6 Şubat 2011

Kış güneşi mi yoksa baharın ilk güneşi mi?


24 gol atmış Galatasaray, bunun 7'si Eskişehirspor'a. Averaj hâlâ eksi fakat oyuna bakınca bir pozitiflik yok değil. Haftalardır izlediğim en iyi Galatasaray'dı ama "Yeterli mi?" diye sorarsanız, "değil" yanıtını veririm.

Ama'lı cümleleri sevmiyorum ama söz konusu Galatasaray olunca mecburen cümlenin bir tarafına sıkıştırmak zorunda kalıyorum. O yüzden bol amalı bir yazı olabilir.

Şans belki de ilk kez Galatasaray'dan yana esti. Sabri'nin Ivesa'ya giden şutuna Cana'nın uzattığı kafa, bu sezon talih kuşunun, aslanın kafasına konmasına neden oldu.

Akabinde COK'un ortasına Stancu'nun sızıntısal hareketi ile skor 2-0'a gelince, bu sezon Galatasaray'ı ızdırapla izleyen bir Galatasaraylı olarak "İnanılmaz ama gerçek 2-0 öne geçtik, hem de 20 dakika dolmadan" cümlesi ağzımdan döküldü.

Sabri-Culio-Neill 3'lüsünden oluşan orta alan, Eskişehirspor'un iki pas bile yapmasını engelledi. Neill ve Cana'nın rok usulü değişiminin Cana kısmına ben de şerh koymuştum, Gaziantepspor maçında. Bu konuda ısrarımı halen sürdürüyorum. Neill oynadığı bölgede hiç mi hiç sırıtmıyor.

Kestiği topların yanı sıra rakibe oynayacak alan bırakmaması da, Hagi'nin devre arası ısrarla istediği "Biglia" transferinin gerçekleşmemesine uyguladığı panzehir misali. Ama Cana'nın stopere çekilmesi olmayacak gibi. Hava toplarında bir stoper zamanlaması yok, hamlelerinde genellikle hata yapıyor.

Galatasaray'ın bugün kazanmasının temel nedeni orta alanının uyguladığı baskıydı ve tabii ki COK, Stancu ve Kewell'ın da katılımıyla. Orta sahası olan bir takımın neler yapabileceğini göstermesi açısından önemli bir maç oldu. Üstelik stoperden devşirme bir oyuncu varken.

Şiirsel nitelikteki Culio pasını heba etmeyerek asiste çeviren Hakan Balta'nın hakkını vermek gerek. Bu yıl boyunca izlediğim en iyi Hakan Balta'ydı.

Stancu acayip bir herif. Bende Ilie-Kubilay Türkyılmaz arası bir adam izlenimi yarattı. Çektiği şutların neredeyse tamamına yakını kaleyi buluyor, hiç beklenmedik yerlerde karede beliriyor, açık alanda rakibi bezdirecek kadar çabuk süratleniyor ve en önemlisi geriye gelip orta alana ve savunmaya yardım ediyor.
Umarım çabuk karar vermiş değilimdir ama Galatasaray ilk kez transferde bu kadar isabet sağlamış gibi görünüyor.

Kewell'a ayrıca bir paragraf açmaya gerek yok. Bu takımın gerçek anlamda kalitesi ve oyun zekâsı. Onun kalibresinde 2 oyuncu daha olsa bugün Galatasaray şu noktada bulunmazdı.

Zapata'yı halen anlayabilmiş değilim. İki maçta 5 gol yedi ama neler yapabileceğine dair pek bir görüntü vermedi. Biraz daha izlemek lazım.

3-0'dan sonra Mustafa Sarp'ı almasıyla skorun 3-2'ye gelmesi tesadüf değil gibi. Gaziantepspor maçında da, takım 1-1 öndeyken oyuna alınmıştı ve skor 3-2'ye gelmişti. Biz mi kötü niyetliyiz yoksa bu adam da mı bir şey var belli değil. Yine de Barış-Ayhan ve Mustafa Sarp olmadan maç izlemek çok daha katlanabilir ve izlenebilir bir oyun sağlıyor bizlere.

Şimdi amaların hasına gelelim. Gerek Gaziantepspor karşılaşmasında 2-1'den 3-2 geriye düşmek, gerekse de bu maç da skorun 3-0'dan 3-2'ye gelmesi, Galatasaray fotoğrafının flu olduğunu gösteriyor.

Elbette sezon boyunca ilk kez 4 gol atılmış, uzun zamandan sonra futbol oynanmış, takım halinde savunma gayreti var ama kısa sürede nakavt pozisyonuna gelinmesi pek sevimli bir durum değil.

Bu oyun bir kış güneşi mi yoksa baharın ilk güneşi mi bunu biraz daha izledikten sonra karar vereceğiz. Yine de galibiyet güzel şey insan mutlu oluyor. Her ne kadar liderin 15 puan gerisinde olsak da...

Haaa unutmadan, Cüneyt Çakır'ı götünden verdiği frikik kararı nedeniyle de ayrıca tebrik ediyorum. Ama Abitoğlu'nun yanında bizim Cüneyt'in kararı masumane kalıyor, o da ayrı mesele...

