6 Ocak 2011

Kazım, Culio, Mutu yanında Daum ile Baybaşin'i de isteriz


Romanya Ligi'nden Arjantinli futbolcu almak süper fikir. Muhtemelen daha önce kimsenin aklına gelmemiştir. Benim mantığım düz çalışır. Bir Arjantinli 27 yaşında 3 sezondur Romanya Ligi'nde onun öncesinde Şili Ligi'nde oynamışsa Galatasaray forması giydirmem o adama.

Haliyle "Hagi istiyor" denilecek, ki öyle olduğu da kesin.

Culio'dan sonra Mutu'nun yolda olduğu haberleri geliyor. Kuzuları köpeklere yem eden Kazım'dan sonra kokainden 7 ay ceza alan Mutu gelirse tadından yenmez artık. Hayır, bu aptalca hamlenin Galatasaraylılar arasında yaratacağım tahribatın yanı sıra taşak oğlanı olmak da başka bir sorun.

Mutu'yu aldıktan sonra Daum'u da alsınlar. Birlikte maç sonraları Kazım'ın düzenlediği seks partilerinde krampondan kokain çekip, kelepçeyi ona buna takıp, birbirlerini parmaklarlar.

Tabii bu kadarla da yetinmek istemez ahlak düşkünü başkanımız. Taraftarın Adnan Sezgin'den bıkkınlığını gidermek için genel menajer olarak da Hüseyin Baybaşin'i alıversinler.

Cidden Culio kimdir ya? Becali yolsuz kaldı da, onu mu kalkındıracağız? Yani efsanelerimizi bir bir yerin dibine sokmak konusunda çok ustayız. Hagi'nin gelmesini sadece bu yüzden istemedim.

Hagi, Misimovic'i çatır çatır yedi disiplinsiz diye. Güvenilirliği, inanırlığı kaldı mı "Kazım'ı ben istedim" dedikten sonra? Kim inanacak artık Hagi'ye? Valla hâlâ inanan varsa fazlaca saf demektir ya da kendisini zorla inandırmaya çalışıyordur.

Kazım, Culio, Mutu; bu mudur bize layık olan oyuncu kümesi? Ben size ne olacağını söyleyeyim. Bu adamlar bir bir alındıktan sonra sezon sonu Hagi gider. Yeni teknik direktör gelir, bu adamların hiçbirini istemez.
Hepsi kıçımızda teker teker patlar. Ya beleşe veririz ya üstüne para vererek gönderebiliriz. Culio'nun tüm ömrü boyunca giyeceği en büyük forma Galatasaray formasıdır. Hoş, artık o formanın büyüklüğü de kalmadı. Bir ben giymedim, o dereceye kadar geldik.

Ulan Rijkaard'ın günahı neydi de, adamın istediği futbolcuları getirmediniz? Ahhh, çok özür dilerim Rijkaard'a 67 maç şans verildi. Sen kimsin de Rijkaard'a şans veriyorsun acaba? Bakalım senin ne kadarlık şansın kaldı?

25 yorum:

Ozan dedi ki...

ya abi ağlayasım varya lucescu dönemini tam anlamıyla yaşayamadım ama 11 yaşındaydım galiba o yaşta gönderilip terimin gelmesine anlam verememiştim ama destekledim sürekli noldu bırakıp gitti hep terime saygı duydum ta senin blogla tanışana eyvallah iyi hocadır lafımız yok ama bu kadar ego yapmayasadı keşke be neyse asıl konuya geleyim lucescuda tam şok yaşamadım ama hala rijkaardın acısı kalbimde ve hagiyi canlı canlı izleyememek bana koyarken bu halde bu boktan takımı kurtarmak için kukla etmeleri içimi yakıyor bunlar metin oktayıda harcarlardı kesin rijkaard kalbimde yara o gitti herşey yarım kaldı rijkaard geldiğinde sağlam bir söz söylemişti adnan polat takımı ardanın üzerine kuracağız diye arda ile beraber 2-3 futbolcu kalıcaktı yeni takım kurulacaktı o da kurulmadı adam gibi liberoda alınmadı adam daha ne yapabilirdi ki nereye el atsalar kuruttular lincoln kaptan oldu krizi yönetemediler arda kaptan oldu basına malzeme yaptı destek olmuyor ki çubuklu forma giymesi kolaylaşsın hala misimoviç sakız çiğniyor yaeeaea diyenler var ya bu rijkaard şokunu atamadım gitti bir gün umarım sağlam bir yönetimle yeniden deneriz

