4 Ocak 2011

Enflasyon sepeti için alternatif ürünler


Flüt
Lens
Epilasyon cihazı
Pinpon topu
MP3 çalar
Pijama
Telefon onarımı
Boş CD
Mendil
Kolonya
Cips
Hac ücreti
Şans oyunları
Veteriner ücreti
VCD-DVD
At yarışı
Yazıcı
Bıçak
Bulaşık bezi
Telefon kartı
Elektrikli küçük ev aletleri
Sağlık sigortası
Tayyör
Bebek bezi
Şoförlük kursu
Şemsiye.


İşte enflasyon sepetinde bu ürünler bulunuyor. Yani dün çıkan eksi enflasyon, bu ürünlerdeki fiyatlar göz önüne alınarak hesaplandı.

Enflasyon sepetine alternatif ürünler girmesi konusunda önerilerim var.

Misal o enflasyonu hesaplayanların götüne sokmak için vibratör mutlaka bulunmalı.

Yine enflasyonu hesaplayanların, halk tarafından sikilmesini kolaylaştırması için kaydırıcı jel de bu sepetten olabilir.

Enflasyon sepetinde olmazsa olmaz ürün sopalar bulunmalı. Enflasyonu hesaplayanlar ve hesaplatanları eşek sudan gelene kadar dövmek için.

Milletle dalga geçiyorlar şerefsiz orospu çocukları. Enflasyon hesaplanıyor pinpon topuyla. Alın götünüze sokun o topları siz. Hatta pinpon topu yetmezse flüt de olabilir.

Ulan ne söyleyeyim bilmiyorum. Gözümüzün içine baka baka bizimle taşak geçtiklerine mi yanayım yoksa bu halkın gerizekâlılığına mı bilmiyorum.

Çiftçi, memur, işçi, esnaf, öğrenci v.s. v.s. Halkın bütün tabakalarını eziyorlar ve halen ülkenin yarısı bunlara oy veriyor. Kendi ülkemin topraklarında yaşayan insanlardan nefret eder hale geldim.

Bu aptallar tarafından yönetilmek istemiyorum.

8 yorum:

fabianernst dedi ki...

yazı mukemmel ellerinize saglık.blog da gezinirken şu http://4.bp.blogspot.com/_buyyLxSSrjA/SquPleWJ1eI/AAAAAAAAA5I/CrulGjwoyyI/s1600-h/bjkgs5.jpg fotodaki beşiktaşlıyı sormuşsunuz şu postta http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2009/09/renkli-galatasaray-besiktas-nostaljisi.html
.bende ilk başta çıkartamadım sordum soruşturdum.sonradan jeton duştu bu oliver shafer 99-00 de gelmişti beşiktaşa stoperdi.rezil bir topçu olunca insan hafızasından siliyor boyle topçuları işte :)

Melih ERTAN dedi ki...

selamlar
dün akşam haberlerde izledim. Ne yalan söyleyeyim sabahtan beri senden yazı gelmesini bekliyorudum.
çardından pazardan pinpon topu alıp yiyiyoruz demi? memura zam yapmış amcıklar binde 2. alsın götüne soksun. sikile sikile bir hal olduk. ama biz siktik mi sağlam sikeriz bunu da unutmasınlar. az kaldı çok az.

koala dedi ki...

@ fabianernst; sen söyleyince aklıma geldi evet haklısın shafer o..
bir de 'siz'li 'biz'li konuşmasan enfes olur...

fabianernst dedi ki...

saygıdan abi .zamanla aşarım ilk basta bloglara yorum yazarken oyle yazıyorum sonra yavas yavas kaldırıyorum o mesafeyi

outlaw dedi ki...

listede ilgimi çeken cd, dvd, mp3 çalar, elektrikli ev aletleri gibi ve birkaç tane daha fiyatı göreceli olarak (yani diğer ürünlerle karşılaştırıldığında) düşmek zorunda olan ürünlerin varlığı. üretimi kolaylaşıp gittikçe daha büyük miktarlarda üretilen, tüketimi artan bu ürünler resmi enflasyon freni...

ozdmroz dedi ki...

Bunlara ek olarak, Toplu iğne gördüm abi ben. TÜİK hesaplıyor bu enflasyon oranlarını tabii ki Başbakanlık talimatlarıyla. İstatistikçi bir arkadaşım vardı o daha neler neler söylemişti bana.

Koy bakalım enflasyon'a sadece domatesi, kırmızı eti, toplu ulaşımı, benzin fiyatları. Bazen değil artık her zaman midem bulanır oldu bu ülkeden.

Elve dedi ki...

gerçekten dogru mu bu liste?

koala dedi ki...

Elve; gerçekten de doğru bu liste. hatta eksikleri var fazlası yok