21 Ekim 2010

Umarım...


İkisi de candır.

Sürekli geriye pas veriyor, kendisini geliştiremedi diye birini erken yolladık. Türkiye'de kalsa futbolu en az 5 ya da 6 yıl daha erken bırakırdı, İngiltere'de 40'ına merdiven dayayana kadar forma giydirdiler.

Diğeri sadece Türkiye'ye gelmiş geçmiş en büyük futbolcu değil, dünyanın en büyük isimlerinden biri.

Bu çadır tiyatrosunun arasında neler yapacaklar bilmiyorum. Bildiğim tek şey, Adnan Polat ve Adnan Sezgin'in götlerini kurtarması için sıradaki kurban bu iki efsane adam.

Tahminim sezon sonu gönderilirler. Takım içinde ciddi bir temizlik yapılmadığı sürece isterse mezarından Ali Sami Yen çıkıp gelsin, onu da göndeririz biz.

Sorunun hâlâ birkaç galibiyet, transfer filan olduğunu sananları şaşkınlıkla okuyorum.

Sorun Türkiye'nin gittiği noktadır. Siyasette, sanatta, sporda her alanda freni patlamış kamyon gibi yuvarlanıyoruz. Haliyle Galatasaray da bundan sebepleniyor.

Biraz önce şu aşağıdaki fotoğrafı gördüm, öylece bakakaldım. Türkiye'de tecavüzcüler için özel şişme bebekler üretiliyor artık. Ne zaman yapılıyor bu? Dini bütün iktidar döneminde, cemaatlerin şehir sokaklarında kol gezdiği bir dönemde.

Galatasaray'a niye takılıp kalıyoruz değil mi? Bir eğlencemiz vardı onu da iki tane yavşak yüzünden kaybettim, o yüzden bu kadar çok taktım.

Umarım Hagi-Tugay ikilisi başarılı olur. Hoş, öyle olmayacağı o kadar açık ki, şimdi güzellemeler yazan herkes bir yalanın peşine takılmış gidiyor. Kendimizi inandırmaya çalışıyoruz.

Mecburen maçları izleyeceğim, yazmak için ama içimde en ufak bir heyecan kıpırtısı bile kalmadı.

20 yorum:

tenten dedi ki...

butun canları harcadigimiz gibi bu canlari da harcariz. gonlumuzde yer eden bu adamlar umarim 2-3 skor duskunu capulcu tarafindan ıslıklanmadan bu ise devam ederler... bari bunlari harcamayalim geriye adam kalmadi cunku...
umarim cok basarili olurlar ama seninde dedigin gibi bu ortamda nasil olacak o da pek belli degil...

Ozan dedi ki...

zaten sorunun kökü adnanlar benim senin onun hagiye güveni sonsuz ama arkasındakilerin arkasında durmayacakları apaçık ortada yanlış zamanda yanlış isimleri o kadar çok harcadık ki bizim umutsuzluğun hagiden takımın durumunda değil yapıcağı değişiklere izin vermeyecek bir yönetim var 4,5 yılda 6 hoca değiştirmi adamlara güvenemeyiz artık

Selocan dedi ki...

Senden şanslıyım. Gazetecei olmadığım için maçları izlemek zorunda değilim. Hayatımda ilk defa bir FB maçını izlemeyeceğim.

Dediğin son kurban bu 2 efsane... Ancak ben en çok Tugay'ın harcanması konusunda kaygılanıyorum. Hagi'de olmayan o TD ışığı Tugay'da fazlasıyla vardı. Geçmiş olsun onu da söndüreceğiz.

Cihan dedi ki...

Annem dua ederdi inşallah Galatasaray'dan soğursun diye. O kadar emindim ki kendimden, onunla alay ederdim. İnanılmaz ama duası tuttu.

Sanki Galatasaray da kendi isminden soğudu ve bedenini terketti. Eminim birgün geri gelecek ve yeniden başlayacağız herşeye...

