10 Aralık 2010

Özgürlüğün yeni sembolü


Emre Aköz'den Mumtaz'er Türköne'ye, Vakit'ten Zaman'a, sosyalist gençleri darbeci olarak niteleyenlerden Ergenekoncu olarak adlandıranlara kadar hepinizin gö.üne koli koli yumurta girsin.

Korkmayın daha yeni başladı her şey. Ne darbe istiyoruz, ne de Ergenekoncuyuz. Sadece bu ülkeye sahip çıkmaya çalışıyoruz.

'Köpeksiz köyde değneksiz gezenler' yavaş yavaş korkmaya başlasanız iyi olur.

6 yorum:

ozdmroz dedi ki...

Bir akım gerekiyorsa bunu biz gençler yapmalıyız. Umarım bu kıvılcım hızla yayılır. Avrupadaki öğrenci ayaklanmaları gibi.

Ozan dedi ki...

bu adam komedi ya yumurta atacaklarına omlet yapsalarmış yumurta az bile ya bunlara neyse

Saunders82 dedi ki...

Sabahları Londra haber radyolarını dinliyorum. Aynı hadiseler orda da yaşanıyor. Bazı tartışma radyolarında polis ne kadar ileriye gitmeli, dozu ne olmalı, siz ne düşünüyorsunuz şeklindeki sorulara dinleyiciler bağlanıp cevap veriyorlar. Olayların nedeni öğrenci harçlarının 6000£'tan 9000£'a çıkması. Dün Prens Charles ve Camilla'nın arabasına da saldırı olmuş. Polise boya bombaları atmış öğrenciler.

Tüm çabaları harçları indirip gelecek nesillere parasız eğitim sağlamak. İnsanların sabırları ile oynayınca böyle hadiseler doğal olarak doğuyor kimse keriz değil. Kriz ayağına 3000 poundluk artış sanki sadece devlet krizde herkesin maaşı arttı muhtemelen. Devletler ya insanları salak zannediyor ya da salak yerine koyuyor. Bu olaylar daha da büyür İngiltere'de istenilenler yerine getirilmezse... Videoları ve fotoğraf galerili linkler de var isteyen izleyebilir.

http://news.sky.com/skynews/Article/201012115850255


http://www.demotix.com/photo/532722/police-splattered-paint-bombs-during-student-protests-london

http://www.guardian.co.uk/education/gallery/2010/dec/09/student-protests-photos-london?picture=369571567

Not: Bu boya bombası güzelmiş aslında buraya da getirmeli bunlardan. Paintball'de kullanılan zımbırtıları mı atıyorlar acaba?

outlaw dedi ki...

@saunders82

boya bombasi balonlarin icine boya doldurularak yapiliyor...

Saunders82 dedi ki...

@outlaw

küçükken ben de balonların içine su doldurup atardım ama biraz fazlaca doldurmak gerekiyor. Şayet balonu az şişik tutarsan sittin sene patlamıyo o balonlar istersen 2. kattan at. (Atmışlığım var ordan biliyorum)

Olm ozy biz dokumadayken taksiciye ne atmıştık lan balkondan gecenin 3'ünde şimdi aklıma geldi :D

koala dedi ki...

@ Saunders82; lan mal herif "ne atmıştık" diyor, duyan da sanki bomba attık sanacak. bildiğin su sıktık, sizin aygıtlarla. gecenin 3'ünde de aklına bu geldiği için ayrıca malsın :)