14 Ocak 2011

Çemberi kırmak gerekir









Kars'taki ucube tartışması süredursun, Kars'ın Akp'li Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un kentteki neredeyse tüm heykelleri kaldırdığını öğrenmiş bulundum.

Şehirdeki birinin elinde gül, digerinin kucağında kuzu bulunan 2 kadın heykeli ile Şehit Hulusi Aytekin Caddesi üzerindeki çıplak kadın heykellerini depolara kaldırtan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, son olarak kentin girisinde bulunan kaz heykelini kaldırtmış.

Belli ki sorun Mehmet Aksoy'un İnsanlık Anıtı değil, heykellerin ta kendisi.

Bu zihniyetin sanattan anladığı sağa sola çeşme, fıskıye ve havuz yaptırmaktan başka bir şey değil. Sadece Akp ile ilintili bir durum değil. MHP'li, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili v.s. v.s. alayı benzer tavrı sergiliyor.

Türkiye'de Kürt sorunu üstünden ciddi bir faşist zihniyet pompalanıyor ve bu zihniyet de; TV dizileri, heykeller gibi suni tartışmalarla süreli canlı tutuluyor.

Türk halkının muhafazakâr bir yapısı olduğu aşikâr ancak son birkaç yılda bunlar tavan yapmış durumda.

Beyoğlu Tophane'de sokakta içki içenlere saldırılıyor, bazı belediyeler sokakta içki içenlere para cezası kesiyor, bazıları içki ruhsatlarını iptal ediyor, bazıları içki satan büferelere karşı timler oluşturuyor.

Aya İrini'de konserler basılıyor, insanların çocuklarıyla gittikleri restoranlarda yanlarına gelen birtakım kişiler tarafından "çocukların, yanlarında aile büyükleri olsa bile da içkili bir restoranda bulunamayacağı" söylenerek anne-babaların nüfus cüzdanları toplanıyor.

Tabii ki, gelişmişliğin bir göstergesi değil içki ancak insanların içki içme özgürlüğü ellerinden alınmaya başlandı. Bu bazen bir lokanta baskınıyla, bazen büfelere gönderilen eli sopalı itler tarafından yapılıyor.

Bu işin ilk ayağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerinde alkolün yasaklanmasıyla başladı. 10 yılda geldiğimiz nokta ise konserlerin basılması, restoranlarda anne-babalaren nüfus cüzdanlarının toplanmasına kadar geldi.

Her yapılandan sonra bir grup "Yok canım o kadarına da müsaade etmeyiz" diyordu. İzin vermedikleri her şey bir süre sonra kendiliğinden oluşmaya başladı. Bu tıpkı, Maliye Bakanı'nın "Ben 4 TL'ye benzin satıldığını görmedim" demesine benziyor. Evet hakikaten satılmıyordu ama baktık ki, 4 TL'yi aştı.

Benzer bir durum içki ya da heykel tartışmasında da yaşanıyor. Şu an içki yasak mı? Hayır, yasak değil. Peki birkaç yıl sonra yasaklanmayacağını kim garanti edecek? Kimse.

Ülkenin geleceği açısından ciddi bir faşist çemberi örülüyor çevremize. Başbakan hakkındaki her olumsuz yazı, her eleştiri artık dava konusu. Üstelik bunu "Hakkımda yazı yazanlar Ergenekon'dan içeride yatıyor" diyerek, gayet rahat ifade ediyor.

Bir kısımın, topluma umut olarak gösterdiği MHP, CHP de, bu faşist çember içinde. Onlar da, kendilerine düşen parçadan tadıyor.

CHP, Ergenekon davasında çıkarttığı yüksek sesi, KCK davasında aynı tonda çıkartamıyor. Sadece 2 kişi görevlendirerek, durumu idare etmeye çalışıyor. Partinin içinde ANAP'ın 4 eğilimi benzeri imamlar, muhafazakârlar, sağcılar cirit atıyor.

Bu çemberi kırmak, direnmekten, teslim olmamaktan geçer.