Ozan dedi ki...

ali tanrıyarı gençleştirme şansımız varmı ya adam derwallın arkasında sağlam durdu

ozdmroz dedi ki...

Derwall yazısı yapacak mısın? keşke öyle bir imkanımız olsa da Derwall efsanesini hatırlasak.

koala dedi ki...

@ ozdmroz; valla o dönemi aslında Melih Abi yazsa da okusak şöyle ayrıntılı. O işin kompedanı çünkü. benimkiler az-çok şeyler

tenten dedi ki...

evet Tugay'ı harcıyor olmaktan cok korkuyorum bende agirlikli olarak... tadi damagimizda kalan bir adam cunku...
dun aksam eve gidip esime galatasaray'ı bıraktım izlemiyorum dedim cevabi -sen mi? imkansiz oldu... butun hafta gece 10-11 lere kadar calisip sadece haftasonu bizi gorme sansin varken galatasaray maclarina giden sen bir daha izlmeyeceksin oyle mi? diye soruyor esim.... bir oglum var 15 aylik allahtan birsey anlamayacak kadar kucuk. o buyuyene kadar umarim hersey yoluna girer... ben yine de her sezon ona forma almaya devam edecegim... bu asktanda vazgecilmiyor iste

Saunders82 dedi ki...

Hagi aslında Lucescu futboluna yakın hafiften öldürücü kontrataklar da yapan, bazen de takımı açık oynatan bir yapısı vardı. Takım defansına daha önem veriyordu. Bence bu aşı tutar çünkü öle de böyle de gol atıyoruz her maç yıldızlar sayesinde.

O dönem Baliç bizdeydi ve o ölmüş adamı bile toparlamıştı. Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 yendiğimiz maç geldi birden aklıma.

Tek korkum yabancıların özellkel Baros, Elano, Misimovic'in Hagi'yle arasının ters gitme olasılığı. HAgi de kaprislidir. Rijkaard gibi yumuşak bir adamdan sonra adamlara itici gelebilir. Ama saygı duyarlarsa o zaman takım olabiliriz işte. Yerlilerin artık ağızlarını açacaklarını sanmıyorum.

Başlarında Hagi, yanında Tugay var. Tugay en azından Türk arkadan entrika falan dönemeyecek artık. Ona da saygı duydukları takdirde bu işin sanki olumlu sonuçlanacağı gibi bir iyimserlik içine girmek istiyorum. Çünkü bu adamlar çok ama çok sevilen adamlardı. Bu başarıyı artık hak ediyorlar.

Bu yönetim bir sonraki seçimde her halükarda devrilecek. Bari giderken doğru bir iş yapmış olsunlar.

koala dedi ki...

@ Saunders82; hiçbir şey olmaz emin ol. iki mağlubiyette tribünler bağırır sonra siyam adnan'ları yeni birini ararlar, iki transfer yapılır herkes susar.

kendimizi kandırmanın anlamı yok, galatasaray artık bir anadolu kulübü kıvamındadır

Saunders82 dedi ki...

O dönem ki kadroyu düşündüğümde bu sefer Flavio Concecao'un yerine Elano/Cana oynayacak. Necati'nin 10 numara gibi oynadığı pozisyonda Misimovic oynar. Pino'dan Ribery'nin 1-2 alt Level'ını çıkarsa yeter. Baliç'in yerine Kewell var. Baros zaten forvetimiz. Adım gibi eminim devre arası bir stoper transferi isteyecektir. Asla Servet/Gökhan Zan gibi topa vurmayı bile beceremeyen sırıklarla oynamayacaktır. Kaleci takviyesi de şart. En azından Ufuk'u zorlayabilecek yerli bir kaleci ihtiyacı var.

En çok faydası takımdaki sol ayaklı oyunculara olacaktır. Hagi çünkü Rijkaard gibi bir profesyonel değil hala amatör ruhla o heyecanı içinde taşıyan bir adam. O yüzden antremandan sonra sen sen sen deyip gerekli adamları ayırıp topa nasıl vurulması gerektiğini Emre Çolak, M.Batdal, Arda, Pino, İnsua gibilerine bişeyler katsa yeter de artar.

