9 Ekim 2010

Giren çıkan Oğuz Çetin ve Hiddink'e, ayağına sağlık Almanya


Öyle adamı ezim ezim ezerler. Mesut golü attı daha bir mutlu oldum.

Hele götveren Volkan'ın bacağının arasından geçen topta mest oldum. Ayağınıza sağlık. İstanbul'da da çakmanız dileğiyle.

Yemin ediyorum içimin yağları eridi.

Not: Küfür edecekler yormasın kendini. Edecekseniz içinizden edin.

Maça dair: Bu kadar laf ettim maça dair de birkaç söz söylemek gerekir. Berbat bir kadro seçimi vardı. Sadece sahaya çıkan adamlardan söz etmiyorum, alınmayan oyuncular da dahil bunun içine.

Türk futbolu 30-40 yıl öncesine koşar adımlarla ilerliyor. Hem de hiç hız kesmeden. Berbat futbol, oyuncu seçimleniyle ülkeyi bölmüş bir O.Ç., ne yaptığı belli olmayan simsar bir teknik direktör, sahada futbolla uzaktan yakından ilgisi olmayan futbolcular, hiçbir yeteneği olmayan adamların 90 dakika forma giymesi... Daha uzun uzun yazılır aslında ama sıkıldım burada bırakayım.

Kimse kusura bakmasın da, bu milli takımdan bir bok olmaz. Teknik direktörlerin açıklamalarına bak anlarsın zaten ne halt olduğunu.

Löw'e soruluyor maçtan iki gün önce, "Bastian Schweinsteiger'ın eksikliği sizi nasıl etkiliyecek?", Türkiye'den paket yaptığımız adam yanıt veriyor, "Kimin oynayıp oynamadığı sorun değil. Önemli olan sistem ve bu sistemin işlemesi."

Simsar teknik adam Hiddink'e, "Arda'nın yokluğu takımı nasıl etkileyecek?" diye soruluyor, herif hâlâ, "Oynayıp oynamayacağı ya yarın ya da yarından sonra belli olur" diyor.

İşte aramızdaki fark bu. 8-0'lık İngiltere maçında tribündeydim. Gayet net söyleyebilirim ki, bugün oynadığımız futbolun o günkü futboldan hiçbir farkı yoktu. Yeniden dönüyoruz, bekleyin Türkler fark yemeye geliyor.

11 yorum:

Ozan dedi ki...

görsün körler ardanın farkını seninde işine yarayan adamı bitirirsen böyle olur

Ozan dedi ki...

şimdi bazı cahillerde mesuta kürt diye laf sokuyor soksun bakalım oda böyle atar golü işte adamın iş disiplini güçlü bizdeki eksiklik bu

TribunselSevda dedi ki...

abi Volkan'a yapma bari :)

Ozan dedi ki...

o alisamiyende topa oturmadan düşüncekti böyle madara ederler adamı :D

Ozan dedi ki...

abi o son cümle milli takım reklamı vardı ya türkler uçuyor diye aynı ona benzemiş :D

Ozan dedi ki...

yani birde abi ne kadar ezberci olduğumuz anlaşılıyor adamlar ispanyayı zorladılar dünya üçüncüsü oldular biz küçümsedik almanyayı onlarda bizi gözlerinde büyütmüşler

Unknown dedi ki...

bir emre bir de servet. gerisi resmen çöp. hele ki o gökhan yok mu? seri sıçışlarını temizleyecek kimse olmadı mı nasıl da sırıttı dün.
hiddink'e saygım sonsuz olduğu için bir şey demiyorum; ama yazık. ruslar'ın en beğendiği futbolcu mesela gökdeniz ve adamı biz sadece barcelona maçlarında izliyoruz. neyse kadro olayı hakkında konuşmak gereksiz. bu arada organizasyon muhteşemdi. hani avr. şamp. yarı final maçı dese birisi inanırım da maç başlayana kadar:))

Unknown dedi ki...

Meselenin özü Löw'ün söylediklerinde. Türkiye'de eksik oyuncuda değildi. Fatih'in mirasıyla kendinden menkul gurur devşiren futbolcular ve bu "derin" futbol ruhunu hala kavrayamayan Hiddink'in aczi karşısında takım olan Almanya elbette kazanacaktı. Hiddink yol ayrımında bu "derin" futbol çetesini ya çözecek ya da takımı emanetçilere bırakıp gidecek.

ozdmroz dedi ki...

yazdıklarının her cümlesine katılıyorum. bu takımı O.Ç idare ettikçe, genç yeteneklere sırtını döndükçe biz bu dinazorlarla bi bok yapamazyız daha da.

ozdmroz dedi ki...

en çok da mesutun golüne sevindim. ha dangalak volkan artisliğe devam etsin rezil o. cocugu.

Melih ERTAN dedi ki...

Neymiş Volkan,
Bu iş Totonla top durdurmaya benzemiyormuş. Her sene Ali Sami Yen'de tarafatrı ger, sonra küfür yiyince de bize burda küfür ediliyor de. Lan sana küfür etmeyenin aklından şaşarım.
Melih ERTAN