Bugün kaldırılan heylkellerin yerini yaın özgürlüğümüz alacak. Akp gidip, bir başkası gelse, her şeyin değişeceğini düşünenler ne yazık ki bebek saflığında. Sorun sistemdir, sorun ülkenin iliklerine işletilmeye çalışılan düşünce biçimidir.

Ya uslu uslu susar, yerinizde oturur ve kılınızı kıpırdatmazsınız ya da her ne pahasına olursa olsun mücadele edersiniz.

5 yorum:

ozdmroz dedi ki...

Adamlar resmen .iklerini .aşaklarını sallaya sallaya alay ediyorlar bizimle.

Bence; Her ne kadar CHP de sistemi değiştirecek bir parti olamasada, bunlara şuan muhalif olabilecek tek parti. adamlar gitgitde güçleniyorlar ve sonumuz ne yazık ki iyi değil. Bu güçlenmenin bir an olsun önünü kesebilecek en yakın alternatif parti CHP.
Not: CHP'li değilim.

Saunders82 dedi ki...

Başka çare yok zaten CHP'den başka. CHP de biterse bu ülke biter. CHP'nin içine imamlar vs alması tamamen seçim yatırımı, oyları yukarı çekme çabasıdır ve başka çaresi de yoktur. Deniz Baykal'ın son döneminde çarşaflılara CHP rozeti takması da bundandır. CHP'nin tabanı asla değişmeyecektir ancak tabanın sayısı (kıçını kaldırıp oy vermeyen, boykot edenler vb. durumda olan 10 milyon kişi) oy verirse artacaktır.

CHP'li olmak ayıp sayılıyor herhalde bu ülkede. Şu anda CHP'den başka çare yoktur. Sorun isim değildir. Önemli olan aynı düşüncede olan insanların oylarının bir kesişim kümesinde toplanmasıdır. Sorun AKP olmasın da kim olursa olsun da değildir. Bu 9 yıllık facianın altıan girecek parti sikilecektir kısacası. Çünkü her şey örtbas ediliyor. Belli bir hedefe kilitlenen sadece iktidar değil onu destekleyen ABD, İran, İsrail gibi ülkeler de işin içinde. İsrail'e bu kadar sesi çıkan herhangi bir ülkenin başkanı çoktan yerini kaybetmişti. Bizimki kaybetmediğine göre demek ki İSrail açıkça destek veriyor. Çünkü doğudan toprak satın alıyor, işlerini görecekleri yasayı çıkaran bir hükümeti kim desteklemez? Cemaat ABD'nin desteği ile yapılanıyor, İran da kendine benzeyen bir Türkiye'yi istediği için destek vermektedir. AB de bu süreçte kaybettiği Kıbrıs, Patrikhane, Ermeni meselesi gibi konulardan istediğini koparmak için çalışmaktadır. Yarrağı kökten yemişiz hala CHP'ye laf yetiştiriyoruz. Tek çoğunluk olabileceğimiz nokta orası olduğunu bilmemize rağmen!

Ozan dedi ki...

abi adamların sanata bakış açısı bu

http://img164.imageshack.us/img164/6250/b4ox1vc0vz.jpg

Ozan dedi ki...

Mümtazer Türköne: Atatürk heykelleri de ucube! nasıl gündem değiştiriyorlar adamlar nerden eleştiriceğini bile bilmiyor daha

götümüze giren yarrak metreleri aştı adamlar hala suni gündem derdinde hiç umudum kalmadı her yandan çevrilmişiz sesi çıkanı ya sustur ya öldür ya yasaklar ya döv düşündükçe çıldırıcak gibi oluyorsun off sonumuz hayrolsun demekle de birşey olmuyor elden birşey gelmesi lazım hep engelleniyor hep

Saunders82 dedi ki...

Bak bak "Hür Adam" 'ın divx indirme forumlarında ne muhabbetler dönüyor bir oku sonuna kadar mutlaka... Şeriatçısını mı istersin, cemaat yanlısını mı, ateisti mi kapışmışlar feci şekilde:

http://www.hitfilmindir.com/bediuzzaman-said-nursi-2010-dvdrip-yerli-film-3-alternatif-t135049p2.html