7 Şubat 2011

OSTİM cinayeti ve 3 maymundan sorumlu bakan


Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, OSTİM'de ölen 20 kişinin ardından "İşletme belgesi bile yok" diyerek, hadiseyi işyerlerine ihale etti.

Zaten Akp'nin 7 yıllık iktidar tavrında hiç hata yapmadıklarını görebilirsiniz. Daha bugüne kadar Türkiye'de olmuş hiçbir olayda bunların sorumluluğu yok. Suçlu hep ötekiler.

Neyse Ömer Dinçer "İşletme belgesi bile yok" dediği işletmeler konusundaki belge zorunluluğunu kendi bakanlık döneminde 2009 yılında bir yönetmelikle kaldırmış.

2004'ten bu yana yürürlükte olan ve 10 kişi ve daha fazla işçi çalıştıran işletmelerin açılabilmesi için zorunlu olan 'işletme belgesi' şartı, Ömer Dinçer'in bakanlık yaptığı dönemde 50 kişi ve üzeri işçi çalıştıran işyerleri olarak değiştirildi.

Ali Yiğit, Nejdet Ali Tanışmak, Dursun Kavak, Satılmış Şimşek, Abdulkadir Kurt, Bayram Özkan, Abdullah Karakulak, Ahmet Özdemir ve Mükremin Atmaca. İvedik’teki ikinci patlamada hayatını kaybedenlerin isimleri ise şöyle: Cengiz Soyalp, Hüseyin Yıldız, Servet Yurttaş, Dilek Gürer, Aydın Çapraz, Aydemir Çapraz, Hazım Çavdar, Hüseyin Okçu, Deniz Demirbaş, Aytaç Akkaya ve Cihan Çifçi.

OSTİM'de ölen 20 kişinin, hayatlarını kaybetmesinde bu yönetmelik değişikliğinin payı çok büyüktür. Ömer Dinçer'in bakanlığı döneminde madenlerde, atölyelerde, sanayi sitelerinde ölen insanların haddi hesabı yok. Ama kendisi her şerefli (!) siyasetçi gibi görevini sürdürüyor.

Dedim ya, bunların başarısı bu diye. 3 maymun gibi hiçbir boktan haberleri yok, hiçbir boku duymuyorlar ve hiçbir boku görmüyorlar. İşçi suçlu, işyeri sahibi suçlu, emekli suçlu, sendikalı suçlu, çiftçi suçlu ama bunlar sütten çıkmış ak kaşık.

Gidecek yeriniz yok, haberiniz olsun.

Bu arada Başbakan Erdoğan tazminat davalarında bloglara kadar düşmüş. "Yolsuz kaldı" desem, imkân ihtimal dahilinde bile değil. Artık tahammülsüzlük sınırlarını, okyanus ötesine kadar taşıdılar.

Osurma, sıçma hallaççı geçiyor hesabı. Bize de bekleriz canım!

6 yorum:

Gorki dedi ki...

başbakan seni keşfettiyse davalı olman yakındır..:))

koala dedi ki...

@ Gorki; ben de yetenek görmüyor olmalı. Valla onu bunu bilmem de, dava açarsa ben de kendisine açacağım. Ne açarsa 1 TL fazlasını açacağım. İçeride yatarsam da yatarım. İzin gibi olur bana.

Ozan dedi ki...

evet abi 3 maymunu çok güzel oynuyorlar valla sabah yorumda attım adam gibi denetim yok ki şikayet edilse bile adamlar gitse rüşvetle iş halloluyor sonra da böyle olunca şikayet yok o yok bu yok git aslanım adam gibi denetle cezanı kestir her şey kader değil bu arada harbi nedir bu abi kimse eleştirilmez diye bir kural yok ki

TribunselSevda dedi ki...

Bildiğim kadarıyla bunların çıkardığı bi yasayla da işyerlerinin ilk 3 ay denetlenmemesinin yolu da açılmıştı abi

kaptan dedi ki...

basliklar karismis arkadasim:)))

Adsız dedi ki...

http://www.birgun.net/workers_index.php?news_code=1297088179&year=2011&month=02&day=07

CHP de pek farklı değil gibi.Kafa aynı kafa.

İddia ediyorum bu K.K. kadar kaypak bir adam AKP'de bile yoktur.Adam hem önce resmi sitesinden gençlik kollarını tebrik etmiş;sonra da sermaye grubundan tepki gelince 2 dakikada kendi gençlik kollarını satmış.Üstelik o kadar hakaret edilmesine rağmen.2.Adnan Polat vakası.