Ozan dedi ki...

birde abi yıl stad açılısına gidicem diye hayal kurarken sadece davetliler girecek demek kendimi sikilip trafoya atılmış gibi hissediyorum ben hayatımda hiçbirşeye galatasaray kadar değer vermedim ama bunlar bizi adam yerine koymuyor sürekli ne yapsakda üzsek rant elde etsek derdindeler

Suat dedi ki...

benim tuttugum takım bu olmamalı ya

en son alınan arjantinli fiyaskonun (simdiden belli - mazimize bakmak yeterli kimse fasa fiso anlatmasın)

kewell ve pino ile aynı pozisyonda oynaması nasıl ama? sınırlı yabancı hakkımızı sol kanatta pino ve kewell (konya macında insua sol kanat da oynadı) varken yine sol kanada yapmamız nasıl bir onun bunun cocuklugudur ?

Ne yapmak lazım orta sahaya oyuncu aldırmamız icin bu vasıfsızlara ...veya herhangi bisi ..
neyse yazamayacagım daha fazla..

Adsız dedi ki...

http://www.galatasaray.org/futbol/futbol_as/haber/8916.php

culio açıklandı

Tek umut vadeden istatistiği

18 Şampiyonlar ligi maçında 4 gol 4 asisti olması

Sadece 2008-2009 Şu roma maçında 2 nefis golü

vardıhttp://www.youtube.com/watch?v=YfFGAL9rgdI
Bu yılda Bayerne e bir golü vardı

Bonserivis 2 milyon Euro 3,5 yılda 2.250 bin euro alacak

Melih ERTAN dedi ki...

@Ozan: Dostum açılış maçına çok gitmek istiyor musun? Sadece kombineli ve davetliler gidiyormuş. Benim bu orospu çocuklarını izlemeye pek niyetim yok, hele statı RTE açıyorken gitmeye hiç niyetim yok. Kombinem var. Pegasus alt, UA ile aynı yer yani =( istersen irtibata geçelim. %99 gitmeyeceğim.

Adsız dedi ki...

4 yabancı 4 yerli alacaklarını okumuştum bir yerden.Yabancılardan biri culio,
yerlilerden ise Kazım var.Diğer 6'sını düzgün seçseler bari.

koala dedi ki...

@ melih; üste para verseler ben izlemem o takımı. kazım'ın formasını giydiği bir takımın taraftarı olamam, olmayacağım da

Ozan dedi ki...

@melih : sağolasın ama geçtekten gidilmez geçen günde yemin ettim gitmiyicem bu adnanlar gidene kadar maçlara falan kendimce boykot edicem sağolasın :)

bss dedi ki...

bence türkiyenin RTE si varsa galatasarayımın da adnan polatı var
RTE nin beşir atalayı varsa
adnan polatın adnan sezgini var
RTE nin bülent arınç ı varsa
adnan polatın mehmet helvacısı var
iki dileğim,ülkeminde futbol takımımında bu çakal şerefsizlerden tez zamanda kurtulması.
lan bu zaman ilerledikçe tepeye gelenler dahada çakal çıkıyor.önceden minareyi soyan kılıfını uydurur derlerdi,artık minareye kılıfı ayaklarıyla uydurur duruma geldiler.artık gemiyi çalan kılıfını uydurur diycez.

kaptan dedi ki...

bugun bir formda sabahlayin mutu ile daumu yazmistim huseyin baybasini unutmusum iyii aklima getirdiniz:)))

Elve dedi ki...

biglia ve formica diyolarda culio çıktı sepetten. bence biglia ve formica insua'yı arayıp konuşmuşlarsa gelmekten vazgeçmişlerdir. culio'nun ise aramaya ihtiyacı yok. zaten dediginiz gibi adam ömrü boyunca bi daha böyle bir sıçrama yapamaz o göbekle.

