3 Şubat 2011

Geri vitese takılmış ileri demokrasi


Tarih: 1 Şubat 2011
Yer: TBMM Akp Grubu

Recep Tayyip Erdoğan: İçindeki sorunları çözemeyen, iç karışıklıklardan kurtulamayan, kendi arasında uzlaşı sağlayamayan ülkeler aydınlık bir geleceğe de ulaşamazlar.

Halkın haykırışına, son derece insani taleplerine kulak verin. Halktan gelen değişim arzusunu hiç tereddüt etmeden karşılayın.

Mısır'ın huzuru, güvenliği, istikrarı adına önce siz adım atın. Halkı tatmin edecek adımlar atın.

Tarih: 3 Şubat 20100
Yer: Ankara

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB tarafından Torba Yasa Tasarısı’nı protesto etmek amacıyla organize edilen eyleme katılmak isteyenler 160 otobüsle Ankara'ya hareket etti. 80 otobüs Ankara'ya ulaştı. 80 otobüs ise polis ve jandarma tarafından Ankara'ya sokulmadı.

Ankara Valiliği, gösteriyi 'yasadışı' ilan etti.

Mısır'a, Tunus'a 'demokrasi' dersi veren Türkiye Cumhuriyet Başbakanı (Bak aslında bu bambaşka bir yazı konusu ama üstüne çok yazıldı ve çizildi. Mübarek'e 'akıl vermek' için ABD ve AB'den gelecek tepkileri bekleyen 'Kasımpaşalı' Erdoğan'ın delikanlılığı ancak o kadar olur) ve onun hükümeti kendi halkının taleplerine polis ve jandarmayla karşılık veriyor, 'ileri demokrasi'nin inceliklerini gösteriyor.

Bu ülkedeki yönetimin adı faşizmdir, başka bir açıklaması yoktur. Herkes kendini kandırmaya devam etsin 'demokrasi' diyerek.

Ülkenin siyasi gücünün 'demokrasi' anlayışı türbanlı genç kızların üniversiteye girmesi -birileri mallık yapmadan söyleyeyim, ben de destekliyorum-, ülkenin her türden kurumunun güdümüne girmesi, yakınlarının, akrabalarının eş ve dostlarının zengileştirilmesinden başka bir şey değildir.

Kendilerine gelen hiçbir eleştirili kabullenmeyen, her eleştiriye mahkeme-dava-polis üçgeniyle karşılık veren siyasi iktidarın sonu da, bugün beslediği kalabalıklar tarafından gelecektir.

Şu aptal yalanlara inanan insanlar hâlâ mevcutsa, hepiniz gerizekâlısınız demektir. Haaa, çıkın ortaya "Kardeşim bizim demokrasi anlayışımız budur. Herkese değil sadece bize demokrasi" deyin, eyvallah.

Ama insanları aptal yerine koymaktan vazgeçin. Demokrasi masallarından vazgeçin. Faşizm'in ismi ne zamandan beri 'demokrasi' oldu. Gerçi Hitler ya da Mussolini de, ülkelerine gayet demokratik yönettiklerini düşünüyorlardı. Arada pek fark yok.



4 yorum:

Adsız dedi ki...

Türban karşısındaki tutumuna bakarsak CHP de faşist.Türkiye'de %1'i aşabilip de faşist anlayış benimsemeyen parti yok ki.
Kim gelirse gelsin bu tip şeylerle karşılaşacağız.Yine de AKP faşizmi yanında diğerlerininki çok masum kalıyor.

Unknown dedi ki...

Çok masum çoook, acaip masum hem de. Yukarıdaki görüntüler en son 80 yılının darbe yönetiminde vardı herhalde. 30 yılda en masum parti bunlar.

Adsız dedi ki...

İnşallah yazdığım yanlış anlaşılmamıştır.Ben AKP şimdiye kadarki en faşist parti demek istemiştim.Masum kalan diğerleri.

Unknown dedi ki...

Pardon evet ben hızlı okuyunca yanlış anlamışım.