6 Ocak 2011

Mozambikli arkadaş parmak kaldırsın


Ya hemen her gün görüyorum. Mozambik'ten bloğa giren, takip eden bir arkadaş var. Kimdir, nedir, necidir, niye Mozambik'tedir ciddi ciddi merak ediyorum.

Kendisinin, beni bilgilendirmesini istiyorum. Yok yani, bir insan Mozambik'te ne yapar hakikaten merak konusu benim adıma. İster yorum at, istersen kurupiyaz@gmail.com'a bir iki satır karala. Kaçtır söyleyeceğim, şimdi görünce hatırlatayım dedim.

Garip lan bu blog denen hadise. Adamın biri Mozambik'ten giriyor. Çok yaşa valla.

25 yorum:

Saunders82 dedi ki...

Ne güzel Madagascar manzaralı, yakınında cennet gibi adalar bulunan bir ülke. Kendi doağ ortamı içinde binlerce hayvanı barındıran yaşanılası bir ülke olarak düşündüm bir an. Keşke orda olsaydık da şu günleri burada yaşamasaydık diyorum ben. Özellikle her gün farklı bir katilin, hem e seri cinayetler işleyip daha hala hakkında bir karara varamamış bir ülkeden bahsediyoruz. Aslında bu bize bilinçli olarak işleniyor.

Adalet sistemimiz çöktü katiller dışarıda, içerisi daha güvenli imajı vermek demek, halk adalete, hukuka güvenmesin; herkes kendi adaletini uygulasın demek. İpin ucunu halkın gözünde kaçırmaya çalışıyorlar. Doğru zaman geldiğinde şeriat hukuku kurtarır bizi deyip uygulamaya koymasınlar ?

Unknown dedi ki...

herseyden evvel mozambik cok sahane portekizce ve swahili konusulan bir dogu afrika ulkesidir cennet gibidir sosyalistttir niye insanlar oraya gitmesinki? ayrica kara panter eusebio da mozambik dogumludur

koala dedi ki...

@ Alp; kötü anlamda "neden insan oraya gider ki?" demedim, ciddi anlamda merak ettim neden olduğunu, o yüzden sordum. len oğlum sende mi takipçi oldun :)

Selocan dedi ki...

Mozambik bayrağı üzerinde silah olan tek bayrakmış. ak47. Konmasının sebebi de özgürlüklerini koruyacaklarının sembolü imiş. Fakat 99 yılında bu silahı kaldırmak istemişler, yarışma düzenlenmiş, seçilmiş de. Fakat eskisini değiştirmemişler. Sebebi farklı olsa da Afrika'da pek çok ülkede olan cunta rejimini çağrıştırması açısından silahın kaldırılması daha anlamlı olur deyip adamların iç işlerine karışayım :)

Aslında çok anlamlı bir bayrak ilgilenen okuyabilir :)

http://www.worldflags101.com/m/mozambique-flag.aspx

fabianernst dedi ki...

@selocan
ya ben bir afrika ülkesinde daha bayrağında silah var diye hatırlıyorum da aklıma gelmiyor ismi ülkenin şimdi

koala dedi ki...

@ fabianernst; angola bayrağında pala var onu kast ediyorsan

bss dedi ki...

bi aksilik olmazsa bende 2 3 ay sonra kanadadan takip etmeye devam edicem.

koala dedi ki...

@ bss; nedir kanada hadisesi?

Elve dedi ki...

abi ögrenirsen blogta açıkla bari bende çok merak ettim. hmm fakat rte'ye ve polislere çok geçirmeye başladın bugünlerde. farklı ip gösterip(mozambik gibi :) seni fişlemeye çalışıyo olabilirler :) fetonun felan okulu varmı acaba mozambikte? ordanda sinyal geliyo olabilir.

ghorky dedi ki...

Blogunuzu Türkiye'de de takip eder iken Mozambik'e is dolayisiyla geldim.Mozambik'li arkadas olarak bu postu gorunce yuzumde bir tebessum olustu.

Bilgisayar mühendisiyim ve burada bir GSM operatorunde danisman olarak calisiyorum ve yakinda Turkiye'ye donecegim.Boylelikle Mozambik'ten takip eden arkadas da kalabaligin arasina karismis olacak heralde :)

Blogunuzu da Galatasaray ve ulke gundemi hakkindaki bagimsiz ve farkli yorumlari dolayisiyla, okumaya calisiyorum vakit buldukca.Bu bloga ayirdiginiz vakit ve emek icin de size tesekkuru de borc bilirim bu vesileyle.