Melih ERTAN dedi ki...

@koala: Ozan abi desene kombine elimde patladı. =)

Thiam Jaba dedi ki...

Herşey Lucescu'yu göndermekle başladı...

Thiam Jaba dedi ki...

Yalnız bu Culio konusunda sizin kadar kötümser de değilim, belki yararlı olabilir.

Tahmini ikinci devre kadromuzu da oluşturdum.

Kaleci
Sabri Servet Neill Insua

Cana Ayhan

Kazım Arda Culio

Baros
Yedekler: Ufuk, Serkan, Pino,Kewell,Barış, Anıl, Balta

Seneye tabii neill, kewell,barış,zan(inş) serbest kalacak. seneye çok daha farklı bir takım olacaktır eminim.

Thiam Jaba dedi ki...

tabii aslında yönetim istifa etse, en büyük transferi yapmış olacaz

koala dedi ki...

@ Thiam Jaba; kesinlikle en büyük transfer bunların gidişi olur

Unknown dedi ki...

hal hagi yi korumaya aldiniz hatirlamiyormusunuz sirf romenlerl yollandi diye ribery ve hakan yakin a forma vermedi o adam !! (o hakan yakinki daha 2008 avrupa sampinasina kadar isvicrenin en yildiz oyuncusuydu ve ondan uc sene evvel oynamadan gonderildi gs dan) ribery icin yorum yapmicam .bu adamin tek amaci bacangi popescu nunda ortak oldugu ioan becali denen sahtekarin menajerlik sirketine calsiyor bursanin rumenlerini unuttunuzmu ?kominist donemde cavusesku hayvaninin (sosyalizmin yuzkarasidir stalinden sonra) destekledigi steaua bukres in baskani becali oyuncularida hagi ve popescuydu
kaleci dcadam (kendisi 1986 sampiyon kulupler kupasi finalinde barcelona-steaua bukres macinda barcanin 5 penaltisini kurtarmistir)real madrid mercedes hediye dince verilen emir o mercedes in cavuseskuya verilmesidir ama ducadam kabul etmemistir parmaklari kirilarak futbol hayati bitirilirken hagi poescu ve becali buna seyrici kalmistir ban hala hagi demeyin onun tek amaci akrabasini esini dostunu ve romenleri para sahibi etmektir!! hagi durdugu surece mutu da gelir antik kuntik romanyada oynamis her oyuncuda gelir! asil olay rijkaard gibi bir futbol adaminin servet sabri ayhan ve bunun gibi karaktersizler sayesinde gonderilip bu romen cingenesinin gs basina getirilmesidir

Unknown dedi ki...

ayrica kazimla ugrasmayi birakin su durumdaki en masum kisi ve bu dandik transferlerin arasindaki en futbolcu adamda odur ayrica ne adnanlar ne hagi transfer ettirmistir! transfer ettiren tugaydir!! ve sizin yuzunuzu kara cikaracaktir eminim gamsiz bir cocuktur sadece yoksa kisilik olarakta iyidir!!

Adsız dedi ki...

@Alp

Diktatörlükle yönetilen bir ülkede tepki göstermek kolay değil.Sessiz kalmasa onun da futbol hayatı bitirilirdi.Kimse de birşey diyemezdi.
Düşün adamın ailesi falan da var cesaret edemez.

Sürekli Becali'nin menejerliğini yaptığı futbolcuları transfer etmek istemesi de bilgi sahibi olduğu futbolcularla çalışmak istemesiyle açıklanabilir.Sonuçta adam rumen; tabiyki de rumen futbolu hakkında bilgi sahibi olacak.Türk bir teknik adam bir avrupa takımının başına geçse mesela ilk olarak Arda ve G.Gönül'ü transfer etmek isterdi.(Tabi ucuz olduklarını varsayıyoruz.)Burada Hagi'nin tek suçu dünya futbolunu takip etmemesi olabilir.