80 numara iyi oynadı, galibiyette payı yadsınmayacak kadar. Ama o benim için Galatasaray futbolcusu değil tıpkı suikastçi 76 gibi.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Hani böyle rüyanızda Adriana Lima'yı görürsünüz çok güzel bir gece geçirirsiniz sonra eve gidersiniz gecenin en can alıcı noktasına gelinmiştir ama tam o anda çalar saat öter tüm geceyi bozar işte o çalar saat gibisin Mustafa Sarp.

koala dedi ki...

@ Adsız; yemin ediyorum ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. "Keşke bu cümleyi ben kursaydım" dediğim cümlelerden biri olmuş.

Adsız dedi ki...

@koala Senden bu lafları duymak daha bir mutlu etti beni usta teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Dedim sarpın giriceğini görünce maç sıkıntıya dönüşebilir dedim ve oldu, Allahtan 5-6 dakikada krize girip çıktık.

Stancu iyi olacak daha, özellikle çok iyi frikik atıyo kimse daha farkında değil, ve Hagi o bölgelerden ona kullandıracaktır artık serbest vuruşları, zaten şut iabeti iyi kalecileri zorlayacak açılara vuruşları var,

Antep te attığı golden belli, Karchemaskas gibi Onurla birlikte ligin ilk yarısındaki en formda kalecisini çaresiz bırakan bir gol oldu ayrıca.

Ama sonuç şu kupadan elenilirse zaten Hagi kesin kalmayacak,

Aslında kupayı alsada yine şüphelerim var ama bakıcaz.

Hagi gittiğinde Hangi yabancılar kalır bu bilinmez ama, Hagi eğer olurda kalırsa Kewell'ı tutmaz taraftarlada arası açılır demedi demeyin.

Adsız dedi ki...

ilk 70 dakikanın güzelliği irina shayktı son 20 dakikanın ise mustafa sarptı. .)))))

sonvagon.blogspot.com dedi ki...

Hagi yine kumar oynadı, Neill - Sabri - Cana bu yerin adamları değiller, alışkanlık yapmaya başlayacak ve biraz kuvvetli bir takım bizi üzecek!

Adsız dedi ki...

A. koyayım Bu sinan Engine kim yorum yaptırıyor ya, Geçen yılAhmet çakara Kewell 'ı avrupada kim tanıyor dedi ya.

Geçen hafta şaşırdı Kewell'a Newell Neil 'e Keil dedi iki ismi birbirine karıştırdı.

bu akşamda seneye Gs hangisini gönderecek yabancılardan diyo Bu Kewell ve Neilin 3 yıllık sözleşmesi var seneye nasıl takım yapıcan diyor, ulan bari mukavelelerini bilin işinizi takip edin yorum yapın.

Buda Rıdvan gibi Rıdvanda da şu huy var Türkiyeye gelen çoğu yabancıyı tanımaz hiç izlememiştir, ama Fb ye gelen ismi duyulmamış olsada bayağı iyi bir futbolcu oluyor yorumlarında ne hikmetse.


Stoch la dia çok iyi Pino yaramaz Rıdvana göre. Neden Aykut aldı çünkü Daum alsa hey babalar hey.

bende diyorumki Pino çok büyük oyuncunmu tabiki değil ama Stoch ve Diadan iyi olduğu kesindir.

Adsız dedi ki...

http://talentocalcio.blogspot.com/2011/02/stancu-ve-ribery-arasnda-ki-11.html

ilginç benzerlikler hakikatten

Adsız dedi ki...

Sezginin ağzını burnunu kırmak istediğini söyleyen sinirli taraftar.

http://www.milyonlarinsevgilisi.com/video/942/sinir-krizi-geciren-galatasarayli-amca

Ozan dedi ki...

maçı izlemedim ama özetlerde ümit karanın golden sonra sevinmediğini gördüm helal olsun dedim o görüntü hoşuma gitti ümiti severdim ben keşke son senesi aklı futbolda olsaydı da hala kadroda kalsaydı

Ozan dedi ki...

@Adsız ; abi okudum yazıyı ama geç kalınmış bir hamle yani kıy paraya al işte yerli de olsa yabancı da olsa kıy paraya yeter umarım stancuya doyarız

Jordi Metal dedi ki...

Koalacım senin yazdıkları kısa özetlediğimi anladım yazını okuyunca :)

koala dedi ki...

@ Jordi Metal; ya hepimiz aynı maçı izliyoruz ne kadar farklı yazılabilir ki.

@ Ozan; Ümit Karan'ı eskiden çok severdim am abazı şeyler öğrendikten sonra hepsi bitti.

@ Adsız; o videodaki abimiz Galatasaray'ın akil sesidir...

madamoz dedi ki...

Adsız@ Kewell'ın bütün attığı goller tıpkı Kewell düşmanlarına girdiği gibi Sinan Engin'in de götüne girsin.Geçen yıl o cümleyi söylediğinden beri ben o adamı tanımıyorum zaten.

Yazı iyiydi koala.