30 Aralık 2010

Lan bir kere kabul edin mağlubiyeti


Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş: "Onlar vuracak kıracak, hakem çalmadığı zaman prim vermiş oluyor. Yapılan 4 faulden bir tanesini çalarsan, oyunun en kritik anlarında yapılan faulleri es geçersen olmaz. Oyunu koparmamıza müsaade edilmedi. Çalınan ve verilmeyen faullerin oyun neticesinde etkili olduğunu düşünüyorum. 6 sayı öndeyken Ömer’e yapılan sert faulün es geçilmesi ve itiraz eden antrenörümüz Spahija’ya teknik faul verilmesinin ardından oyunun momentumu Galatasaray’a döndü. Sporcularımız sinirlenerek, oyundan düştüler. Spahija’ya teknik faul çalan hakem, keşke daha önce sahanın içine kadar girip, hatta bizim bence kadar gelen Oktay Mahmuti’ye de aynı tepkiyi gösterseydi. Ev sahibi olmanın avantajı sahadaki hakemlerin yürekleriyle ilgili. Dün yüreksiz olduklarını gördük.

6 sayı öndeyken Ömer pata küte indirildi. Koç sinirlendi, teknik faul aldı. Maç kafa kafaya geldi. Olayın tersini düşünsek, 8 sayı öne geçeceksin rakibin elleri titremeye başlayacak. 32 dakika mücadele içinde bütün taktikleri oydu, vur vurabildiğin kadar hakemler de çalabildiği kadar çalsınlar. Maçta 27 faulden 12’sini kaçırdık. Bunlar takım sinirlenip oyundan düştükten sonra kaçan fauller. Oyuncularımız 31-32 dakika çok güzel mücadele ettiler. Devamlı faullerin es geçilmesi ve emeğinin boşa gitmesini görmeleri onları da sinirlendirdi.

Nedim Karakaş, maçtan sonra başantrenör Neven Spahija’nın kendisine çalınan teknik faulün haklı olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine "Antrenörümüz faulün haklı olduğunu düşünüyor olabilir. Ama antrenörümüze çalınan teknik faule kadar Oktay Mahmuti’nin yaptığı itirazlarda dakikalarca izahat vereceklerine bir tane teknik faul verselerdi. Ben illaki ’Oktay’a da teknik faul versinler’ demiyorum, düdüklerinde standart olmayan davranışları dile getiriyorum. Eğer Oktay’a verilmiyorsa, antrenörümüze verilen teknik faul de ağırdı. Düdüklerde standart olmamasından şikayetçiyim."

37 yaşına geldim. Ben daha Fenerbahçe'nin herhangi bir branşta Galatasaray'a yenilip de, "Tebrik"ler dediğini duymadım. Lan bütün hayatım şu heriflerin ağlayıp sızlamasını görmekle geçti. Merdiven diyeni duydum lan. Sanki merdivenlerden ruhani bir güç geliyor sahanın içine.

Ya bir kere abi, bir kere, "Galatasaray hak etti" deyin be. Bir yeriniz mi eksilecek anlamıyorum. Rakibini alkışlamak, elini sıkmak, tebrik etmek senin büyüklüğüne büyüklük katar.

U17, U17 diye dünya ayağa kalktı. Bir olay benim evimde gerçekleşmişse sorulmusu benimdir. O yüzden özür dilendi, zaten polis ve savcılık devrede. Aziz Yıldırım çıkmış "Bizde olsa tepkiyi daha farklı koyardık. Ama onlar koyamıyorlar" diye açıklama yapıyor.

Ulan angut, açtırmayın adamın ağzını. Dünya spor tarihinde yaşanmamış şeyler gördük Saraçoğlu'nda. Kimin aklına gelir koltuklara tezek sürmek, bok sürmek. Kimin aklına gelir sidik torbalarını yağdırmak. Gerets'in kafasını yararken, Mondragon'un kulağında ses bombası patlatırken neredeydin. Farklı tepki koyarmış. Götveren, bunları yapanları çükünden tavana astı sanki sikko sikko konuşuyor şimdi.

Lan hakikaten boku çıktı hadisenin. Polisin olaya karışanları yakaladığı, savcılığın işin içinde olduğu bir hadisede ne yapılabilir başka acaba? Florya'da asacak mıyız, bu olaylara karışanları. Yoksa TT Arena'nın açılışında kurban niyetini kafalarını mı keseceğiz.

İbnelerin evladı önce yaptığınız bokları kabul edin, özür dileyin, tebrik edin. Sonra başkalarına akıl fikir verin. Bunların hepsi kanatlı melek, biz şeytanın önde gideniyiz.

Ama suç bunlarda değil, suç Aziz Yıldırım'ın eteğine yapışıp her medyaya çıkışında "Aziz Başkan" lafını ağzından düşürmeyenlerde.

