu son derece ilginç bir durum. Fransa’da böyle bir maç oynanmış olsaydı eminim ki karşı takımdan birkaç tane oyuncu atılırdı. Ancak buna müsaade ediliyor, dikkatimi çekti. Bu normal bir durum değil. Ama tabi ki bundan şikayetçi değiliz, profesyoneliz buna da mutlaka uyum sağlayacağız.

YORUM

Körler ülkesindeki kasaphane diye bir post yazılmıştı 2010 Şubat ayında. Pek çok Galatasaray bloğu bunu sayfasına taşımıştı o dönem.

Ne demişler; "Keser döner sap döner gün gelir hesap döner." Devran şimdi dönüverdi. Niang arkadaşımız, Türkiye'deki sertlikten yakınmış, özellikle de Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki sertliğin maçın sonucunu etkilediğini söylemiş. Kırmızı kartlar çıkmalıydı, v.s. v.s.

Geçen yıl 3 maymunu oynayanlar, bu yıl aniden seslerini yükseltmeye başladı. Ne oldu, hani Türkiye, Avrupa'nın en sert futbolunun oynandığı ligdi? Hani Türkiye başka liglere benzemezdi? Hani bu ligin şartlarına alışacaktı herkes?

Ne oldu?

Olan biten bir şey yok. Niang arkadaşımız emziğe ihtiyaç duymuş olmalı ki, Pazar akşamından bu yana konuşup duruyor. Dur bakalım, dur biraz. Daha yeni başladık, daha 10 hafta bile olmadı. Hele sezonun sonlarına gelelim bak ayaklarında delikler açılıyor mu, bak bakalım önüne gelen tabanla dalmıyor mu?

Şikâyetin varsa, takım kaptanın Emre'ye ya da Lugano'ya git, onlara söyle. Onlar bu işlerin piridir çünkü.

Dev gibi adamsın, birazcık dayanıver.

Dedim ya daha yeni başladık.

Kişisel olarak, kendisi bir açıklama daha yaparsa Samandıra'ya emzik yollayacağım. Alsın ağzına, basın toplantılarına öyle çıksın.

Yanlış anlaşılmasın, sertliğe hâlâ karşıyım. Sadece 3 maymun rolüne çalışıyorum.

Biri Niang'a şu fotoğrafları bir zahmet gösteriversin.

6 yorum:

Ozan dedi ki...

valla kuruyemişciye gittim orada duydum haberi duyduktan sonra dedim ki hadi canım sende sonra dedim ki demekki sabri çok zorlamış sabri niang ve diayla iyi uğraştı ama alışıcak burası kasaplar ligi biz ço k çektik sakatlıklardan öyle hemen ağlamak yok ama biri şu adama lugano piçinin samiiyende yaptılarını göstersin de fazla ötmesin

birde itirafta bulunucam adamın siyahı olmasından değil valla abi adamın dudakları gördükçe korkuyorum :D :D

Serhat Paksoy dedi ki...

"Rakip takımları özellikle defans oyuncularının oyun kuralları dışında gerçekleştirdikleri sertlikler var ve bunlara müsaade ediliyor. Bu son derece ilginç bir durum." Burdan Niang ın Türkiye'deki genel durumla ilgili yorum yaptığını, Fenerbahçe den bağımsız, ligimizde oynayan takımların futbol anlayışını eleştirdiğni anlamamanız tamamen sizin sığ görüşünüzden kaynaklanıyor. Taraf olabilirsin ama olayı böyle çarpıtarak ifade etmeniz de mantıksız. Niang ağlıyor , emzik yollayalım gibi esprilerinize gelince de şu kısmı tekrar okuyunuz lütfen "Bu normal bir durum değil. Ama tabi ki bundan şikayetçi değiliz, buna da mutlaka uyum sağlayacağız." Kimsenin sertliği savunduğu yok ligimizde böyle kasaplar oynadığı için zaten bu kadar kaliteli!

koala dedi ki...

@ Serhat Paksoy; neyse Serhat, öncelikle okuduğunu anlaman gerekiyor. sığlık filan eyvallah, istediğini söyle. geriye doğru bir bak bakalım, neyi eleştiriyormuşum ben. ironi bir yazım ve konuşma tekniğidir.

ama pazar gününden bu yana her gün açıklama yapması da can sıkmaya başladı. bir kez yaparsın, anlarız. ama her gün bu açıklama yapılmaz.

ben sığlığıma geri dönerken, seni ileri görüşlülüğünde baş başa bırakıyorum.

Saunders82 dedi ki...

Baros Fenerbahçe maçında oynamadıysa bir önceki yıldan kalan sakatlığının bir türlü geçmemesinden olsa gerek. Baros tarak kemiği kırıldığı halde çıkıp 2 laf etmedi. O zaman böyle savunmalar, sığ görüşler falan kimse demiyor tersine şiddet ve saw filmi müzikleri eşliğinde sütçü saraçoğlu stadını akılları sıra korku yayma çabaları içindeydi Fenerli dostlar.

Emre'nin bu saw müziği eşliğindeki Baros'un ayağını kırdığı videoyu paylaşıp beğenenlere gelsin aşağıdaki fotoğraf:

http://media.samanyoluhaber.com/media/fotogaleri/2010/10/25/3/40.jpg

Madem böyle oynanıyor bu lig bizde bundan sonra bu kurallara göre oynarız! Biz güzel futbol oynamaya çalışırken destek olmayıp köstek olan ve kıs kıs gülenler düşünecek bundan sonra

Ozan dedi ki...

@Saunders82 demek o kadar şerefsizleştiler he video yapıp sevinicek kadar şereftilerse hiç kusura bakmasınlar ağlamayacaklar şimdi diyecem az bile yaptı sabri bunların üstüne çıkarak ama neyse

WarBlood dedi ki...

Görende ayağını eline verdiler sanır.Bunun daha hiçbirşey olmadığını zamanı gelince daha iyi anlar...