Hagi GS'deyken Emre Belezoğlu'nu antrenmandan sonra özel olarak çalıştırırdı.Bu adam bu kadar fırsatçı biri olsa Emre falan umursamaz gider evine keyif yapardı.(Keşke yapsaydı:))
Üstelik futbolu bıraktığında 36 yaşındaydı sanırım.Adama birkaç sene daha devam etmesi için yüklü bir kontrat önerdiler;ama o antremanlara yeteri kadar özen gösteremediği için futbolu bıraktı.Hakan Şükür gibi paragöz olsa birkaç sene daha oynayıp paraları cebe doldurur öyle giderdi.

Bana göre de Hagi'nin birçok konuda hatası oldu ve olmakta;ancak bunlar kötü biri olduğunu söylememiz için yeterli değil.

Unknown dedi ki...

herseyden evvel hagi nin o zaman bi karisi ve ailesi yoktu iki hagi makbul biri olsaydi efsane oldugu romanya millitakimindan 3 ayda staua dand 6 ayda kovulmazdi
herseyden once gazete arsivlerine girin
1988 yilinda gs steaua bukresle sampiyon kuluplerde yarifinal oynarken mac oncesi turkiye hakkinda yaptigi aciklamalari bulmanizi oneririm gs da yeterince efsane var hagi icin gs sadece bir arpalik

koala dedi ki...

@ Alp;
1- Hagi dünya futbolunun en büyük efsanelerinden biridir.
2- Hagi Türkiye'ye gelmiş geçmiş en büyük yabancı futbolcudur.
3-Kendi yaşadığın ülkeye bakmadan, başkalarına çingene yaftası yapıştırma.
4-Hagi'nin teknik direktörlüğü ile futbolculuğunu aynı kefeye koyma.
5-Ben bu ülke için Hagi'den çok daha beter şeyler söylüyorum.

Adsız dedi ki...

Hagi'nin sanırım 2 tane ablası vardı.Kendi veya yakınlarının başına birşey gelmesinden çekinmiş olabilir.Biraz empati yaparsan anlayabilirsin.O olayın aslı da şudur:
http://mahalletakimi.blogspot.com/2008/01/helmut-ducadam.html

Sırf oğlunun beğendiği arabayı vermedi diye birinin futbol hayatını bitiren adam kendine isyan eden adama neler yapmaz.Yedi sülalesini...

Hagi'nin oralardan kovulmasının sebebi aksi ve uyumsuz bir kişiliğinin olmasıdır.Aksi ve uyumsuz olması kötü biri olduğu anlamına gelmez.Hagi gerçekten o kadar kötü biri olsa Cruyf yıllar sonra onu göndermem hataydı demezdi.

Hagi'nin 1988 yılındaki açıklamalarını bilmiyorum;ancak o zaman daha 20'li yaşlarının başlarında olmalı.O yaşlarda dediği birşey için kendisini sorumlu tutamayız.Buraya geldikten sonra fikirleri değişmiş olabilir.Futbolu bıraktıktan sonra da Türkiye hakkında hep iyi şeyler söyledi.(Kötü şeyler söylediyse de kötü olduğunu düşündüğü için söylemiştir.Sanki çok iyiyiz de...)

Hagi iyidir kötüdür bilemem de bunlardan pek o anlam çıkmıyor.

TribunselSevda dedi ki...

Neyse abi, Mutu gelmiyormuş ordan kurtardınız :)

Unknown dedi ki...

bir cevat prekazi vardi bence hagi den daha buyuk efsanedir gs icin ama sansizligi turkiyeye geldikten sonra yugoslav milli takinina asla secilmedi imkansizlarin basarilacagini ispatlayan ilk efsane odur turk futbolunda ayrica turkiyey gelmis en buyuk futbolcu les ferdinandir boyle biline!!

Ozan dedi ki...

abi fenerbahçe ile ne güzel orantılı gidiyoruz onlar yerlileri harcıyor biz yabancıları hiç bir adamdan maksimum verimi almaya çalışmıyoruz ahlak mahlak dediler keita misimoviç harcandı kazım onlardan daha ahlaklıydı dimi özür dilerim