Fenerbahçeli dostlar alınmasın, yeri geldiği için söyleyeceğim -Nedim ve onun gibi düşünen herkese- Nedimciğim adamı böyle sikerler.

20 yorum:

Ozan dedi ki...

abi üzgünüz demişler özür dilemek değilmiş fenerliler öyle diyor ve adnan polat istifa edicekmiş özür için

o değilde yıllardır baskette futbolda alabildiğince sert ve çirkefce oynayanlar niye bugün ağlıyorlar kız oyunu değil bu basketbol sonuçta sert bir oyun neyse öğrenecekler yıllarca sertlikle ezildik bak futbolda ve baskette sert oynadık nasıl ağlaşıyorlar neyse ağlasınlar alışacaklar sertliğe çünkü onlar sertken iyi biz yapınca kötü

csyasoo dedi ki...

Oyunu, taraftarı germek için elinden geleni yaptılar. Ömer her boka iitiraz, her boka laf. Oğuz abartılı hareketler. Verseydi ya o bizi tutan hakem oğuzun o smactan sonra yaptıgı abartılı harekete tekniği. Hele mirsad. Bu kadar çirkef bi adam olamaz.

Bu takıma sağlam bi 5 numara ve skorer bir 2 numara gelsin çok çok daha iyi oluruz.

Elve dedi ki...

Adamı böyle sikerler lafı zaten yeterince anlatıyor neden bu kadar agladıklarını...

Adsız dedi ki...

Spahija faulun doğru olduğunu söylüyo hala konuşuyo

emzik lazım bunlara

bu arada sende baya bi sektirmişin:)

ama sonu güzel olmuş

sikerler.

and1905 dedi ki...

Hiç ağladıkları kadar fahiş hata yoktu.Bence sadece teknik faul öncesi ömer onan'a faul vardı.Sadece bir faul.

Peki bizim uzunların faullerindeki kolay düdükleri niye söylemiyor dalkavuk nedim.

Bir faulle maç kaybettiyse,Erdemir'i yenerken maçın nasıl uzatmaya gittiğini unuttu dalkavuk arkadaş.

başkanına selam söyle Nedimciğim adamı aynen böyle sikerler.

ozdmroz dedi ki...

Yahu, taamam bazı sağ duyulu fenerliler var söz meclisten dışarı. Ama yahu bütün fenerliler mi böyle olur.

Dikkat ettiyseniz Gs evinde oynanan maçlar öncesi hep sağduyu çağrısı yapılır. Ama iş Saraçğlu'na geldiğinde etmediklerini bırakmazlar amın evlatları.

Senin güzel bir lafını söyleyeyim ben de " ağız ishali olmuş" bu adamlar :).

afo1907 dedi ki...

ha evet evet ,siz 10 yillik arkasi gelmez maglubiyetlerin hepsinde helal olsun dediniz, kabul ettiniz di mi ? :-)

Her seferinde yok hakem, yok su sisesi, yok bilmem ne bahanelerin arkasina sigindiniz!!!

Ayrica tek bir gercek var Fenerbahce basketbol takimi sinif olarak Gs takiminin cok ustunde, yenilgiyi kabul etmemesi cok normal! ;-)

Adsız dedi ki...

Bir çember çizilse
Merkezinde ben
Kenarinda sen,
Sen döndükçe beni
Ben Döndükçe seni görsem,
...öyle bir an gelse ki
Yarıçap sıfır olsa.

koala dedi ki...

@ Adsız; valla hâlâ konuşuyorsunuz ya helal olsun. tribün koltuklarına tezek sürülmesinden söz ediyorum. adam olsan laf etmezsin.
kaldı ki, kendi adına konuşsun herkes, 10 maçlık seride 2 maç dışında bahane bulmadım asla. ama tabii bu gözler gol olan tek vuruşu çifte çeviren hakemden teknik direktörün kafasının yarılmasına kadar çok şey gördü.
çapsızım, rahatladın mı? sıfır çapa sahibim. boşal hadi mental olarak. istersen bu laf üstüne al aleti eline, çak sabunu mastürbasyon yap, ekran karşısında.

Ozan dedi ki...

evet bizim fenerbahçeye saygımız yok resme bakmak yeterli anlayan anlar

http://www.galatasaray.org/images/giris/4513__103splash_rekabetin100yili.jpg

frodo555 dedi ki...

Söylediklerin, özellikle azize için söylediklerin çok doğru...

Ama bence sen yine de kim olduğu belli ve iyi de coverage'a sahip bir adam olarak bu herife açık açık küfür etme... Ben etsem başka biri etse sallamaz ama, izlenen birisi ederse sallayabilir ve bu herifin kafayı tafarsa totonu kestirebileceği, daha kötüsü kafayı da takabileceği konusunda hemfikiriz sanırım. Babası katil, çevresindekilerin de çoğu öyle...

Mal böyle bir mal, aklıma geldi... aman diyim...

Saunders82 dedi ki...

