27 Mayıs 2011

Offfff ne seksi bir vali bu!

"Benim valim", "Benim emniyet müdürüm" anlayışı böyle tezahür ediyor.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'la, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, kentte esnaf ziyaretleri yapıp, Akp'ye oy isterken, halkın tepkisiyle -çok haklı olarak- karşılaşmış ve bir dükkâna sığınmak zorunda kalmışlar.

Son 7 yılda valiler, kaymakamlar kamyon üstünde kömür dağıtımı, evlere makarna paket servisi, elden para dağıtımı gibi işlerle ilgileniyorlar.

Tabii vali, Tayyip'in valisi. O ne derse öyle olmak zorunda.

Görülmüş müdür şöyle bir rezalet? Valilerin görevleri hükümet partilerine oy dilenmek midir? Kamyon üstünde kömür dağıtmak mıdır?

Herifler vali değil, parti teşkilatının il başkanı sanki. Hemen hepsi aynı şekilde davranıyor. Bundan gocunmuyorlar da. Paşa paşa yapıyorlar.

Devletin valisine emir kulluğu yapmak, el etek açmak yakışır mı? İnsan bunu kendisine nasıl yakıştırabilir?

Parti araçlarında deprem yardımı yapılır, valiler, emniyet müdürleri kapı kapı oy isterler, kaymakamlar gecenin köründe resmi binalarda elden para dağıtırlar. Kabile toplumlarında olacak şeyler, güya sosyal devlet Türkiye'de yaşanıyor.

Hayır, işin ilginci bunları gayet sıradan sayıyoruz. Hiç rahatsız olmuyoruz bunlardan. Hakikaten valinin görevi, iktidar partisi için oy istemekmiş gibi davranıyoruz.

Annem hep der, "İnsanın içi, yüzüne yansır" diye. Şunların hangisinin suratında meymenet var acaba? Hepsi başka bir dünyadan yeryüzüne indirilmiş gibi.

Bunlar çıkartılırken, özel bir şey mi yeniyor acaba? İki yüz gram keçi boynuzu pekmezi, biraz tulum peyniri, azıcık da karabiber al sana seksi vali.

Hakikaten ne çekici bir adamdır bu Nurettin! Heriften seksapel akıyor. Bir cezalandırılma yöntemi olmalı böyle dünyaya gelmek.

İsteyin siz oy, isteyin. Sandıkta oyları tersten gösterecekler, hiç merak etmeyin...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Üstad sana benzer yorumlarıyla güzel bir yazı yazmış sinan kardeş, Sen ne diyorsun bu yazı için.

http://wwwextensor.blogspot.com/2011/05/bana-soyleyin-umutlarm-kirlendi-nasl.html

koala dedi ki...

@ Adsız; okudum sabah. benzer olduğu için aynı fikirde olduğumuz belli oluyor. sinan fazla hagi etkisinde bir arkadaşımız. onun dışında haklı tabii ne diyebilirim ki. zaten daha önce benzer şeyleri yazmıştım

Adsız dedi ki...

Tamam da üstad, Haginin etkisinde kalma sebebi, Her ne kadar hocalık geçmişi kötü de olsa, tabiki Futbolculuğundaki yaptığı muhteşem şeyler sebebiyle biraz hocalığında da destek vermek istemesine ben saygı duyuyorum,
Denedik olmadı ama şuda bir gerçek, Haginin hocayken bize verdiği zarar bu isimlerin yıllardır bize verdiği zararın 50 de biri değil.

koala dedi ki...

@ Adsız; zararını filan bilmem. olmayacağı çok açıktı, dünyanın en salakça hamlesiydi. taraftarı susturmak için yaptılar, başarılı da oldular bir yere kadar.

Ozan dedi ki...

abi akp'ye laf söyleyenleri hainlikle itham edenler gördüm facebook'ta bunca hizmet ediyorlarmış nankörlükmüş bizimkisi bu yorumun yapıldığı haber ise chp mitingde akp bayraklarını kaldırdı... takım tutar gibi parti tutuyor herifler :(

koala dedi ki...

@ Ozan; öyle öyle hepimiz nankörüz. 8 yıl önce şimdikinden daha fazla para kazanıyordum. ülke nasıl zenginleşiyorsa anlayamadım gitti

Adsız dedi ki...

Johan Elmander GSTV Röportajı

http://www.youtube.com/user/10cigahagi#p/u/3/vjCqDExD04I