14 Kasım 2010

Emeği geçen herkesin ta amına koyayım


Pembe hayaller, büyük düşler vardı değil mi Antalyaspor maçından sonra. Şampiyonluk hesapları, Hagi-Tugay gazı, Rijkaard gönderilince mutlu olacak futbolcu topluluğu.

İşin sportif yönünü geçtim, umrumda değil hep söylüyorum. 25 yıl da beklerim şampiyon olunmazsa, ömrüm yeterse 45 yıl da. Serdar Özkan diye bir herif alınmış, yavşak futbolculuğu ek iş olarak yapıyor, menajerlik yapıyor. Bu ortaya çıkıyor, biletini bile kesemiyorlar. Daha neyi tartışacağız ki biz. Bülent Uygun olunca sövüyoruz ama Serdar Özkan olunca sesimizi bile çıkartamıyoruz.

Şimdi açık açık konuşalım. Feldkamp'ın futbolcuların isteği ile gönderildiği gün, Galatasaray'ın şu güne gelmesinin en büyük nedenidir. Haa, bu iş Lucescu'nun olduğu dönem Ankaragücü maçında otobüste Jardel'in tartaklanması ve soyunma odasında Lucescu'nun tehdit edilmesine kadar gider. Ama daha yakın tarihe gelecek olursak, son şampiyonluk Galatasaray'ın bugünkü çöküş tablosunun temel nedenidir.

Hagi maç sonunda "Saha içinde bazı futbolcuların tavırları normal değil, gerekeni yapacağım" diyor. Ah be güzel abim, sen nasıl getirildin o koltuğa peki. Saha içinde bazı futbolcuların tavırlarının normal olmamasından ötürü.

Bu isimler kimse çık söyle, biz de kim ne yapmış bilelim. Bunun böyle olduğunu zaten görüyoruz.

Ulan herkes söylüyor, herkes yazıp, çiziyor şu Adnan Sezgin meselesini. Bu herif hâlâ görevde. Herifi aklamak için Galatasaray TV'nin şifresini kaldırdılar bir programlığına. Lan nasıl iştir bu? Herifin getirdiği bir tane futbolcuda hayır yok. Lisansı olup, bedava her futbolcuyu kolundan tuttuğu gibi Florya'ya getiriyor.

Ya yemin ederim, Musa Çağıran'ın fotoğrafını herhangi bir yöneciye gösterelim, tanırsa adam değilim. Bırak yönetimi, bu takımı deli gibi takip eden, her maçına giden taraftara gösterelim tanımaz.

Yabancı futbolcu getirir, getirdiği bir adamın bu takıma katkı sağladığını görmedim. Ne iş yapar bu adam? Ya cidden çıksın Adnan Polat anlatsın. Bunu yapar, şunu yapar diye.

İsim isim söylemenin anlamı yok ama bir takım götverenlerin bu formayı giymemesi lazım. Sezon bitti, havlu atıldı çıkartın A2 ile takımı sahaya. Nasılsa her şekilde yeniliyoruz, bari çocuklar tecrübe kazanır.

Bu işin transferle çözüleceğine filan inanmıyorum. Galatasaray çok ciddi bir zihniyet değişikliği yaşamalı. Bu berbat tablodan çıkabilecek en olumlu şey ancak ve ancak budur.

Galatasaray tüm asalaklarını silkelemelidir. En başta yönetimi olmak üzere. Sırlar Kapısı'na döndük yemin ediyorum. Rijkaard, bazı futbolculardan şikâyet eder, yerine gelen Hagi aynı şeyi söyler. Kimse bunlar kadrodan siktir edin ama önce ifşa edin.

Haftalarca aynı şeyi söyledim, yine söyleyeceğim. Galatasaray kulüp olarak ciddi bir yapılanmadan geçmezse bunun daha dibini görecektir. Çünkü halen dibi bulmadık. Bulduğumuzu sanıyoruz ama bulmadık.

Adnan Polat geldiğinden beri bana bir tane başarısını gösterin. Rica ediyorum, kendisini seven, kendisine güvenen biri çıkıp desin ki, "Adnan Polat şu konularda başarılı olmuştur." Tribünde beslediği piçlerden biri de olabilir.

Özhan Canaydın'a senelerce söven, hatta öldüğü gün bile eleştirenlere iki çift lafım var. Alın size başkanınız, büyük başkanınız Adnan Polat.

Yavşağın biri iki yıldır konuşuyordu. Hani sana güvenilince iyi oynuyordun, Puyol'dan, Terry'den, Ferdinand'dan eksiğin yoktu, ne oldu?

Sahada adam satarsınız, milyon dolar alıp işinizi yapmazsınız sonra bulduğunuz her mikrofona yeni gelinin sike sarıldığı koşarsınız.

Sahada top oynayan adamlara bakın, götünü yırtan adamlara. Baros, Cana, Neill. İkisi de Florya'dan yetişme, 9 yaşından beri altyapıda oynuyorlar değil mi? İş ahlâkı bu kadar basit. Sahaya çıkıp kötü oynarsın sorun değil ama izleyene onu hissettirirsin. Yani uğraştığını, çabaladığını gösterirsin.