Süper bir fikir herkes anısını anlatmalı bence:

http://www.futbolsenbizimherseyimizsin.com/?WT.mc_id=banner_galatasaray_maraton_flash

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Kabul etmelerine imkan var mı? Aziz Yıldırım ve Ali Şen yıllardır Fenerbahçe başka, en büyük, en x, en y diye yönetmedi mi bu kulübü?

Spajiha nasıl kovulmadı maçtan sonra hayret ediyorum zaten hala. O konuşmayı AzizYıldırımcı mide kaldıramaz kusar.

Halbuki gayet iyi maç oldu. Derbi gibi derbi oldu. Sus işte. Bir faulün lafını yaptığın nedir? Ama yok abi. Dediğim gibi kaybetmeyi bilmeyen bir camia Fenerbahçe. Bu yüzden kazanamayacaklar zaten.

Fazla takılmamak lazım. Alıştık artık.

Melih ERTAN dedi ki...

öncelikle küfürler için herkesten özür dilerim.

Çubuklu forma giyenlerin bu tavırları Samandıra'nın havasından mı suyundan mı artık anlayamadım. Kaya denen yarma, bir sene önce sahaya girip kendisini tartaklayan FB'ye gidiyor. Efes'de oynarken cümle alem GS'li olduğunu biliyor, ama fenere gidince GS düşmanı oluyor. Tahrik ediyor, sahada şortunu indiriyor ipne oğlu ipne. Adamlar hala hakemden bahsediyor.
Ayrıca çok güzel ve temiz bir maç oldu, biz 11 sayıyla kazandık Basınbahçe'de bir tane haber yok. Dün NONTVSPOR'da, Nedim Karakaş'ın açıklamaları vardı. Tabi senin yazını okuyuncaya kadar siklemiyordum; çünkü bu göt verenler hep ağlıyor. 28 yaşındayım, çeşitli branşlarda en az 100 kez yenmişizdir. Hep mi ağlanır. Be amk. Ülker'in kucağına oturmasaydınız Fenerbahçe'nin basket takımı mı vardı yaa? Maçı canlı izledim, sadece sikmedik. Hakem yanlıydı(!), merdivenlerde seyirciler vardı. Merak eden varsa dışarda da 3000 kişi vardı, salona giremeyen. Kısaca; KANIRTA KANIRTA SOKTUK

Melih ERTAN

Melih ERTAN dedi ki...

Bir de yazmayı unutmuşum. Nedim bey maçı neresiyle izlemiş onu anlayamadım. Bahsettiği pozisyon olduğunda fark 2 sayıydı. Shipp'in sayısıyla berabere oldu. Teknik faulden sonra 4'e çıktı. Bu arkadaş ya matematik bilmiyor, ya da skorboard'ı göremiyor. Hoş skorboardı göremiyen birinin pozisyon hakkında kesin bir şekilde faul demesi de ilginç.
Melih ERTAN

Ozan dedi ki...

o değil sözlükte saçmalayanlar var bugün galatasaraylı olanlar sezon sonu efesi tutacak heveslenmeyin diye ne çabuk unuttular galatasaray başarısız olmasını istedikleri dönemleri türkiyede futbolda en büyük başarını kazanmış takıma tesadüf diyebiliyorsun 100 yılda ilk defa gruplardan çıkıyorsun arkandaki medya bokunu çıkarıyor konuşmak kolay ülkerin mirasını yemesen bu halde olacakmıydın ayrıca bu ülkede ilklerin klubüdür galatasaray bizemi öğreteceksiniz basketbol oynamayı sadece azıcık saygı rakibe saygı istiyoruz

Melih ERTAN dedi ki...

selamlar,
Fenerliler herkesi kendileri gibi sanıyor. Konu ile ilgili Melih Abi'nin bir yazısı var. Tüm fenerli dostlara tavsiye ederim. Tabi hepsi inkar edeceklerdir. Geçen sezon sırf galatasaray play-off'a kalmasın diye izmir'de Bornova belediye'ye yenildiklerini de unutmamak lazım.

Ülker'in kucağına oturacağıma, Efes Pilsen'i desteklerin. Sonuç olarak Türk basketbolu bu seviyedeyse efes'in ve peter naumoski'nin katkısı tartışılmaz.

http://gayin-sin.net/2010/04/22/bursaspor-macinin-oncesinden-tarih-serefsizleri-yazar-hic-unutmaz/

Melih ERTAN

koala dedi ki...

@ melih; Melih Abi'nin o yazısı hakikaten de harikadır. Sevdiğim, tanıdığım pek çok Fenerbahçeli arkadaşım var ama maalesef bunların yöneticilerinin hemen hepsi aynı ve fikrim hâlâ değişmedi. Öyleler...

aksilaz dedi ki...

Dibine kadar girmiş ki çıkması zor oluyor nedimciğim. Fazla kasma kendini, rahat ol.

sago dedi ki...

fikrimiz değişmedi.hala öylesiniz!