Biraz da buradan bahsedeyim;ulkede yokluk ve fakirlik had safhada ve politikacılar mali goturmenin dik alasini burada da yapiyorlar.Fakat insanlar anlam veremedigim bir sekilde bana kendi ulkemdeki insanlardan daha mutluymus gibi geliyorlar.Belki de burada hayatin daha bir slow motion yasanmasindan kaynakli bir durum olabilir bu.Evet,Mozambik Sosyalizm ile yonetiliyor ama bu nasil bir Sosyalizmdir ben de cozemedim.Sadece caddelere Lenin,Marx,Mao,Salvador Allende gibi isimler verilirken Sosyalizm akillardaymis galiba :)

Ulke,Portekiz'e karsi bagimsizlik savasi verip ozgurlugunu kazanmis olmasina ragmen Portekiz ligi herkesin takip ettigi tek lig ve hemen hemen herkes Portekiz'den bir takimin taraftari.Beyaz adam ulkeden coktan gitmis ama her alandaki etkisi halen surmekte.

Galatasaray ismi de biliniyor fakat Besiktas bu aralar burada cok moda :)

Bu da bir bloga yazdigim ilk yorum oldu.

Mozambik'ten sicak selamlar.

koala dedi ki...

@ ghorky; valla hocam nasıl mutlu oldum bilemezsin. hemen her gün görüyorum seni, her görüşümde de "ulan olaya bak adamın biri mozambik'ten sektirmeden her gün giriyor" diyorum. kimdir, nedir, necidir acayip merak etmiştim.
hatta her gün giriyor, bir gün yorum attı mı acaba diye de düşünmedim değil.
istanbul'a geldiğinde haber ver mutlaka. bir ara bloğu takip eden bazı dostlarla biraraya gelme gibi bir fikrim var. senin de olmanı acayip isterim.
istanbul buz ötesi, sana da buradan içi sıcak ama dışı buz gibi selamlar.
mozambikliler futboldan anlamadığı ortaya çıkmış oldu. kendine iyi bak.

Unknown dedi ki...

bak eusebio dedim kara panter dedim orda dogmus dedim hala mozambiklilerin fytbol bilgisi hakkinda suphen mi var?

Tanita Tikaram dedi ki...

Sirf Mozambik ile ilgili bu yazi ve yorumlardan sonra wikipedia'yi acip Mozambik hakkindaki entry'i bastan sona okudum.

Thiam Jaba dedi ki...

Sonunda düğüm çözüldü :)

TribunselSevda dedi ki...

abi benim biri de bloga Playstation 3'ten giriyor, onu da bulabilir miyiz buradan ilan versem :) ? Senin takipçin daha çok görürse falan :D

Saunders82 dedi ki...

ghorky'nin yorumunu görüp okuyunca benimde ağzım kulaklarıma vardı. Ne güzel Mozambik'te bile insanlarımız var hem de Bilgisayar Mühendisi sıfatıyla çalışıyor. Harbiden çok sevindim. Şu dünyaya bir kez geliyorsak olabildiğince her yeri görüp bilmek lazım. En azından oralarda hayatın nasıl döndüğünü orda yaşayan insanlardan bilmek çok güzel bir duygymuş. Bak insanların da dikkatini çekti ve araştırma yaptılar bilmedikleri bir yer hakkında. Umarım bloga dünyanın farklı yerlerinden takipler artar ve bu tip farklı ülkelerden parmak kaldırma ve ülkeler hakkında bilgilendirmeler devam eder... (Blogsal bir Acun Firarda nasıl fikir ama :)

outlaw dedi ki...

@koala,

istanbul'da oldugum zamana denk gelirse bulusma, ben de gelmekten mutluluk duyarim...

almanya'dan bir okur :)

fabianernst dedi ki...

mozambikliler futboldan anlamadığı ortaya çıkmış oldu

abi ayıp oluyor :) beşiktaş ın çok populer olması iyi bir şey bence :)

fabianernst dedi ki...

bu arada angola değil onların bayrağını biliyorum ,bir başka ülkenin bayrağında daha var silah ,neyse bulursam söylerim veya benim aklımda oyle kalmış

koala dedi ki...

@ outlaw; valla çok isterim, geldiğinde haberdar et mutlaka.

@ fabianernst; takılıyorum...

TribunselSevda dedi ki...

abi ben kaç ay önce dedim buluşalım diye ama unutulduk :)

koala dedi ki...

@ TribunselSevda; grup yaparız diye düşünmüştüm :)

koala dedi ki...

@ Saunders82; valla fena fikir değil ama şu an başka bir projem var, ona yoğunlaşmış bulunuyorum.

ghorky dedi ki...

@koala istanbul'da oldugum anlara denk gelirse katilmaktan zevk duyarim.sen de kendine iyi bak,gorusmek dilegiyle...

frodo555 dedi ki...

Keleşle ilgili bir belgeselde duymuştum 6 veya 7 ülkenin bayrağında halen veya bir zamanlar varmış...

Neyse, gizem de çözülmüş sanırım...

@Ghorky: Hayırdır hocam, sosyalist hükümet GSM şirketini özelleştiriyor falan mı :))