Her hafta televizyona çıkıp, bas bas bağırır ibnenin evlatları. "Bu yabancılardan çok var Türkiye'de" diye. Ulan, senin Türk futbolcunun alayında onur, gurur, şeref yok ki. Biri menajerlik yapar, öbürü bahis, şike ikilisi arasında gidip gelir, alayı teknik direktör kellesi kopartır. Diğeri iyi futbolcu olmasa da, götü başı oynamıyor en azından. Sahaya çıkıyor, işini yapıyor.

Bu heriflerin hiçbir yetenekleri yok milyon dolar para alıyorlar. Bu ülkede üniversite bitirmiş yüzbinlerce genç, işsizlikten kırılırken, asgari ücrete talim ederken, bu orospu çocukları ayda minimum 150 bin dolar para kazanacaklar sonra kelle kesecekler. Vay yavrum vay be işe bak.

Dergâh kurmuş ibneler Florya'ya. Yönetimiyle, futbolcusuyla, gazetecisiyle, taraftarının bir bölümüyle Florya'yı yeniçeri ocağına çeviren kim var, kim yoksa hepsinin amına koyayım. Hepiniz siktirip gidin düşün şu kulübün yakasından.

Not: Küfürsüz yazı okumak isterseniz, linki budur

15 yorum:

Ozan dedi ki...

sinirlenmiyorum çünkü ortada üzülecek bir takım yok eskiden üzülürdüm sinirlenirdim neden takım iyi olduğu için yakıştıramazdım

ilk golu yedikten sonra hemde servet piçi hatayı yapınca izlmedim artık ne desek boş taraftar sezon başı vereceği tepkiyi bugün veriyor adamlar ya taraftar rijkaard isitfa dedi yolladılar adamı hadi bakalım yönetim istfa etsin omurgasız herifler

Adsız dedi ki...

özhan canaydına zamanında sövmüş olmak bugün ondan özür dilemeyi gerektirmez. ikisi de çok kötü başkan o kadar.

Saunders82 dedi ki...

Valla bütün suç Galatasaray başkanında değil. Marsilya Başkanı önce Ribery ile bizi bir sikti, bir de Servet'i 8 milyon Euro'ya alıcam deyip almaması ile...

8 milyonu duyunca adam gibi oynayan Servet'in de götü kalktı, biz de adam oldu sandık 8 milyonluk stoperimiz var zannettik. Aslında Servet aynı Servet, Sheva'nın dağıtıp Fener'e tek başına 4 gol yediren Servet. O bölgede Mehmet Topal'ın da oynadığını hatırlıyorum bu Servet'ten iyi oynuyordu. Mehmet Topal'a laf söyleyen çok bilmişler arıyorlardır şimdi onu.

Böyle olacağı çok belliydi. Bilgisayar oyununda da sezon başında bu kadar adam satıp yerine 3-4 tane 2. lig oyuncusu alırsan böyle maymun durumlara düşersin.

Yazık olan Galatasaray'ın adına oldu. Ben olsam Aslantepe'ye 2. devre geçiş yapmam. Böyle bir durumda bu açılışı ne bu yönetim hak ediyor, ne bu oyuncular. Ne de böyle bir ortamda Aslantepe'nin havası kalır.

Adsız dedi ki...

adnan polat ı maddi projeler açısından iyi buluyorum.
sportif başarı elbet gelir önemli olan ekonomi..
aziz yıldırım ın ilk senelerine benziyor sanki.

Unknown dedi ki...

sizler daha iyi bilirsiniz ama benim bir sorum var: servet'in fiziği birkaç sene önce de bu şekilde miydi? formayı çıkardığı anda yağları sarkmaya başlıyor resmen.
daha bugün meira'yı gördüm ki adam yedek kulübesinde battaniye ile evcilik oynuyor uzun zamandır ama kas yığını hâlâ:)

kendisine bile bakamıyorsa galatasaray'ın savunmasına bakmasını beklemeye gerek yok açıkçası.

koala dedi ki...

@ can metin; o filinta olsa bile beyni yok ki.

@ Adsız; valla aman Aziz Yıldırım gibi olmasın. sorun stat, başarı filan değil bambaşka yerlerde aranmalı.

@ Saunders82; vuralım mı lan herifi :)

Ozan dedi ki...

abi iyiki döndün ya şu ortam hiç bir yerde yok :)

koala dedi ki...

@ Ozan; eyvallah Ozan

alig dedi ki...

abi hakkaten blogu çok uzun zamandır takip ediyorum we hiç bi yazında itiraz edicek bi nokta bulamadım şu ana kadar gerek sportif gerek siyasal..kapattığında harbi üzülmüştüm ama iiki geri döndün senin gibi insanlara ihtiyacımız war...

koala dedi ki...

