7 Ocak 2011

Osmanlı'da eşcinsel padişah kaynıyordu


Bu ülkeyi anlayabilmek mümkün değil. Ekonomik olarak ağzımıza sıçılmış, her hak arayana biber gazı, polis tekmesi ve tazyikli suyla saldırılır, dünyanın en pahalı benzinini kullanırız, yediğimiz peynir, içtiğimiz sütün fiyatı 10 günde bir zamlanır hiçbir boka ses çıkarmayız ama en anlamsız şeylere tepki gösteririz.

Show TV'de 'Muhteşem Yüzyıl' diye bir dizi yayınlanmış. Yayınlandığı günden beri tepki vermeyen kalmadı. Yayınlandığı günden bu yana ajanstan her gün tepki haberleri geliyor.

Sendikalardan, sivil toplum örgütlerine siyasi olarak hangi görüşe mensup olduğu belli olan birtakım kişiler, padişahların ve hakanların reyting uğruna küçük düşürülmeye çalışıldığını, kadehlerde şarap içerek, toplumun ahlakının bozulmaya çalışıldığına yönelik protesto eylemleri düzenliyor.

Lan bu toplumun ahlakı sanki var da, bir diziyle ahlakımız kaybolacak. Olmayan şey, nasıl kaybolacak acaba?

İşin bu islami-milliyetçi söylemi daha aptalca. Osmanlı padişahları -halifeler- nasıl olur da eşcinsel olurmuş! Öncelikle biseksüel olduklarını söylemek lazım. Bu adamların, erkeklerle birlikte olması, kendilerinin büyük padişahlar olmadığı anlamına gelmiyor. Ama öte taraftan da Osmanlı'da hiçbir padişahın bu tip ilişkiye girmediğini söylemek de komik oluyor.

Olmadığını varsayanlar, saraydaki iç oğlanlarının ne iş yaptığını, Fatih'in gazellere düşmüş Veyis hayranlığını, enderundan seçilen gençlerin özellikle yakışıklı ve fiziği düzgün çocuklardan seçilmesini, 4. Murat ve Musa Melek Çelebi arasındaki ilişkiyi filan iyi araştırması gerekir.

Din üstünden kutsanan Osmanlı İmparatorluğu'nun ve onun imparatorlarının hiç alkol almamış olması, hiçbir biçimde eşcinsel ilişkiye girmemiş olması savı, dini bütün Osmanlı hayranlarının vicdani mastürbasyonundan ibarettir.

Bunu sadece Osmanlı'ya da indirgememek gerekir. Tarihteki tüm büyük imparatorluklarda ve devletlerde görülmüştür. Ama tabii İngiliz'den ibne olur Osmanlı'dan delikanlı çıkar, bizdeki embesil mantık gereği.

Şu aptal tarihsel böbürlenmelerden, gurur ve övünç vesilelerinden kurtulmak gerekir. Geçmişten aptalca bir biçimde gurur duyacağına, bugün gurur duyman gereken şeyleri yapmaya çalış. Bir diziye takılmak, "tarihimize saldırıyorlar" teranelerini bir kenara bırakmak zamanı.

Senin, bugün yaşadığın ülkede dalgalandırdığın bayrağın ne kadar bağımsızlık barındırdığını otur tartış. "Padişahtan eşcinsel olmaz" diyeceğine, halkının yarısının dilenci gibi yaşamasına karşı çık. "Halifeler şarap içmezdi" gibi saçma sapan tartışmalar yerine; topraklarının, fabrikalarının, karayollarının, köprülerinin satılmasına isyan et.

Ahlakımız bozulmuşmuş! Lan senin ülkenin insanı, inşaatta eşek sikiyor, ne ahlakı!

Kabul etsinler ya da etmesinler, padişahlar da çatır çatır vuruşuyordu oğlanlarla. Adamların cinsel tercihleri, onların imparatorluğuna halel getirmez.

Bırakın hamaseti de, ülkenin can yakıcı sorunlarıyla uğraşın.

Ne kadar sik kafalı, ne kadar homofobik bir toplumda yaşıyoruz lan! Ama tabii eşcinselliği 'hastalık' olarak kabul eden bir ülkenin fertleriyiz.

13 yorum:

Ozan dedi ki...

herşeyi geçtim abi osmanlını nasıl katı olduğunu anlatan bir dizi ve tarihin akışını güzel anlatıyor zaten çok sevişme sahneleri dönerse izlemem beni ilgilendiren tarih akışı zaten doğru düzgün geçmişle ilgili yapılan birşey yok bir durun da izleyelim biraz zaman geçsin neymiş osmanlı şehvet peşinde koşmamış bir siktirin gidin o zaman neden harem vardı bu dizide anlatılanlar bile osmanlının gerileme sebepleri hiç yeniliğe açık olmamışız ki geçen ülke tvdemi ne resmende osmanlıyı savunmak için Kuranda çok eşlilik serbestti gibi bir zırvalama vardı şimdi doğruyu söylemek gerekirse bende osmanlıyı seviyordum ama sevmem hatalarını yanlışlarını görmemek anlamına gelmez şu başlığı okurken bile neden eşcinsel olduklarını anlamamak zor değil ama onlar dokunulmaz dimi ya ne dokunulmazı padişah işte o da Allahın kulu onların derdi sevişme sahneleride değil osmanlıyı doğrusuyla yanlışyla anlatıcaklar diye tepkileri

Selocan dedi ki...

