11 Aralık 2010

Bir tarihin ırzına geçme başarınızı ayakta alkışlıyorum


Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim herkes rahat etsin. İsteyen kıçını yırtsın, isteyen kendini kandırsın ama Hagi ile bu iş olmaz. Bunu göreve yeni gelmiş bir teknik direktör için değil, daha önce neler yaptığını gördüğümüz bir teknik direktörün icraatlarını görmüş biri olarak söylüyorum.

Galatasaray'a geldiği ilk dönem Hakan Yakın'ı pat diye kesti takımdan. Ne yaptı, ne etti bilinmiyor ama adamı kadroya bile almadı. Şimdi göreve geldi Misimovic'i kadro dışı bıraktı. Misimovic olsa bu durumlara düşmezdik gibi bir düşünceyle söylemiyorum bunu ama biri çıkıp bir zahmet anlatıversin neden kadro dışı bırakıldığını. Sakız mı çiğnemiş, Hakan Balta'yı mı parmaklamış, soyunma odasında birini mi sikmiş, ne yapmışsa söylensin. Gizli, saklı nedeni belirsiz saçma sapan bahanelerle takımda zekâ taşıyan bir adamın bileti kesildi çünkü.

İlk yenilgiden sonra "Kiralık oyuncularla yoluma devam etmek istemiyorum" dedi, Insua'yı kurban etti. Lan Hakan Balta'nın sözleşmesi var da ne kadarlık futbolcu, uğruna PAF takımının tamamının yollandığı Çağlar ne kadar yenetekli ve kaliteli de Insua birdenbire yok ediliyor.

Hagi'ye bir zahmet hatırlatıversinler, Lucesculu dönemde Perez, Florquin, Radu Niculescu, Victoria gibi kiralık bir takımla Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynandığını ve ligde şampiyon olduğumuzu.

Keşke olsa, keşke futbolcu olarak kıçımızı yırttığımız Hagi için teknik direktör olarak da bağırsak ama yok işte olmaz, olamaz.

Bu takım Rijkaard'a rağmen oluşturuldu. Rijkaard mı istedi Gökhan Zan'ı, Serdar'ı, Ali Turan'ı, Mehmet Batdal'ı, Çağlar'ı.

Öyle bir zihniyetle yönetiliyoruz ki, bedava yarrak bulsalar "Aman tuttum" diye, hoplaya zıplaya götlerine sokacaklar, neşe içinde. Takım değil aptal ordusu yarattılar. Üstelik kişilik olarak da zayıf adamlar toplanmaya başladı takıma.

Adnan Polat beyefendi "Seçim gündemimizde yok" diye Genel Kurul'larda fiyaka yapadursun, takım - 3 averajlar 10. sırada, Avrupa'da ön elemede gitmiş, elde bir Türkiye Kupası kalmış. Seçimin gündemlerine girmesi için, takımın küme düşmesi ya da götlerine bir şey mi girmesi gerekiyor.

Lan arkadaş ne "Stadı ben açıp, tarihe geçeceğim" tutkusuymuş bu anlamadım gitti. Buraya yazıyorum, stat açılışı yapıldıktan en geç 20 gün içinde seçim kararı alınır ve bu arkadaşlar takımın ağzına sıçtıktan sonra siktirip giderler. Sokaktaki çocuk bile farkında olan bitenin.

Önceki gün Burak'la bir röportaj yapmıştık, orada kısa vadede Galatasaray'dan bir beklentim olmadığını söylemiştim. Ne yazık ki, bu yönetim, bu sportif direktör, bu aptallardan oluşan oyuncu kadrosu temizlenmediği sürece uzun vadede de eriyip gideceğiz. Büyük başarı olarak lanse edilen GS Bonus Card'ları artık kıçımıza sokarız, o vakitten sonra.

Ali Sami Yen'deki son senemizde böylesine kepaze bir kadroyla berbat futbol oynayarak, bu kulübün kurucusunun kemiklerini sızlattık. Yani Adnan Polat başarılarına (!) bir yenisini eklemiş oldu.

Her yıl bir öncekinden daha erken lige veda ediyoruz. Bu yıl takriben 12. hafta gibi pilimiz bitti. Arkadaşların üstün yetenekleriyle seneye 5 ila 10. hafta arasında veda ederiz.

Ama pardon unuttum, 4 yeni transfer yapacağız. Offff, heyecana bak lan sen. Kimbilir kimler gelecek. Haldun da dönüyormuş hem, değil mi? Yemin ediyorum bu soğukta içimi ısıtıyor 4 yeni transfer fikri.

Pezevenkler, madem bu takımın eksikleri olduğunu biliyordunuz, sezon başı aklınız neredeydi? Sezon başı 3'e alacağını şimdi 5'e sokacaklar sana. Sonra "Sportif direktör başarılı" diye savunacaksın sağda solda.

Genel Kurul'da, Faruk Süren'i eleştiriyor, "Bizim kavgalı olduğumuz medya kuruluşuna, bizi eleştiren açıklamalar yapması ayıp" diyor.

Ya küfür etmek istemedikçe çıldırıyorum arkadaş. Herkesi aptal mı belliyorlar acaba merak ediyorum. "Galatasaray'ı nasıl siktik" diyen adamın masasına ben mi oturdum yoksa Faruk Süren mi oturdu? "Lan amına koyayım, ilk kez Galatasaray'ın kazanmasını istiyorum" diyen Rıdvan'ın programına çıkan Faruk Süren miydi?