@ ahtapot paul; olmaz olur mu mutlaka vardır. olmasa kendimden şüphe ederim

Mario Jardel dedi ki...

Abi dönmen çok iyi oldu. rahat bir şekilde içini dökebileceğin bir yazının güzelliği çok başka. Dediklerine yüzde yüz katılıyorum. galatasaray'ın bu günlere gelmesinin yegane sebebi Kalli gibi eli maşalı bir adamın dahi yeniçerilere sindirilerek kovulmasıdır. O kalli ki kimsenin dokunamadığı sabri'yi kadro dışı bırakmış, hakan şükür'e alternatif nonda'yı getirmiş hatta kovulmasa hem şükür'ün hemde hasan şaş'ın dahi kellesini alma noktasına gelmişti.. Ama futbolcu düzeni kazandı ve işte halimiz.. Dünyanın en elit teknik direktörünü dahi sindiren bir bok çukurunun içindeyiz. Kimse de temizlemeye cesaret edemiyor.. Kaçıncı olağanüstü toplantı olacak bu günkü bilmiyorum ama bu deyyuslara dokunmadıkça geleceğe dair hiçbir ümidim oluşmayacak benim

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Sorun herkesin boku bir başkasına devretmesi. Futbolcu sıçtığını yiyecek. Yiyecek ki ders alacak. Şu ana kadar yiyen yok. Madem yemiyorlar direkt sözleşmeleri feshedilecek.

Yönetim sıçtığını yiyecek. Adnan Sezgin'le de Haldun Üstünel'le de olmadığını öğrenecek. Oraya gerekirse yurtdışından, gerekirse yurtiçinden farketmez, bu iş konusunda profesyonel olmuş bir adama, gerekirse kamyonla para verip getirecek. Yapmazsa seçilmeyip gidecek.

Eski başkanlar ne bok yediler 10 yıl düşünecek. Kulübün götüne dağ kadar borcu çakıp, yıllarca tek kelime ses etmeden niye oturduklarını, kulüp finansal olarak düzlüğe eriştiği anda neden akbaba gibi ortalığı kasıp kavurduklarını teker teker bizlere anlatacak. Yoksa o ağızlarına bu taraftar sıçacak.

Galatasaray taraftarı ise 10 yılda tüm sıçıp batırdıklarının tadına bakacak. Kalli'yi, Skibbe'yi, Rijkaard'ı, Gerets'i nasıl arkadan bıçakladılar anlayacak. Nerede hata yaptığını görecek.

Eğer görmezlerse diyemiyorum zira taraftar görmezse bir bok düzelmez.

Adsız dedi ki...

Umarım bir daha kapatmazsın.
bundan sonra galatasaray maçları trt1 e geçer(:

Ozan dedi ki...

dün takvimde bir yazı gördüm lan bu midesizliktir anlamadım gitti hakan şükür gelicekmiş misi ve kewell gidecekmiş ulan yavşak daha dün sen kovmadın mı adamı noldu geri çağırıyorsun sende adamsın ki yetki problemi yapıp gelmiyorsun lanet olsun uefa kupasını ya o kupayı 3 adam aldı hagi pope tafo birde capone geri kalanı adam değilmiş gördük lan kewell ne yapıyor adam çıktımı formasının hakkını veriyor birşeyler yapmaya çalışıyor ve takımda en çok parayı alan yerli yavşaklardan daha az para alıyor adam daha ne yapsın ama meyve veren ağaç taşlanır aynı lincoln vs. gibi

galatasarayı en sonunda cemaat takımı yapıcaklar dualarla felan gidicez takımda yabancı kalmaz hepsi müslüman olucak ya artık bayramlarda feto amcalarının yanına götürür şükür abileri el öperler 105 yıllık klüp kimlerin elinde heba oluyor bir tane adamda ya siz ne yapıyorsunuz demiyor

faruk süren telegole bağlanır gaztede bilmem nerede adnan polata sallar senide gördük paraları alıp kaçtın yok benim inancım azaldı şu klübe adam gibi bir yönetici gelmeyecek belkide benimde kızdığım özhan canaydın en iyi başkandı ama onun önünde ekonomik engeller vardı belki o engelleri aşmaya başladık ama hastalık falan derken ömrü vefa etmedi

peki adnan polatın önünde ne engel var stad bitmeden paralar geldi bu yaz cimriliğin anlamı neydi bazı şeyleri kabul etmek büyük erdemdir hatalıyız de futbolculara taviz verdik de medyaya her yere bırak kimse sana birşey demez arda bile senin yüzünden bu hale geldi lincoln kaptan olunca bu da dönüm noktasıdır galatasarayda kaptancılık oynamaya başladılar arda diyor ki 10 numarayı giymem gittiler zorla giydirdiler 1 sezon önce kaptan olmak isterdim diyen adama floryanın 5 kapısı var diyorsun sonra kaptan yapıp arkasında durmuyorsun

lütfen adnan polat sezgininide aldığın beleş futbolcularıda serveti sarpınıda barışınıda al git