Ben de bir yerde konusu açılsa diyordum =)

Türkan Saylan'ın hayatını anlatan bir dizi var. Muhtemelen ilerleyecek olan bölümlerde Türkan'a gavur kızı dediklerini falan da gösterecekler. Kaybetmeden onu o tip haberler ile beyinsiz kesimi kendisine karşı biliyorlardı. Annesi İngiliz diye gavur karısı diyorlardı. Bilirsin zaten sen.

Padişahların da alayının devşirme kadınlardan çıktığını da yazmak lazım aslında.

Bu ülkeye dizi üzerinden anlatabilirsin anca, ne yapalım. Yeri gelmişken ona da bir değinseydin abi, benim içimde kalmıştı zamanında. Şimdi ikisinin de dizisi var.

koala dedi ki...

@ Selocan; ya fazlasıyla bilinen bir konudur. bütün padişahların anası yabancıdır neredeyse. olur mu hiç, onlar müslüman olmuştur, öyle değil mi? ya bu kadar tarihine yabancı bir toplum var mıdır acaba merak ediyorum. salt hamaset. yedi düvele korku salmışız. eee sonuç, ne kadar toprak kaybettin?

Alp konu hakkında yorum bekliyorum senden. Ama olayın bokunu çıkartmadan

Ozan dedi ki...

neyse RTE fazla üzmez kardeşlerini bak yayın yasağı koyma hakkı vermişler 1-2 bölüm daha yayınlanır sonra kaldırılır :D

koala dedi ki...

@ Ozan; doğru artık arkadaşların eline geçti yayın yasağı hakkı. bol bol din-iman en büyük müslüman dizileri izleriz

fabianernst dedi ki...

ya bizim millet gaz millet hep namusluyuz ecdadımızda namusluydu diye diye buyutulmuş olacağı bu.facebook da millet bu dizeye hayır fotoları paylaşıyor okuz çook bu ulkede.neyse ben başka bir konuya girecem amk efes galip geldigi için alkolik olan bir insan var mı harbiden adamların çıkardığı yasanın gerkçesine bak http://www.ntvmsnbc.com/id/25168902/
yakında efes caz festivallerini de duzenliyor ya onları da iptal edecekler.şuan bjk la birleşme fln konuşuluyor.beşiktaş açısından iyi olur ama istemem.adamları dupeduz sindirmeye çalışıyorlar .adamlara yaptıkları çok ayıp baktığmızda turk spor tarihinin en başarılı takımı efes pilsen dir bir kupa bir final 2 kere 3.luk ve 7-8 kere çeyrek final oynamış bir kulup. alkol firması olmaları battı tabi

koala dedi ki...

@ fabianernst; http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2009/09/fenerbahce-efes-pilsen-savasnn.html

bir oku mutlaka. tarih 2009'muş yazdığımda. aslında çok öncelerden belliydi bu hadisenin buralara geleceği. adım adım ilerliyoruz. nereye kadar bilinmez. bu işlerin bu noktaya gelmesinde beşiktaş, galatasaray ve fenerbahçe fena hale suçludur. şimdi hiçbiri sesini çıkartmayacak çünkü bunlara para akıtılıyor, susmaları karşılığında.

fabianernst dedi ki...

onu çok önceden okudum abi biliyorum sen de anlamışsın zaten.mesele zaten burada. sen ben biliyoruz mevzunun nereye gideceğini ama bu okuz millet anlamıyor.kuluplerin baskanlarından zaten boyle bir çıkış beklemek hayalcilik olur.ama halkın bu kulube sahip çıkması lazım sen gs lısın ben bjklıyım efes hepimizin kulubu.hani sebep de yok efes in neyinden feyz alıp alkol içme hevesimiz oluyor.içen adam içer her turlu.alkol firması diye bu kadar dar goruşlu olunmaz yani.bu duzenlemeyi yapan insanların beyin ve vicdan baltaları kısa devre yapmış belli yani

outlaw dedi ki...

@fabianernst

ben varim, naumoski'ye olan askimdan efes'e verdim kendimi. o üclükleri attikca ben de sisenin dibini gördüm. hayatim kaydi...

(tüh, ne naumoski askindan bahsediyorum, türk sporsever öyle escinsel ifadeler kullanir mi ama hic, degil mi...)

:)

Adsız dedi ki...

bugün belki de en hızlı öğle yemeğimi yemişimdir.

sebebi ise bir serbest muhasebeci mali müşavir ve bir yeminli mali müşavirin yemek boyunca bu diziyi eleştirmesidir.

tenten dedi ki...

sonuna kadar katılıyorum... ortaokul lise kitaplariyla ogretilen ve ogrenilen tarih ile gercekler arasinda dunya kadar fark var... herkes insan ayrica bolluk icinde baska nasil yasabilirlerdi... diziyi destekliyorum sonuna kadar... tudors yayinlandi butun dunyada kimse cikipta elestirmedi...

Saunders82 dedi ki...

Bak bak boykota başlamışlar Karamehmet'in tüm şirketlerini:

http://rezaletiboykot.wordpress.com/

http://akhaberci.blogspot.com/2011/01/yuzyln-muhtesem-boykotu.html

WarBlood dedi ki...

Zamanın da İstanbul Kanatlarım Altında filmine de benzer tepkiler olmuştu.Vay anam koskoca padişah nasıl Gay olur,nasıl içer vs...Lan adamlar adı üstünde padişahmış,sadece 5 vakit namaz kılarak ülkeyi yöneterekmi yaşamışlar.Buna kargalar bile güler,istedikleri hatunu götürmüş adamlar,haremin kuruluş amacı nedir?Daha dizinin ilk bölümünden başladılar,durun bi kaç bölüm izleyin,sapıtmayın hemen,adamlar üşenmemiş boykota,yürüyüşe kalkışmışlar.