Saunders82 dedi ki...

Yok ben artık o kadar ümitsiz olmak istemiyorum. Bu adamları da harcarlarsa zaten devrilen ilk yönetim olarak tarihe geçerler. Zaten 4G 4M alarak lige başlamışız. Bundan daha kötüsünü bu takım çıkarmaz diye düşünüyorum. En azından kendi gelecekleri için. Yoksa böyle giderse seneye hiçbiri bu takımda olmayacaklarını adları gibi biliyordur. Terim'i getirmek için yapılan ayak oyunları tutmadı. Neticesinde bence Terim'İn babası Hagi geldi. Sen hatırlarsın ben o zaman da beğeniyordum ve başarılı da buluyordum. Geriye dönüp baktığımızda 76 puan toplayıp 3. olmuş ve Türkiye Kupası'nı farklı bir Fenerbahçe galibiyeti ile kapatmıştı takım. O dönemden beri Kupa alamadığımızı biliyoruz. O takım bir sonraki yıl zaten Gerets'in elinde rekor puanla şampiyon oldu. O yüzden fazla karamsar olmadan ileriye bakmaktan yanayım ben.

koala dedi ki...

@ Saunders82; takımda 5-6 adam yollanmadan Mourinho gelse, kıçına teneke bağlayıp gönderirler. Bu kadar basit.

Ozan dedi ki...

bana mourinho gelse imzalamadan önce kadroya bakar benle taşak mı geçiyorsunuz der gider

Ozan dedi ki...

o değilde bu fatmagül olayı ne tamam dizide bokunu çıkardılar ama ufakda olsa ders alınması gereken bir olay ama diziyi yapanlar geyiğe vurduktan sonra bunu olmasıda normal dur bakalım bu sapık zihniyet nereye kadar gidicek

Saunders82 dedi ki...

4 yabancılı bir teknik ekip bunları asla ortaya çıkaramazdı. Hatta böyle bir durumu aklından bile geçirmezdi. Ama bence Rijkaard bu durumu ön eleme maçlarında sezdi ve takımı kaderine terk etti. Çünkü kendisi de düzeltebileceği bir şey olmadığını anlamış ve Roy Hudson'ın ligin dibini bulmuş olması, bir takım dedikoduların kulağına gelmesinden sonra o da iyice saldı.

Şimdi durumlar farklı. O satan adamlar o yüzlerini ortaya çıkaramayacak. Kendilerini ispat yoluna gitmek zorunda hissedecekler. Çünkü kimsenin yeri garanti değil. Hoca değişti. Özellikle yerlilerin kendini göstermesi gerekecek. Tabii Ayhan ve Sabri'nin yeri garanti olur muhtemelen.

Yine de şu videoyu taksana bloga hatırlayalım, gülümseyelim :)

http://www.youtube.com/watch?v=4TSCWPCzhrU

Ozan dedi ki...

hakan ünsalı gördüm sinirim bozuldu :D şaka şaka büyüksün hagi

Ozan dedi ki...

birde o dönemki bazı yerliler ayrı tez konusu artık art niyet arıyorum bu adamlarda acaba modaları geçicek diyemi bunların zihniyeti galatasarayı altını oyup duruyor korkmalarına gerek yok ama keşke o kupayı kazana iyi futbolcular topluluğu olarak kalsaydı bazıları iyice nefret ettirmeseydi kendinden

alig dedi ki...

abi aynen dediğin gibi hagiyle tugayıda harcıcaklar ama bnm onlardan bilhassa hagi den en büyük beklentim kendileri gitmeden şu pislikleri takımdan temizlesin isterse düşmemeye oynayalım bu sene...o kadar nefret ettirdilerki anlatamam...

Saunders82 dedi ki...

'Doktorların ne dediği umrumda bile değil,haftasonu derbide sahada olacağım,bütün sezon bu maçı bekledim''

Milan Baros