Galatasaray'a ne kadar küfreden adam varsa oturdunuz kucağına, salladınız dalgasını. Sonra çıkıp Genel Kurul edebiyatı yapıyorsunuz.

Kimse bu kulüpten büyük değildir arkadaş. İster başkanı olsun, ister en efsane oyuncusu olsun. Tekkeniz sanki bu kulüp. Beceremiyorsanız siktirip gidin.

Lanet olsun hepinize..... Bir tarihi büyük bir kepazelikle sonlandırdık. Hiçbir şey için olmasa bile bunun için tarihe geçmeyi başardınız.

9 yorum:

bss dedi ki...

''Galatasaray'a ne kadar küfreden adam varsa oturdunuz kucağına, salladınız dalgasını.''ahahah ''salladınız dalgasını'',bu ne biçim bir benzetmedir hocam gece gece bütün sinirlerim boşaldı ağlancak halimize gülüyorum.

mirmak dedi ki...

Ahahaha Etiketler müthiş olmuş...

Ogulcan dedi ki...

forma aşkı olmalı,ruh olmalı,eskiden derdik en azından galatasaray vardı diye,şimdiyse maç izlemek bile mide bulandırıcı geliyor.bizi bu hale getirenlere yazık

Onur Sayin dedi ki...

Ozan Abi, değerli yazıların için ellerine, yüreğine sağlık.Birçoğu duygularımıza tercüman oluyor, bu da onlardan biri.Elimizden geldiğince birşeyler yapmaya gayret ediyoruz takımımız için, fakat bizim gayretimizin yarısını bile gösteremeyen yüreksizleri görünce bizim için ayrı bir yıkım oluyor.Umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer ama bu hal ve gidişle pek mümkün gözükmüyor.

Görüşmek üzere...

Adsız dedi ki...

Valla Haginin bile ilk gelişinde ki performansı daha iyiyydi, Hagi daha gelişeceğine daha gerilemiş Hocalıkta, keşke T.D. lük gibi bir hedefi olmasaydı ve böyle bir kötü anımızda olmasaydı Hagiyle,

Misimovic konusuna gelince sanki Hagi kendi mevkisinde oynayan bir adam olurda patlama yapar Kendisini taraftar unutur diyemi korkuyorda Kadro dışı bırakıyor anlamıyorum.

Hagi den artık tek isteğim var kalırmı gidermi bilmem, hiç transfer yapılmasın istiyorum ben ama, Romanyadan da kimseyi almasın sakın birde ikinci sınıf adamları toplamasın başımıza, Ayhanı Sarpı yetiyor zaten birde bunların romen veriyonu çekilmez, zaten Biraz Mutuyu saymazsak
Hagi Popescu Radiciou Lacatus ve İlie den başka kim varki romenlerde ses getirmiş adam, Transfer istemiyorum ama yapacaklardır yine, onlarıda artık kendisi gibi oyuncu çıkartması imkansız olan ülkesinden yapmasın.

Zaten bu takımda gitmesi gerekenin adedini saymaya gerek yok, Kalması gereken 5 kişi varmı sizce ?

bana sorsanız 3 derim, Kewell Baros Arda onlarında kendilerine çeki düzen vermesi şartıyla.


Malesef 2012 Mart hatta Mayısına kadar(yeni tüzük gereği seçimler mayısa çekildi.)

Adnan Sezgin Polat Kankuşkalar o tarihe kadar burada, hiç istifa diye yırtınmayın,

Bence o tarihe kadar sabretmekten başka bir çare si de varsa söyleyin arkadaşlar.

Ben pek sanmıyorum olduğunu çünkü.

Adsız dedi ki...

Ben GS.nin 16 yıl şampiyon olamadığı yılları da yaşamış biri olarak, bugüne kadar hiç böyle
umutsuz bir GS takımını görmemiştim. İşletmecilik "0", Takım olarak "0".. Hiçbir gelecek vadetmiyor yani...

Ozan dedi ki...

yazık yazık taraftar bile net bir şekilde yönetim istifa diye bağıramıyor boğuk sesler çıkıyor formyaı çıkarın siktirip gidin diyorlar ama sesler eriyip gidiyor lan net şekilde bağırın işte yönetim istifa diye yetmedimi bu klubün içine sıçtıkları

Ozan dedi ki...

birde revamıydı hagiye bu en kötü kadroyla galatasarayın en kötü teknik direktörü olması rijkaard en kötüsüydü ya yazıklar olsun futbol efsanelerini nasıl harcıyoruz ama iyi oldu diyorum büyük bir kesim göt oldu daha yönetime istifa d,ye duruş göstermezken rijkaard istifa diye bağıran ibnelerin götlerine kaçtı olan hagiyle rijkaarda oldu Allah hepsinin tez vakitte belasını versin yönetim ultraslan karaborsa üçgeninde galatasarayı darphaneye çevirdiler

kaptan dedi ki...

bu kulupten bir bok olmaz artik takimdan demiyorum sen zaten aylar once soylemistin ben kulupten artik bir bok olmaz diyorum bu cenderelerde gidip gelecegiz 3 senede degisen yonetimler 6 ayda degisen t.d ler . satin bari kulubu araplara belki bir arap ruhu katarlar takima yada baska bir sey:)))